Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

K výhře v Olomouci pomohly i dvě gólové premiéry. Trefil se Novotný

České Budějovice zažily v Olomouci snovou první třetinu. Nejprve se svým prvním gólem sezóny předvedl David Štich, další góly přidali po bezchybně sehraných akcích parťáci Pech s Gulašem a bylo to 3:0. Domácím zase patřilo druhé dějství, po kterém už byl náskok Motoru pouze jednobrankový. Důležitý gól na 4:2 si připsal Jiří Novotný a Modrého svěřenci už si tři body vzít nenechali. Další utkání čeká na Motor až v úterý.

Místo zraněného Ondráčka posunuli trenéři do zahajovací formace Miroslava Holce, posila Šoustal se zařadil na křídlo čtvrtého útoku. A Budějovicím úvod vyšel na jedničku. V čase 1:40 otevřel skóre tvrdou ránou od modré David Štich. Ten se tak dočkal své premiérové branky v motoráckých barvách. Ve 4. minutě byl Motor blizoučko druhému gólu. Nejprve po Voženílkově sražené střele nedokázal puk do odkryté brány dopravit Abdul. Následně Valský při přečíslení vybídl ke skórování Vráblíka, Lukeš se předvedl výborným zákrokem. Olomouc se musela rychle oklepat, pomoci jí k tomu mohl Káňa, ale Hrachovina v první těžké situaci obstál. Jihočeši se prezentovali nadále aktivním hokejem, Olomouci dovolili za první desetiminutovku jen tři střely na bránu. Sedláček naopak jen se štěstím přečkal bez úhony Valského průnik – budějovický forvard se dostal přes beka, obkroužil bránu a chyběly mu centimetry ke zvýšení náskoku hostujícího mužstva. To tak obstaral až Lukáš Pech. Tomu v čase 14:22 parádně přes útočné pásmo nabil na střelu Gulaš a Pech se nemýlil – 0:2. A přesně o minutu později si, už při přesilovce, budějovické útočné hvězdy své role prohodily. Pech přihrával, Milan Gulaš nadvakrát zakončoval a bylo to už o tři branky! Hrachovina rozdíl ve skóre udržel vynikajícím zákrokem proti Klimkovi, který zakončoval po spolupráci s Krejčím. Olomouc měla další velké šance v poslední minutě třetiny, gólu se ovšem nedočkala.

Po 44 sekundách druhé dvacetiminutovky šel za katr Michal Vondrka a domácí toho využili ke snížení. Ondruškovi nejprve zkazila radost tyč, v 21:40 už ale po šikovné teči Jana Knotka ani branková konstrukce Hrachovinovi nepomohla – 1:3. Následné minuty nabídly pro diváky nepříliš záživný hokej, ve kterých bylo střel jen poskrovnu. Ve 33. minutě se zjevil v mezikruží Nahodil, Hrachovina jeho zakončení ztlumil ve výstroji. Pak ale sudí udělil dvouminutový trest Štichovi, hned po buly rozhodčí usoudili, že Novotný odehrál puk rukavicí, aniž by se předtím kotouče dotknul hokejkou, a byl z toho podle nového pravidla další menší trest. Olomouc dlouhou přesilovku pěti proti třem využila. Krejčího dostal před Hrachovinou hodně prostoru, Hrachovina jeho pokus vyrazil, jenomže na Káňovu dorážku už stačit nemohl – 2:3. Sedláček se v bráně ve druhé třetině nezapotil, motoráci na něj vyslali jen čtyři střely. V závěru třetiny fauloval v útočném pásmu Gulaš a bylo jasné, že domácí vstoupí do závěrečného dějství další přesilovkou.

Tu v branku neproměnili, navíc stav sil na ledě se srovnal poté, co do Hrachoviny sekl Krejčí. Minutu tak hráli v početní výhodě hosté, rezultovala z toho Percyho šance, který byl ale při dorážce na brankovišti atakován protihráčem, sudí to jako faul neposoudili. Pak už se hosté prosadili. Milan Gulaš byl znovu v roli bezchybného asistenta, Jiřímu Novotnému stačilo jen mít svou hokejku na ledě a bylo to 2:4. Novotný se trefil po svém návratu poprvé, zajímavostí je, že naposledy skóroval v budějovickém dresu 25. ledna 2002. Ve 45. minutě si Hrachovina poradil s Ostřížkovo ránou, na druhé straně mířil nepřesně Bindulis. Jihočeši se ponaučili z druhé třetiny, hráli nadále aktivně a nebylo znát, že by to měla být Olomouc, kdo by se měl hnát za změnou skóre. Domácím mohla ještě pomoci přesilovka po Novotného vyloučení, Hrachovina společně se čtveřicemi svých spoluhráčů ale vše vyřešil. V čase 55:51 navíc napadajícího Vondrku zasáhl holí do obličeje Ondrušek a v přesilovce se mohl ukázat ještě jednou Motor. Několikrát se dostal do nadějné pozice, to ale ještě olomoucký muž s maskou odolal. Ne už tak v čase 58:55, kdy se dostal za záda domácích beků Martin Hanzl a zakončil únik přesnou střelou k tyči – 2:5! Motor získal cennou výhru a posunul se na šesté místo. Milan Gulaš i při druhém setkání s Olomoucí zaznamenal tři kanadské body.

HC Olomouc - HC Motor České Budějovice 2:5 (0:3, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. J. Knotek (Ondrušek), 35. Káňa (Nahodil, Krejčí) – 2. Štich (Hanzl), 15. Pech (Gulaš), 16. Gulaš (Pech, Novotný), 43. Novotný (Gulaš), 59. M. Hanzl. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Zíka, Bohuněk. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Diváci: 4403. Střely na branku: 27:23.

Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Škůrek, Rašner, T. Černý, Řezníček, Dujsík – Káňa, Krejčí, Klimek – Ostřížek, J. Knotek, Kucsera – Kunc, Nahodil, V. Tomeček – Strapáč, Kolouch, Olesz – Burian.

Motor: Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – Holec, Pech, Gulaš – Chlubna, Novotný, Vondrka – Abdul, Voženílek, Valský – Šoustal, Hanzl, Karabáček.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, Olomouc, zápas, hokej, extraliga, SK Sigma Olomouc, Jiří Novotný, Madeta Motor České Budějovice, Milan Gulaš, David Štich, Lukáš Pech, Michal Vondrka, Jan Knotek, Miroslav Holec, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K výhře v Olomouci pomohly i dvě gólové premiéry. Trefil se Novotný  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.