Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motor dotahoval, ale manko z druhé třetiny nedohnal

Motor bojuje hlavně o třináctou pozici, play-off už je celkem vzdálené. K dalšímu duelu se vydal do Vítkovic, na které má letos dobré vzpomínky. Tentokrát však Jihočeši body nezapsali. Nepovedla se jim druhá třetina, ve které dostali čtyři branky. Nedali ani jednu… Následně se ještě snažili dotahovat, ovšem nakonec z toho byla prohra 3:5.

Už start utkání o lecčems napověděl, jelikož domácí hokejisté se prosadili už po minutě a dvaceti pěti sekundách. Marek Kalus si najel na vrcholek levého kruhu a překonal Čiliaka střelou mezi betony – 1:0. Následovaly přesilové hry na obou stranách, ovšem skóre se zatím neměnilo. České Budějovice se však dočkaly srovnání. Skvělou práci v obranném pásmu odvedl Daniel Voženílek, jenž soupeři vypíchl puk na modré. Následně se vydali hned tři jihočeští hráči do přečíslení. To na sebe vzal právě Voženílek, který s pukem zamíchal a zametl ho k levé tyčce – 1:1. Nějaké střely k vidění ještě byly, ale skóre se už neměnilo ani na jedné straně. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Na začátku druhé periody si zahráli přesilovou hru domácí. Ti se již radovali ze vstřelené branky, ale po konzultaci s videorozhodčím nebyl gól uznán. Jenže Vítkovice se ve stejné v přesilovce prosadily. Rychlá akce byla vyšperkována přihrávkou mezi kruhy, kde byl úplně nehlídaný Josef Mikyska. Ten vyslal střelu zápěstím a rozvlnil síť – 2:1. A právě v druhé třetině vládl na ledě především domácí celek. Následovala akce Lakatoše, jenž našel volného Lukáše Krenželoka, jehož střela zápěstím se zastavila až v brance – 3:1. O chvilku později přišla velká chyba Motoru, když špatnou rozehrávku sebral Gewiese. Ten posunul touš mezi kruhy, kde se do něj opřel Rastislav Dej a jeho rána z první skončila nechytatelně v síti – 4:1. O pár vteřin to mohlo být už o čtyři branky, avšak Marka Čiliaka zachránila tyč. Jenže Vítkovice se přece jen dočkaly ještě v průběhu prostřední části. Robert Černý se do puku opřel kousek od modré a propálil vše, co mu stálo v cestě – 5:1. Domácí si tak šli po dvou třetinách za výhrou, jelikož vedli o čtyři branky.

Do poslední části potřeboval Motor vstoupit hodně aktivně, jelikož musel mazat velké manko. Brzké oslabení však Motoru zrovna nepomohlo. I hosté si zahráli přesilovou hru, kterou se jim podařilo využít. Doležalovu střílenou přihrávku usměrnil do branky Miroslav Holec - 5:2. Na druhé straně mohl domácím vrátit čtyřbrankové vedení Pyrochta, jenže jeho pokus nastřelil tyčku Čiliakovy svatyně. České Budějovice posléze hrály dvojnásobnou přesilovou hru, jenže nějaké větší ohrožení branky k vidění nebylo. Přesto se Jihočeši dočkali minutu před koncem poslední periody. Voženílek po objetí branky sice škvírku nikde nenašel, ale odražený puk dostal do branky Miroslav Holec - 5:3.

HC Vítkovice Ridera – Madeta Motor Č. Budějovice 5:3 (1:1, 4:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. M. Kalus (Koch), 25. J. Mikyska (Svačina), 29. L. Krenželok (Lakatoš), 31. Dej (Gewiese), 36. R. Černý (Dej) – 12. D. Voženílek, 47. Holec (Z. Doležal), 60. Holec (D. Voženílek. Jonák). Rozhodčí: Šír, Úlehla – Lučan, Kis. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 39 - 33. Zblokované střely: 12 - 9. Hity: 6 - 10. Vhazování: 25 - 31.

Vítkovice: Mi. Svoboda – Galvinš, Gewiese, Pyrochta, L. Kovář, Koch, R. Černý, L. Doudera – L. Krenželok, Hruška, Lakatoš – Svačina, J. Mikyska, Irgl – Mallet, Flick, M. Kalus – Fridrich, Dej, Schleiss.

Motor: Čiliak – Vydarený, Plášil, Štencel, Slováček, Lytvynov, Kubíček – Beránek, Toman, P. Novák – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, Gilbert, Alderson – Ville.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, Vítkovice, hokej, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, MFK Vítkovice, Daniel Voženílek, Miroslav Holec, přesilová hra, Marek Kalus, Marek Čiliak, Rastislav Dej, Lukáš Krenželok, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor dotahoval, ale manko z druhé třetiny nedohnal  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.