Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brankářský talent Patera pomůže hokejistům Motoru

Brankář Jiří Patera pomůže v úvodu hokejové extraligy nováčkovi z Českých Budějovic. Jednadvacetiletý talent, který podepsal v červenci v NHL tříletou smlouvu s Vegas Golden Knights, by mohl na jihu Čech chytat do doby, než začne nová sezona v zámořských soutěžích. Pokud ho Vegas nepovolá dříve.

„Jak se řešila smlouva s Vegas, tak jsem dostal šikovnou možnost, že mohu nastoupit někde jinde, protože kvůli nemoci covid-19 soutěž v Americe začne až v prosinci. Motor se ke mně vždycky choval hezky, a tak jsme se domluvili na spolupráci. Ale jakmile mě Vegas povolá, tak musím do Ameriky na kempy,“ uvedl Patera v rozhovoru pro klubový web.

Pražský rodák, jehož si Golden Knights vybrali na draftu NHL v roce 2017 ze 161. pozice, má za sebou už tři sezony v zámoří v juniorských soutěžích.

S Motorem, kde působil v sezoně 2016/17, se připravuje delší dobu. A klubové vedení mělo zájem na jeho setrvání. „Ne nadarmo byl draftován do NHL, v zámoří se strašně zlepšil v rozehrávce holí, je to moderní aktivní gólman,“ řekl již dříve asistent trenéra Aleš Totter.

Ve čtvrtek hájil Patera branku Jihočechů v duelu Poháru Generali České pojišťovny na ledě Kladna a pomohl k výhře 8:3. V boji o místo v sestavě proti němu stojí výrazně zkušenější Marek Čiliak s Janem Strmeněm. „Jaká je moje role, je těžké říct, protože jsme každý chytali zatím jen jeden zápas. Každý z nás si chce vybojovat pozici jedničky a bude mezi námi ta zdravá rivalita, která k tomu patří. Kdo bude lepší, chytá,“ řekl Patera.

Dvojnásobný extraligový šampion Čiliak přišel jako velká letní posila. Patera jeho přítomnost v mužstvu jedině vítá. „Marek je super kluk. Bavíme se v kabině a snažím se od něho hodně okoukat, je to profesionál a jsem rád, že s ním mohu spolupracovat.“

Nadcházející sezona pro něho může být po podpisu kontraktu s nejmladším klubem NHL velmi důležitá. „Je to začátek dlouhé dřiny a první krůček k úspěchu. Chtěl bych se prosadit tu nadcházející sezonu na farmě a pokud by se to nepodařilo, tak budu dřít a chtěl bych si vybojovat pozici jedničky,“ nastínil Patera.

Autoři | Foto Josef Poláček, FB Rytíři Kladno

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Patera, Jiří Patera, Madeta Motor České Budějovice, Vegas Golden Knights, National Hockey League, soutěž, Extraliga ledního hokeje, Česko, Marek Čiliak, Amerika, Generali Česká pojišťovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brankářský talent Patera pomůže hokejistům Motoru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.