Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Štencel vystřelil Motoru bonusový bod na ledě Olomouce

Motor jel do Olomouce potvrdit dobrou formu z posledních zápasů, domácím navíc chyběla dvojice hlavních opor – David Krejčí a Branislav Konrád. Utkání nakonec nebylo v základní hrací době rozhodnuto, a tak se šlo do prodloužení. To nakonec bylo rozhodnuto třináct sekund před koncem, když se trefil Jan Štencel, který tak poslal na jih Čech bod navíc.

Na první branku se v zápase nemuselo čekat vůbec dlouho. Padla totiž po dvou minutách a trefili se Jihočeši v přesilové hře. Střelu Petra Šenkeříka vyrazil Lukáš jen před sebe. Následně vznikla nepřehledná situace, ve které se nejlépe zorientoval Lukáš Pech, jenž doklepl touš do sítě – 0:1. Jenže radost Motoru neměla dlouhého trvání, Olomoučtí se totiž prosadili o pár minut později, taktéž v početní výhodě. Rána Jana Ondruška se sice odrazila od horní tyčky, jenže přesně k volnému Jakubu Navrátilovi, který měl před sebou úplně prázdnou branku – 1:1. České Budějovice měly možnost si vzít vedení zpět, ale Lukáš Pech v samostatném úniku neuspěl. Na druhé straně mohl skórovat Jakub Navrátil, avšak Jan Strmeň předvedl skvělý zákrok. Další branka do sirény nepadla, a tak se šlo do šaten za vyrovnaného stavu.

I na začátku druhé periody byla k vidění branka, znovu v přesilové hře. Poté se poprvé v utkání dostali do vedení domácí hokejisté. Jan Knotek nejprve tečoval nahození od modré. To sice za zády Strmeně neskončilo, jenže stejný hráč se dostal ještě ke dvěma dorážkám, načež ta druhá skončila za brankovou čárou – 2:1. A mohlo to být dokonce o dvě branky. Úplně osamocený se před budějovickým gólmanem objevil Lukáš Klimek, jenž nechal vyniknout právě brankáře. O chvilku později už to ale o dva góly bylo. Odražený kotouč trefil ve vzduchu Rostislav Olesz. Jeho trefu sice muselo potvrdit video, ale branka byla uznána – 3:1. Jihočechům se ale povedlo ještě snížit na rozdíl jednoho gólu. Martin Bučko se dostal k tvrdé ráně, která prostřelila vše, co jí stálo v cestě – 3:2. Do poslední periody tak šel Motor s jednobrankovou ztrátou.

Ani v poslední třetině se nemuselo čekat na branku dlouho, tentokrát se trefil Motor. V útočném pásmu se k puku dostal Martin Beránek, který zakončil z prostoru mezi kruhy přesně pod horní tyčku – 3:3. Chvilku poté si domácí zahráli přesilovou hru, avšak tentokrát se budějovičtí hokejisté dokázali ubránit. Třetí perioda mnoho velkých možností nepřinesla, a tak šel Motor podruhé za sebou do prodloužení. Zajímavou šanci měl na začátku prodloužení Vilém Burian, avšak Jan Strmeň, jeho pokusy zastavil. Na druhé straně měl dobrou možnost Michal Vondrka, který svou ranou na zadní tyč trefil jen hokejku gólmana. Olomouc mohla definitivně rozhodnout v poslední minutě prodloužení, avšak kotouč neprošel přes brankovou čáru. Ovšem jak se říká: Nedáš, dostaneš! Jihočeši se následně dostali do rychlé protiakce. Tu celou táhl Lukáš Pech, jenž následně posunul kotouč na najíždějícího Jana Štencela, jenž z blízkosti dostal puk za domácího brankáře – 3:4.

HC Olomouc – HC Motor České Budějovice 3:4p (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Navrátil (J. Káňa, Ondrušek), 22. J. Knotek (J. Doktor, Nahodil), 33. Olesz – 3. Pech (Šenkeřík), 38. Bučko (Koláček, Ondráček), 45. M. Beránek (Hanzl, Karabáček), 65. Štencel (Pech). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 34 - 36. Zblokované střely: 14 - 14. Hity: 4 - 2. Vhazování: 33 - 35.

Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek – J. Káňa, Nahodil, Klimek – Kusko, J. Knotek, J. Doktor – Olesz, P. Kolouch, Navrátil – Burian, Lichanec, Michal Kunc.

Motor: Strmeň – Šenkeřík, Bindulis, Štencel, Vráblík, Piskáček, Štich, Bučko - Voženílek, Novotný, Ondráček - Beránek, Hanzl, Karabáček - Holec, Pech, Gulaš - Chlubna, Koláček, Vondrka.

Ohodnoť článek

Štítky hokej, Motor, Olomouc, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, Jan Štencel, SK Sigma Olomouc, Lukáš Pech, David Krejčí, Branislav Konrád, Česko, Jakub Navrátil, Petr Šenkeřík, přesilová hra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štencel vystřelil Motoru bonusový bod na ledě Olomouce  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.