Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Uklidnit se, nepanikařit, neohlížet se, velí Martin Adamský. Role lídra kabiny se nebojí

Do Českých Budějovic přišel v rámci spolupráce s Havířovem, přesto mu extraliga není vůbec cizí. Dvojnásobný extraligový šampion Martin Adamský má na svém kontě přes devět set startů, v poslední sezóně dokonce nosil v Třinci kapitánské céčko. Jak zhodnotil poslední zápas a co čeká od své nové štace?

Martine, takhle jste si návrat do extraligy asi nepředstavoval, jaké jsou pocity?
Těch pocitů je hodně. Jsem tady brán jako posila, která by měla mančaft zvednout, ale není to o jednom hráči a já jsem viděl, že kluci i přes šňůru proher makají a jdou do toho naplno. Bohužel, když je v týmu krize, tak ten kotouč i ve vyložené šanci přeskočí. Já jsem v kabině cítil z kluků nadšení, bojovnost do poslední chvíle, byť to nedopadlo dobře.

Jak jste se cítil vy sám? Po devíti měsících jste zpět v extralize...
Tak díky tomu, že hraji v Havířově dvacet minut na zápas a trenér mi dává dost důvěry, tak nějakou tu zápasovou natrénovanost mám a moc velký skok to nebyl. Ale musíme zapracovat na tom, aby ty výsledky byly lepší.

Motor měl pasáže, kdy s Hradcem hrál vyrovnaný hokej, dokonce jste ho i přehrávali, ale branky tomu chyběly..
To je přesně to, co říkáte. Ta snaha i střely tam jsou, ale nepadá to tam. Chybí nám lehkost, ale já věřím, že to tou pracovitostí přijde.

Václav Prospal je obrovský hecíř, je na lavičce znát jeho přítomnost?
Samozřejmě. Venca si něčím prošel a já jsem klukům na střídačce říkal, že nemáme v uvozovkách co ztratit. Ať si psychicky odpočinou od toho nezdaru, který se děje. Musíme zvednout hlavu a táhnout za jeden provaz.

Máte ambice zůstat v Budějovicích i déle, než na domluvené střídavé starty?
Jsme s Vencou dohodnutí férově. Dáme tomu tři čtyři zápasy a uvidíme, jaká bude spokojenost z obou stran. Jsem rád za každou příležitost. Nebudeme si nic nalhávat, konec kariéry se mi blíží a pokud si mě tu Venca nechá, tak budu rád a odvedu to poslední maximum, které ve mně je.

Musí to pro vás být hrozně zvláštní, přijít v tomhle stádiu kariéry na svým způsobem test. Přece jen, v Třinci jste byl kapitánem.
Ale není, já jsem na to zvyklý. Hraju profesionálně dvacet let, takže určitě byly pasáže, kdy se mi nedařilo a musel jsem o tu šanci bojovat. Budu se snažit odevzdat co ve mně je a pokud tady zůstanu, budu rád. Pokud ne, nic se neděje, budu pokračovat v Havířově.

Vy byste asi potřeboval zápas se Zlínem, tam se vždycky špičkujete a určitě by tam minimálně hattrick byl..
(usměje se) Kéž by to tak bylo. Ale teď je těžká doba a ať je to Zlín nebo dnes Hradec, potřebujeme se zvednout na každém týmu.

Jaká je vlastně domluva? Budete primárně k dispozici pro Motor, nebo to bude na dohodě obou klubů?
Je to na dohodě. Zítra hraju v Havířově, tam se rozsekne, s kým budu trénovat.

Proč myslíte, že ukázali budějovičtí trenéři na vás, co můžete týmu nabídnout?
Tak určitě bojovnost a pozici lídra v kabině, aby se kluci uklidnili a zbytečně nepanikařili. Oni nemají co ztratit. Když to řeknu ošklivě, prohráli už dost zápasů na to, aby se tím zaobírali. Musíme jít zápas od zápasu a neřešit moc, kde jsme udělali chybu. Samozřejmě, chybami se člověk učí, ale musíme je hodit za hlavu a mít ji zvednutou.

Asi se od vás čeká, že na tým budete působit i v kabině, jste na to připraven, vzít si slovo i jako nový hráč?
(úsměv) Já jsem rozhodně připraven. Pár krizí už jsem si zažil, moc dobře si pamatuji sezonu 2011/12 po titulu, kdy jsme v Třinci hráli na 12. místě. Já to na těch klucích vidím, bohužel ta krize tu je. Ale pokud budeme pracovat a půjdeme do brány, tak věřím tomu, že se nějaký bod uhraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky hokej, rozhovor, Motor, Martin Adamský, České Budějovice, Havířov, Třinec, Václav Prospal, krize, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uklidnit se, nepanikařit, neohlížet se, velí Martin Adamský. Role lídra kabiny se nebojí  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.