Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Podruhé doma, poprvé s bodem. Motor s Vítkovicemi doháněl, nakonec padl v prodloužení

, aktualizováno 2. října 2020, 21:02

Hokejisté českobudějovického Motoru se představili podruhé v sezoně na domácím ledě. A poprvé z toho byl alespoň bod. Svěřenci Václava Prospala si jej připsali poté, co doháněli dvoubrankové manko. Motor nakonec padl s Vítkovicemi, které hráli v aktuálním ročníku vůbec poprvé, v prodloužení 2:3.

Gólové šance, herní převaha i disciplinovaný výkon. Českobudějovický Motor vstoupil do druhého domácího utkání velmi dobře. Jeho hra působila mnohem svižněji a agresivněji než ta, kterou předváděli nerozehraní Slezané. Ti ovšem na rozdíl od svého soupeře pálili v první dvacetiminutovce ostrými. Ve 13. minutě vstřelil premiérovou branku v nové sezoně Ridery, která v Budvar aréně odehrála kvůli karanténě vůbec první duel v aktuálním ročníku extraligy, reprezentační obránce Adam Polášek – 0:1.

A domácím, které podporovala vzhledem k vládním opatřením v hledišti zhruba tisícovka fanoušků, bylo hůře. Místo toho, aby zužitkovali dvě početní výhody, inkasovali i podruhé. Po nešťastné teči kapitána Motoru Pavla Pýchy se v minutě osmnácté ujala nabídka Lukáše Kováře a svěřenci Mojmíra Trličíka šli do kabin s dvoubrankovým vedením – 0:2.

Také na začátku druhé třetiny se domácí vyhýbali zbytečným trestům, které je sužovaly v minulých utkáních. Naopak Slezané měli s čistou hrou problémy. A když Prospalův tým nezužitkoval ani krátkou výhodu pěti proti třem, vypadalo to s Motorem bledě. Jenže v pokračující přesilové hře pět na čtyři se dostal do samostatného úniku Vít Christov a po faulu Lukáše Krenželoka bylo nařízeno trestné střílení. To ve 26. minutě k radosti přítomných fanoušků českobudějovického hokeje sám faulovaný Christov bekhendovým blafákem proměnil a snížil tak na rozdíl jediné branky – 1:2.

Ve zbytku druhé třetiny pak hra připomínala spíše tuhý boj, který mnohokrát dvojice sudích Jeřábek, Vrba po zásluze potrestala. Nejvýrazněji se na ledové ploše projevil navrátilec z NHL Roman Polák, když u hrazení tvrdě atakoval soupeře a vyfasoval menší dvouminutový a větší osobní trest na deset minut. V následně mele bylo nejaktivnější duo Suchánek, Lakatoš. I přes pár závarů před oběma brankami se už nic podstatného před druhou sirénou neudálo.

Třetí třetinu odstartovali svěřenci trenérského dua Prospal, Totter ve velkém stylu a po zásluze srovnali stav utkání. Hned ve třetí minutě se po krásné individuální akci prosadil Martin Beránek, když se prosmýkl mezi obranou soupeře a krásnou střelou pod horní tyčku nedal brankáři Svobodovi sebemenší šanci – 2:2. V následujících minutách se hra vyrovnala.

Až osm minut před koncem základní hrací doby přišlo opravdové vzrušení. Za zády Jiřího Patery totiž zazvonila tyč, kterou trefil ve stoprocentní šanci hostující Dominik Lakatoš. Vítkovický útočník byl o pár minut později oceněn potleskem drtivé většiny domácích fanoušků, když fair play gestem odvolal signalizovaný trest pro jednoho z českobudějovických. A jelikož hra po šedesáti minutách nepoznala vítěze, přišlo na řadu prodloužení. Zároveň tak bylo jisté, že si České Budějovice po sedmiletém čekání připíší minimálně jeden extraligový bod.

U něj to bohužel pro domácí skončilo. Opět se potvrdilo otřepané klišé: nedáš, dostaneš! Necelé dvě minuty před koncem prodloužení totiž nevyužil velkou příležitost domácí Novák a z následného protiútoku se prosadil vítkovický Jan Schleiss. Motor si tak do extraligové tabulky připsal premiérový bod, na vítězství si však bude muset počkat. Třeba do neděle, kdy se představí na ledě Liberce.

Madeta Motor České Budějovice - HC Vítkovice Ridera 2:3 po prodloužení (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1).

Branky a nahrávky: 26. Christov z trest. střílení, 43. M. Beránek - 13. Polášek (Dočekal), 18. L. Kovář (Werbik, Dočekal), 64. Schleiss. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:6, navíc R. Polák (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Madeta Motor: Patera - Plášil, Pýcha, Allen, Vydarený, Slováček, Suchánek - Holec, Venkrbec, Christov - Doležal, R. Přikryl, Jonák - M. Beránek, Prokeš, Karabáček - Voženílek, Raška, M. Novák. Trenér: Prospal.

Vítkovice Ridera: M. Svoboda - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, Koch, Barinka, R. Černý - Schleiss, Marosz, L. Krenželok - Lakatoš, Mikyska, V. Polák - Mallet, Dej, Šišovský - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Václav Prospal (České Budějovice): "Jeden bod je pro nás málo, chtěli jsme víc. Vstoupili jsme do utkání se záměrem hrát agresivně a hodně forčekovat, což se nám svým způsobem dařilo. Soupeř sice šel do vedení po naší chybě a přidal druhý šťastný gól, ale naše hra nebyla úplně špatná. Korigující gól Christova nás vrátil do zápasu a dodal nám energii. Vůbec nemůžu klukům vytknout, že by nebojovali, přesto měli v závěru trošku strach hrát. Neproměnili jsme šance, proto máme jenom bod. Bohužel, nepomohli jsme si v přesilovkách, které se nám nedaří. Na rozdíl od přípravy, kdy nám vycházely fantasticky."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Domácí dobře bruslili a platili na nás dobrým pohybem, přesto jsme šťastně vedli o dva góly. Soupeř snížil ve druhé třetině, která byla rozháraná kvůli mnoha vyloučením. Na začátku třetí periody jsme inkasovali rychlý vyrovnávací gól, ale v posledních deseti minutách jsme byli blíž ke třem bodům. Jsme rádi i za dva vzhledem k tomu, že to byl náš první zápas. Nedá se říct, že by nám to až tak dobře jezdilo, spíše se domácí v určitých fázích trochu báli hrát."

FOTOGALERIE: Madeta Motor ČB - Vítkovice Ridera

Pátek, 2. října 2020, 18:26

FOTOGALERIE: Madeta Motor ČB - Vítkovice Ridera
FOTOGALERIE: Madeta Motor ČB - Vítkovice Ridera

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, české budějovice, motor, madeta, extraliga, vítkovice, MFK Vítkovice, Madeta Motor České Budějovice, Václav Prospal, Vít Christov, Adam Polášek, SK Dynamo České Budějovice, Lukáš Kovář, Dominik Lakatoš, Jan Schleiss, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Podruhé doma, poprvé s bodem. Motor s Vítkovicemi doháněl, nakonec padl v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.