Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z nadějného utkání odchází Motor bez bodu, tři body slaví Pardubice

Motor na domácím ledě vedl s Pardubicemi dlouho vyrovnané utkání. Dokonce byl dvakrát ve vedení. V poslední dvacetiminutovce jej nicméně ztratil a na soupeřův obrat svěřenci Jaroslava Modrého již zareagovat nedokázali. Z nadějně rozehraného duelu tedy českobudějovičtí hráči odcházejí bez bodového zisku po prohře 2:3. V neděli je čeká zápas v Mladé Boleslavi.

V samém začátku utkání byli o něco aktivnější domácí hokejisté, kteří zkoušeli na svého soupeře zatlačit a skórovat. Abdul ani Pech však proti Kloučkovi v pardubické brance úspěšní nebyli. A zahrozilo také Dynamo. Jmenovitě to byl Paulovič, který unikl domácí obraně, Hrachovina si však s jeho zakončením nakonec poradil. Hra se pak přelévala ze strany na stranu, oba celky disponovaly dobrými šancemi, jenže obrany obou týmů prozatím hrály prim. To pokračovalo až do konce úvodní dvacetiminutovky, tudíž do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

A podobně jako na začátku předcházejícího dějství, i tentokrát Motor vstoupil do třetiny aktivně. Vráblíkův pokus ještě před brankou tečoval Beránek, exbudějovický Klouček ale zareagoval včas a uchránil svůj celek od inkasování. Pak měli domácí dobrou pasáž, kdy na svého soupeře tlačili. A úspěšně. Jindřich Abdul se dostal s pukem na holi do prostoru mezi kruhy a odtud trefil přesně, jak bylo potřeba - 1:0. Českobudějovičtí pak měli dobrou pasáž, kdy mohli přidat i další trefu. Několik dobrých šancí ale skončilo ve finální fázi střelou mimo brankovou konstrukci.

Holec se pak dostal do samostatného úniku po návratu z trestné, kotouč za Kloučka ale neprocpal. Zničehonic pak na opačnou stranu upláchli Pardubičtí a radovali se z přesné trefy. Na 1:1 úspěšně srovnal Robert Kousal, který se trefil zhruba mezi kruhy, z podobné pozice jako před chvílí Abdul. Netrvalo to však dlouho a svěřenci Jaroslava Modrého se radovali z druhé úspěšné branky. Michal Vondrka najel poměrně blízko brankovišti a zde si pak počínal zkušeně - 2:1.

A ta začala poměrně rozvážně z obou stran, ani jeden celek neměl vyloženou šanci. To až o chvíli později, kdy hráli domácí přesilovou hru. Těsně před jejím koncem mohl vedení navýšit Jandus, zblízka si na Kloučka nepřišel. Zhruba od padesáté minuty se ale začínalo v Budvar aréně nanovo. Lukáš Anděl dostal nabito na vrcholek kruhu a odtud s velkým štěstím proměnil. A netrvalo to vůbec dlouho a Pardubice otočily stav utkání na svůj prospěch. Matěj Blümel sjel do střelecké pozice, dostal puk a rozradostnil své spoluhráče -2:3. Motor i přes závěrečný tlak neskóroval a musel odejít bez bodu.

HC Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky:28. Abdul (Valský), 40. Vondrka (Gulaš, L. Pech) – 39. R. Kousal (A. Musil, Nakládal), 49. O. Vála (O. Roman), 50. Blümel (Říčka, Cienciala). Rozhodčí: Rozhodčí: Jeřábek, Sýkora – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. Diváci: 6005. Střely na branku: 26:26

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, budějovice, výsledky, pardubice, FK Pardubice, Jaroslav Modrý, FK Mladá Boleslav, Jindřich Abdul, Michal Vondrka, Robert Kousal, Matěj Blümel, SK Dynamo České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z nadějného utkání odchází Motor bez bodu, tři body slaví Pardubice  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.