Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejový kanonýr Gulaš dostal trest, vynechá jeden zápas Českých Budějovic

Hokejisté Českých Budějovic se budou muset v příštím extraligovém utkání obejít bez zkušeného útočníka Milana Gulaše. Druhý nejproduktivnější hráč Motoru v sezoně byl dodatečně potrestán za zákrok na protihráče Jakuba Lva v nedělním utkání Jihočechů na ledě Hradce Králové. O výši trestu rozhodl po podnětu domácích předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík.

„K zákroku došlo potom, co byl hráč atakován protihráčem Radkem Smoleňákem a blížil se k němu další protihráč Jakub Lev. Ve snaze čelit případnému ataku se hráč zpevnil a vědomě zvednutou holí zasáhl protihráče do oblasti rozkroku. Přitom si musel být vědom, že při podobném pohybu holí k bolestivému zásahu s největší pravděpodobností dojde,“ vysvětlil po prostudování videozáznamu Viktor Ujčík.

Za zákrok z 53. minuty nebyl Gulaš sudími potrestán. Oba aktéři souboje sehráli v duelu, který tým Mountfieldu vyhrál 3:2 v prodloužení, důležitou roli. Gulaš vyrovnal na 2:2, Lev pak v čase 63:07 rozhodl o výhře Východočechů. Ujčík při určení výše trestu přihlédl právě i k tomu, že Lev utkání dokončil a že Gulaš nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Příští zápas čeká Jihočechy v pátek 10. prosince, od 17 hodin nastoupí na ledě Třince. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Gulaš, disciplinární, Madeta Motor České Budějovice, Milan Gulaš, Viktor Ujčík, Jakub Lev, Mountfield Hradec Králové, HC Oceláři Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový kanonýr Gulaš dostal trest, vynechá jeden zápas Českých Budějovic  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.