Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jubilejní 1000. výhra v nejvyšší soutěži se nekonala. Motor s Kometou padl

Po reprezentační pauze se Motor utkal v televizním zápase na svém ledě s Kometou Brno, které podlehl 2:3. Za České Budějovice se trefili jmenovci Jiří Ondráček a Jiří Novotný. Motor mohl vítězstvím zaznamenat 1000. výhru v nejvyšší soutěži, to se ale muselo odložit.

Utkání proti Brnu nezačalo pro domácí vůbec špatně. Už ve druhé minutě se českobudějovická Budvar aréna mohla radovat. V pravém rohu obranného pásma zaváhal jeden z beků Komety, na což rychle zareagoval Lukáš Pech, puk se ocitl na vnější síti, následně se ho zmocnil Jiří Ondráček, který bekhendem překonal Tomka. Za necelých pět minut už ale zápas dostal nový náboj, a to, když obrana Motoru udělala hrubku a osamocený Petr Holík překonal Hrachovinu.

Po zaváhání hráčů Českých Budějovic vznikla akce dva na jednoho v podání Brna a Jiří Novotný si pomohl hákováním. Brněnská přesilovka trvala ale pouze devět sekund, když se nechal vyloučit Peter Mueller. Když se nechal krátce poté vyloučit Pech, hrálo se tři na čtyři. Následné dlouhé oslabení ve čtyřech Motor zvládl. Oba týmy hrozily při útočných výpadech, ale oba brankáři předvedli skvělé zásahy. Po prvních dvaceti minutách zůstalo skóre vyrovnané 1:1.

Ihned na začátku druhé třetiny Kometa zahrozila, ale Hrachovina žádné zaváhání nepřipustil. Na straně Budějovických pálil do tyče Hanzl. Po pěti minutách se ale skóre už měnilo. Při vyloučení Vondrky se v obranném pásmu Motoru nepodařilo vyhodit puk Percymu, čehož využil Tomáš Vincour a chladnokrevně propálil Hrachovinu. Po vhazování se do samostatného úniku dostal hostující Horký, na domácího gólmana si ale nepřišel.

Blízko ke třetí brance bylo mužstvo z jihu Moravy v druhé polovině třetiny, kdy střílel Pavlík. Hrachovina předvedl fantastický zákrok. Za pár sekund se už Brněnští radovali. Budějovickou obranou se prosmýkli Krištof a Magee, našli před bránou Luboše Horkého, kterému se podařilo dostat svůj tým do dvojnásobného vedení. První přesilovku si domácí zahráli při vyloučení Kučeříka, ale nic nevymysleli. Pět sekund před druhou sirénou se po nešťastné srážce Beránka s brankářem Tomkem strhla na druhé straně šarvátka, ze které vzešly tresty pro Hrachovinu, který při šarvátce opustil brankoviště, a pro Rhetta Hollanda za hrubost. Ve druhé části byly gólově aktivnější hosté a vedli 3:1.

Motor šel do posledního dějství s vědomím zvrátit utkání, a začal dobře. Po necelých dvou minutách vyslal střílenou nahrávku Petr Šenkeřík, kterou úspěšně za Tomka tečoval Jiří Novotný. Stejný hráč měl poté šanci na vyrovnání, ale proti byla lapačka brněnského brankáře. Českobudějovičtí dostali Kometu pod velký tlak. Pohledné šance domácích roztleskaly Budvar arénu. Hosté darovali Jihočechům přesilovou hru v ten nejlepší moment. I přes velký tlak se Budějovičtí vyrovnávací branky při výhodě jednoho muže navíc nedočkali. Domácím se už vyrovnat nepodařilo, a tak se jubilejní 1000. výhra musela odložit. Motor prohrál s Kometou 2:3.

HC Motor České Budějovice - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: . J. Ondráček (L. Pech), 42. J. Novotný (Šenkeřík, L. Pech) – 6. P. Holík (Zaťovič), 25. Vincour, 32. L. Horký (Magee, Krištof). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 887. Střely na branku: 31:42.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Novotný, Jiří Ondráček, HC Kometa Brno, Tomáš Vincour, Lukáš Pech, soutěž, FC Zbrojovka Brno, Budvar aréna, Petr Holík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní 1000. výhra v nejvyšší soutěži se nekonala. Motor s Kometou padl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.