Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Motor na Tygry nevyzrál ani počtvrté v této sezóně

Motor již nemůže postoupit do play-off, a tak bude bojovat alespoň o třináctou pozici se Zlínem. Po zápase v Liberci však zůstane náskok Ševců minimálně stejný. Motor nedokázal ani jednou srovnat stav duel, natož jít do vedení, a tak prohrál pod Ještědem 2:4. Tygři letos ztratili s Jihočechy jen jeden bod.

Jihočeši si už po několika sekundách zahráli přesilovou hru, avšak nic velkého v ní nevymysleli. Následoval tlak Liberce, který měl hned několik střeleckých pokusů, ale Jan Strmeň se jen tak překonat nenechal. Přesto se do vedení dostali právě domácí hokejisté, a to po chybě Ivana Lytvynova. Poté se totiž k puku dostal David Gríger, který jej posunul na Radana Lence. Už ten mohl střílet, ovšem našel ještě lépe postaveného Michala Birnera, který uklízel do prázdné branky – 1:0. O dvě minuty později se Tygři prosadili ještě jednou. Martin Beránek se srazil se spoluhráčem a puk sebral Michal Birner. Ten jel sám na gólmana, kterého si položil bekhendovou kličkou, a po ledě zakončil do odkryté části branky – 2:0. K vidění bylo ještě po jedné šanci na obou stranách, ale skóre se již neměnilo. Domácí hokejisté tak šli do kabin s dvoubrankovým vedením v zádech.

I na začátku druhé periody si zahrál Motor přesilovou hru, tu navíc tentokrát využil. Netrvalo mu to ani nijak dlouho. Ondřej Slováček nabil Zdeňku Doležalovi na vrcholek levého kruhu a jeho bomba z první zapadla přesně pod horní tyčku – 2:1. Zajímavou možnost si vypracoval Jan Štencel, který se prokličkoval až k zakončení. Místo srovnání však trefil jen horní tyčku. A tak přišla další branka v podání Severočechů. Petr Jelínek se sice dostal mimo střelecký úhel, ovšem střelou o výstroj budějovického gólmana dostal puk do sítě – 3:1. Do konce periody si mohl Michal Birner dokonat hattrick, jihočeský brankář byl proti tomu. I po prostřední části hry vedli Tygři o dvě branky.

Třetí třetina se nesla ve velmi zajímavém stylu. V přesilové hře dorážel Miroslav Holec touš do prázdné branky, ale puk těsně před brankovou čárou zastavil hokejka domácího hráče, což potvrdilo také video. Snížit mohl také Martin Novák, jenže ten střelou z první netrefil poloprázdnou branku. Jihočeši se přesto dočkali. Toman posunul puk na levý kruh pro Brandona Aldersona, jehož rána o tyčku znamenala snížení na rozdíl jedné branky – 3:2. Vrátit Liberci dvougólové vedení mohl Radanc Lenc, avšak budějovický brankář podržel svůj tým. Za zmínku stojí rozhodně fair play gesto Jana Štencela, který odvolal domnělý faul soupeře. Místo závěrečného tlaku Motoru přišla přesně minutu před koncem vítězná tečka v podání Liberce. Petr Jelínek se dostal k odraženému kotouči a bekhendovým zakončením se trefil přesně pod horní tyčku – 4:2. Severočeši porazili České Budějovice i ve čtvrtém utkání v letošní sezóně.

Bílí Tygři Liberec - Madeta Motor Č. Budějovice 4:2
(2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Birner (Lenc, Gríger), 16. Birner, 35. P. Jelínek, 59. P. Jelínek (J. Vlach, Průžek) – 23. Z. Doležal (Slováček), 48. Alderson (Toman, Plášil). Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Lučan, Kis. Vyloučení: 4:2 + Gilbert (CEB) - 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 34 - 25. Zblokované střely: 16 - 2. Hity: 8 - 2. Vhazování: 30 - 24.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky HC Motor, hokej, Bílí Tygři Liberec, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, FC Slovan Liberec, Michal Birner, FC Fastav Zlín, Ještěd, Petr Jelínek, přesilová hra, Zdeněk Doležal, Jan Štencel, Ondřej Slováček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor na Tygry nevyzrál ani počtvrté v této sezóně  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.