Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další ztráta. Motor těsně nestačil na pražskou Spartu

V minulém utkání se Českým Budějovicím hodně nepovedl úvod zápasu, na což si nyní daly mnohem větší pozor. Sparta tak poprvé skórovala v druhé třetině, a to rovnou dvakrát. Jihočeši ještě zdramatizovali duel, když se prosadili na začátku třetí třetiny, ale to bylo vše. Na kýžené srovnání už nedosáhli, a tak padli na ledě Sparty těsně 1:2.

Trenéři Českých Budějovic to neměly se skládáním lajn zrovna jednoduché. A podle toho to také vypadalo. Motor odjel do hlavního města s třemi lajnami, jako desátý útočník byl připravený Radek Prokeš. V sestavě Jihočechů také nastoupil Miroslav Forman, jenž má vyřízené hostování právě ze Sparty.

Jihočeši nezačali vůbec špatně, ovšem první větší šanci si připsala Sparta. Ladislav Zikmund vyzkoušel pozornost Patery z pravé strany, ale budějovický brankář zasáhl. Slušné šance měli také Horák, Kudrna či Dvořáček, avšak ani jeden z nich si na jihočeského brankáře nepřišel. Za Motor měl největší šanci rozhodně David Gilbert, který ujel v oslabení, avšak gólman Pražanů vytáhl zákrok lapačkou. Ke konci první periody byla k vidění ještě skrumáž před Paterou, avšak ten udržel touš před brankovou čárou. První třetina nakonec branku nepřinesla, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného a bezbrankového stavu.

Začátek prostřední části přinesl velkou šanci Sparty. Michal Řepík ujížděl sám na gólmana, ovšem Patera zasáhl betonem. K vidění byl celkem zajímavý hokej a velkou šanci měli také hosté. Miroslav Forman, který v Motoru hostuje právě ze Sparty, se prezentoval dobrou střelou, avšak Neužil znovu zasáhl. A jak se říká: Nedáš, dostaneš. O pár sekund později se totiž prosadila Sparta. V signalizované výhodě byl na brankovišti hodně aktivní Jan Buchtele, jenž dostal puk za brankovou čáru – 1:0. Navíc to netrvalo ani moc dlouho a domácí hokejisté se dostali do dvoubrankového vedení. David Tomášek si vyjel do svého oblíbeného místa v levém kruhu a vymetl pavouky v šibenici na bližší tyčce – 2:0. České Budějovice měly k dispozici na konci druhé periody přesilovou hru, ale kýženého srovnání se nedočkali. Do kabin tak šli spokojenější domácí, kteří vedli o dvě branky.

Na začátku poslední třetiny se hrálo čtyři na čtyři a Motor využil prostoru na ledě. Na modré se totiž napřáhl Karel Plášil, jenž vyslal parádní bombu od modré. V té době navíc Zdeněk Doležal absolvoval souboj před brankou a jeho protihráč tečoval kotouč mimo dosah Neužila – 2:1. Jihočeši byli následně aktivní a drželi se v útočném pásmu. Patnáct minut před koncem utkání navíc problémy na střídačku hlásil Jakub Neužil, a tak se do branky vydal Matěj Machovský. Pojistit domácí vedení mohl Sobotka, ale ten přihrávku Horáka vůbec netrefil. Obrovskou šanci měl dvě minuty před koncem Jan Buchtele, který ujel do samostatného úniku, ale Jiří Patera vytěsnil betonem jeho střelu do rohu hřiště. Budějovice to ještě zkusily bez brankáře, ale vyrovnání se už nedočkaly. Na Spartu tak nestačily těsně 1:2.

HC Sparta Praha - Madeta Motor Č. Budějovice 2:1
(0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Buchtele (Němeček, Tomášek), 31. Tomášek (Buchtele, Kudrna) – 42. Plášil (Suchánek, Forman). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 35:25. Zblokované střely: 18:10. Hity: 5:12. Vhazování: 36:20.

Sestavy: HC Sparta Praha: Neužil (46. Machovský) – Němeček, Piskáček, Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Kalina, Kulhánek – Sobotka, Horák, Řepík – Kudrna, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech, Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Zikmund. Madeta Motor Č. Budějovice: Patera – Vydarený, Slováček, Suchánek, Plášil, Lytvynov, Roth – Forman, Venkrbec, Z. Doležal – Michnáč, Gilbert, Karabáček – Christov, Jonák, D. Voženílek – Prokeš.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Pláteník

Štítky hokej, Motor, České Budějovice, Sparta, AC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Patera, Jan Buchtele, Miroslav Forman, David Tomášek, Karel Plášil, Jakub Neužil, Ladislav Zikmund, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další ztráta. Motor těsně nestačil na pražskou Spartu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.