Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor prohrával, nakonec z Litvínova veze tři body

Motor se v zápase s Litvínovem musel obejít bez opor, mezi které patří například Milan Gulaš, Dominik Hrachovina či Martin Hanzl. Na severu Čech ale opět ukázal svůj charakter, když ze stavu 1:3 otočil utkání na 4:3. Dvě branky vstřelil novopečený otec Stuart Percy, který lepší návrat po návratu ze zámoří zažít nemohl. Tři body rovněž zaznamenal nejproduktivnější hráč týmu Lukáš Pech za gól a dvě asistence.

Utkání začali aktivněji Litvínovští, kteří velmi agilně dobývali Strmeňovu branku. Poté ale dostali Jihočeši možnost první početní výhody. Tu nevyužili a Godlu neohrozili. Následně na straně domácích zakončoval bekhendem Kudrna. Litvínov po pár sekundách vyrovnal stav v počtu přesilovek. Na trestnou lavici putoval Chlubna, který si nedovoleně počínal za bránou Severočechů. Motor oslabení zvládl, ale krátce po jeho skončení inkasoval. V obranném pásmu Budějovických vydoloval u mantinelu puk polský útočník Pawel Zygmunt, který přes obránce adresoval přihrávku Přemyslu Svobodovi, proti kterému byl Strmeň bezbranný. Motor vystřelil v první třetině pouze třikrát na bránu a Godla tak neměl mnoho práce. Na časomíře po zaznění sirény svítilo skóre 1:0.

Motor znovu krátce po začátku třetiny vybojoval přesilovku, kterou proměnil. Vstřelenou branku si do statistik připsal novopečený otec, kanadský obránce Stuart Percy. Najel si z modré čáry před bránu, kde ho našel Lukáš Pech, a bylo srovnáno. Hned po vyrovnání se Jihočeši znovu hnali do útoku, ale tentokráte si Godla zvládl poradit. Téměř před polovinou zápasu se na litvínovského brankáře vydala dvojice Pech - Ondráček. Prvně jmenovaný svému kolegovi přihrál kotouč, jenž se ho snažil dostat mezi Godlovy betony, ale neúspěšně. Při Vráblíkově vyloučení České Budějovice opět kapitulovaly. Estephan poslal puk do jízdy Patriku Zdráhalovi, který našel mezírku mezi betony Strmeně. O pět minut později už Litvínov vedl o dvě branky. Po souboji u mantinelu v útočném pásmu domácích na sebe vzal odpovědnost Jan Strejček, který svou střelou nejspíše zaskočil českobudějovického brankáře. Za necelou minutu už bylo skóre pouze jednogólové. V prostoru levého kruhu zaváhal Zygmunt, kterého o kotouč obral Lukáš Pech, který střelou na vzdálenější tyč překonal gólmana Vervy. Před koncem druhé části chtěl od modré šikovným nahozením vyrovnat Štencel. Druhá třetina byla bohatá na góly. Motor ale po jejím vypršení prohrával 2:3.

Začátek třetího dějství se nesl ve znamení náporu Motoru. Důkazem byl gól Kristoferse Bindulise, kdy se k němu po skrumáži v brankovišti před Godlou dostal puk, a lotyšský zadák bombou rozvlnil síť v litvínovské brance. Budějovičtí po gólu na 3:3 museli bojovat opět v oslabení, když si na trestnou lavici šel odpočinout Štich. V nevýhodě mohli udeřit, když znovu obraně domácích pláchli Pech s Ondráčkem. Ondráček ale po přihrávce od Pecha přestřelil bránu. Když Zygmunt vyhodil puk mimo hřiště z obranného pásma, měl Motor možnost získat vedení na svoji stranu. A stalo se tak. Čtvrtá branka Jihočechů měla totožný scénář jako branka první. Abdul si všiml najíždějícího Stuarta Percyho, jenž svým druhým gólem dostal kotouč za Godlu. Motor mohl vedení i navýšit, když Valský šikovně objel branku domácích a zakončoval. K úspěchu mu chyběly pouze milimetry, trefil tyč. Litvínov ještě v závěru zkusil hru bez brankáře, která ale účel nesplnila. Motor tak na severu Čech zvítězil 4:3 a připsal si do tabulky tři body.

HC Verva Litvínov – HC Motor České Budějovice 3:4 (1:0, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. P. Svoboda (Zygmunt), 30. P. Zdráhal (Estephan), 35. Strejček (V. Hübl, M. Chalupa) – 24. Percy (Abdul, Pech), 36. Pech, 42. Bindulis (Vondrka), 48. Percy (Abdul, Pech). Rozhodčí: Micka, Hradil – Lederer, Gerát. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000. Střely na branku: 24:19.

Litvínov: Godla – Irving, D. Kolář, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, D. Zeman – P. Zdráhal (A), Estephan, Kudrna – Jarůšek, Sukeľ, P. Straka (A) – Fronk, V. Hübl (C), M. Chalupa – P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt

Motor: Strmeň – Piskáček (A), Percy, Bindulis, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Bučko – Valský, Pech (A), D. Voženílek – Chlubna, Koláček, Vondrka (C) – Karabáček, Holec, M. Beránek – J. Ondráček, Abdul, Štich

OHLASY PO ZÁPASU

Vladimír Růžička (Litvínov): Děje se to každý zápas. Začali jsme dobře, ale sami jsme si ho prohráli. Myslím si, že by se měli především starší hráči probrat. Děláme hrubé a katastrofální chyby.

Jaroslav Modrý (Motor): S výsledkem jsme spokojení. Tahali jsme za kratší konec, ale pomohli jsme si přesilovými hrami, ve kterých jsme dali dvě branky. Myslím si, že to rozhodlo celé utkání.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Litvínov, extraliga, HC Verva Litvínov, Lukáš Pech, Stuart Percy, Madeta Motor České Budějovice, Česko, Paweł Zygmunt, Milan Gulaš, Dominik Hrachovina, Vladimír Růžička, Jaroslav Modrý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor prohrával, nakonec z Litvínova veze tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.