Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Komentátor Záruba se na Twitteru zastal hokejového Motoru. Pokutu udělenou Ujčíkem považuje za absurdní

Sporné udělení stotisícové pokuty budějckému Motoru rozpoutalo diskuzi na sociálních sítích. Motor dostal sankci od disciplinární komise extraligy za to, že při pátečním utkání s Třincem umožnil přítomnost zhruba 150 diváků v hledišti Budvar arény. Podle svazu přístup Motoru poškozuje úsilí, kterým se snaží udržet ligu v chodu. Klub ale s rozhodnutím nesouhlasí a proti trestu se odvolá. Motoru se na Twitteru zastal také sportovní komentátor Robert Záruba.

„Většinou mám k rozhodnutím disciplinární komise respekt, protože tato mají racionální jádro. To ovšem neplatí pro pokutu 100 tisíc korun Motoru České Budějovice za organizovanou účast 156 diváků s Třincem. Klub vysvětlil: chápe stadion jako vnitřní prostor, členové fan klubu jsou partneři klubu,“ píše na svém profilu Robert Záruba a pokračuje: „Pokutu pak udělil přímo předseda disciplinární komise ČSLH Viktor Ujčík, což je v souvislosti s jeho vyjádřeními po demonstraci na Staroměstském náměstí zvlášť absurdní. Fanoušci, kteří podporují klub zakoupením permanentky, uzavírají také svým způsobem dohodu. Od jaké částky se teda "smí na hokej?"

Záruba ve svém vyjádření naráží na údajné svědectví Viktora Ujčíka, který byl jedním z účastníků na nedávné pražské demonstraci proti vládním opatřením, která se zvrhla v bitku s policií. „Dobře se na nás připravili, včetně provokatérů,“ řekl tehdy rozpačitě webu iSport.cz Viktor Ujčík.

Motor: Vše jsme diskutovali s hygienickou stanicí

Právě Ujčík, který proti vládním opatřením protestoval, rozhodl o trestu pro Motor. Podle Českého svazu ledního hokeje je ze záběrů z pátečního utkání Motoru a Třince zřejmé, že domácí klub porušil podmínky stanovené výnosem ministerstva zdravotnictví. Ty stanovují, že od 4. prosince se zápasů může účastnit nejvýše 200 osob a v rámci pilotního projektu dalších 300 osob pod podmínkou, že jde o dlouhodobé partnery klubu, kteří se před vstupem prokáží negativním RT-PCR nebo antigenním testem a umístěni budou v oddělených prostorech s kapacitou nejvýše deset osob.

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík proto potrestal ve zkráceném řízení Motor finanční pokutou ve výši 100 tisíc korun.

Podle Motoru bylo ale vše v souladu s pilotním projektem ministerstva zdravotnictví. „Vše jsme ještě diskutovali s příslušnou hygienickou stanicí. V hledišti byly pouze osoby otestované a z řad dlouhodobých partnerů klubu, mezi které počítáme například i členy fanklubu organizované v zapsaném spolku Motorfans,“ vysvětlil situaci generální manažer Stanislav Bednařík. Na pátečním zápase bylo podle vyjádření klubu 156 diváků.

Bednařík dodal, že pokuta je podle něj nepřiměřená a neodůvodněná. Proti rozhodnutí disciplinární komise se chce klub odvolat.

Přístup klubu naše úsilí jednoznačně poškozuje, říká prezident Českého hokeje

Svaz v tiskové zprávě dále uvedl, že přístup Motoru poškozuje jeho usílí udržet hokejovou extraligu v chodu. „ČSLH nemá pravomoc rozhodovat, zda a za jakých opatření je možné hrát za stávající situace hokejová utkání. S úřady o tom vedeme každodenní jednání, pro kluby se snažíme domluvit co nejlepší podmínky a i díky těmto jednáním se u nás na rozdíl od některých jiných zemí zápasy hrají,“ uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král„Přístup klubu Madeta Motor České Budějovice naše úsilí jednoznačně poškozuje. Pokud by se podobně zachovaly i jiné kluby, které by platná nařízení porušovaly nebo obcházely, obávám se, že na hokej bychom museli na nějaký čas znovu zapomenout,“ dodal.

Podle Bednaříka jsou opatření nejasná. „Domnívám se, že nejen my, ale i celý národ by přivítal, abychom byli vládou informováni jasně a přesně, abychom věděli, jak se máme chovat. A co je přípustné chování v tomto konkrétním případě. Kdyby nám někdo napsal, že dlouhodobým partnerem je ten a ten a není onen, tak se podle toho řídíme. My jsme postupovali s nejlepším vědomím a svědomím a jsme přesvědčení o tom, že jsme žádné nařízení neporušili,“ doplnil Bednařík.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl | Zdroj ČTK, Twitter, Český hokej, HC Madeta Motor

Štítky Motor, extraliga, pokuta, ČSLH, Český hokej, Záruba, Twitter, Madeta Motor České Budějovice, Viktor Ujčík, Robert Záruba, hokej, disciplinární komise, HC Oceláři Třinec, Budvar aréna, Český svaz ledního hokeje, Extraliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boby Cze

Takze asi takhle, Kral uz tam nema co delat, uz stejne ceskemu hokeji nic neprinese a Ujcik ma funkci kde je skorobohem a zrejme zapomnel na sve aktivni roky. Pokud je toto jeho prispevek do ceskeho hokeje tak dekuji nechci. Ani jeden z nich nedokazali zajistit otevreni stadionu pro byt jen spozorske permanentky, nehlede na to, ze v hledisti by se podstatne snadneji daly dodrzet 2m rozestupy. Jsou to manazersti amateri pokud nedokazali argumentovat treba jen pto desetinovou kapacitu hledist. Pak pokud by poradatel nedokazal uhlidat "zasedaci poradek" by mohli oba dva rozhodnout o nejake pokute.

Úterý, 15. prosince 2020, 00:45Odpovědět

Komentátor Záruba se na Twitteru zastal hokejového Motoru. Pokutu udělenou Ujčíkem považuje za absurdní  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.