Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor si smlsnul na Karlových Varech, které porazil jednoznačně o pět branek

Motoru se poslední dobou vůbec nedaří, vždyť prohrál v sedmi z posledních osmi utkáních. Do sestavy se však po zranění vrátil David Gilbert, naopak pro kapitána Pavla Pýchu se před operací ramene jednalo o poslední zápas v letošní sezóně. A hokejisté i fanoušci Motoru mohli být spokojení s výsledkem. České Budějovice totiž nasázely šest branek, zatímco inkasovaly jen jednou. Jihočechům se tak na čtvrtý pokus podařilo Energii porazit, a to jasným výsledkem 6:1.

Už pátá minuta přinesla v západočeském městě branku, a to navíc právě do sítě Karlových Varů. Domácí hokejisté špatně rozehráli a Jan Štencel vybídl rozjetého Zdeňka Doležala. Ten využil své rychlosti a rychlou kličkou dokázal zakončit po ledě u pravé tyčky – 0:1. O tři minuty později bylo na jihočeské straně ještě veseleji. Po několika soubojích u mantinelu Západočeši znovu chybovali a znovu toho využil Zdeněk Doležal. Budějovický nejlepší střelec letošní sezóny si sjel před Novotného, kterého překonal bekhendovou střelou – 0:2. Domácím se však brzy podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Václav Skuhravý si sjel mezi kruhy, kde se mu povedlo tečovat nahození Pulpána mimo dosah Jana Strmeně – 1:2. Motor se radoval ještě jednou, ale po konzultaci s videem nebyla jeho branka pro vychýlení branky nakonec uznána. Hosté přesto po první třetině vedli o jednu branku.

Také začátek druhé periody vyšel lépe jihočeskému týmu. Martin Novák posunul kotouč mezi kruhy, kde se do něj opřel Brandon Alderson, jehož bomba se zastavila až v síti – 1:3. Snížit opět na rozdíl jedné branky mohl domácí Vondráček, ale v samostatném úniku si na hostujícího brankáře nepřišel. Utkání se přiostřilo v jeho polovině, když Redlich trefil do oblasti hlavy jednoho z českobudějovických hráčů. Hned několik hrát mířilo po rozmíšce na trestnou. Jihočeši si zahráli krátkou přesilovou hru, avšak ta brzy skončila. Dalšího gólu jsme se však v prostřední části nedočkali, a tak Motor vedl před poslední třetinou už o dvě branky.

Na začátku poslední části hráli Jihočeši přesilovou hru, ale navýšit své vedení nedokázali. Motoru to však nemuselo vadit, jelikož se krátce nato přece jen další branky dočkal. Václav Karabáček posunul kotouč na Pavla Pýchu, který vypálil kousek od levého kruhu a překonal Novotného v brance – 1:4. Pro budějovického obránce se jednalo o poslední duel v letošní sezóně z důvodu operačního zákroku, zakončil tedy sezónu hodně stylově. A Motor nakonec nasázel svému soupeři dokonce bůra. David Gilbert zachytil špatnou rozehrávku domácích. Ocitl se úplně sám před brankářem, jehož nakonec překonal střelou pod horní tyčku – 1:5. Parádní návrat do sestavy po zranění. Na další branku se navíc čekalo jen čtyřicet sekund, znovu se prosadili Jihočeši. Tentokrát se o branku postaral Martin Beránek, kterému se v posledních duelech bodově tolik nedařilo – 1:6. To už bylo moc na Filipa Novotného, který pro zbytek zápasu přenechal místo v brance Patriku Hamrlovi. Další branka už k vidění nebyla, a tak Jihočeši vyhráli jasně 6:1.

HC Energie Karlovy Vary – MADETA Motor České Budějovice 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 13. Skuhravý (Pulpán) – 5. Z. Doležal (Štencel), 8. Z. Doležal, 22. Alderson (M. Novák), 45. Pýcha (Karabáček, R. Přikryl), 52. Gilbert, 52. Beránek (Toman, Plášil). Rozhodčí: Hradil, Veselý – Hynek, Votrubec. Vyloučení: 5:4 + Redlich (KVA) - 10min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.  Střely na branku: 35 - 32. Zblokované střely: 17 - 8. Hity: 6 - 3. Vhazování: 26 - 29.

Karlovy Vary: F. Novotný (53. Hamrla) – Weinhold, Šenkeřík, Kowalczyk, Plutnar, Pulpán, Zábranský, D. Mikyska – O. Beránek, Hladonik, Flek – Redlich, Skuhravý, Vondráček – Koblasa, Černoch, Kohout – T. Mikúš, Vildumetz, Osmík.

Motor: Strmeň – Pýcha, Plášil, Vydarený, Kubíček, Štencel, Slováček – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Toman, Ville – M. Novák, Gilbert, Alderson.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, extraliga, Karlovy Vary, Madeta Motor České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, David Gilbert, Pavel Pýcha, Zdeněk Doležal, Filip Novotný, Jan Štencel, Václav Skuhravý, Václav Karabáček, Martin Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor si smlsnul na Karlových Varech, které porazil jednoznačně o pět branek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.