Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejvyšší výhra v sezoně. Motor ovládl domácí duel s Pardubicemi

Hokejisté českobudějovického Motoru ovládli úterní domácí utkání 56. kola s Pardubicemi, které porazili vysoko 7:1. Výraznou měrou se výhře Jihočechů podíleli obránci Roman Vráblík a Petr Šenkeřík. První jmenovaný ke dvěma brankám přidal i jednu asistenci, druhý pomohl k výhře čtyřmi asistencemi. Svěřenci Jaroslava Modrého uspěli doma podruhé v řadě a ziskem důležitých třech bodů se přiblížili elitní čtveřici tabulky.

Po deseti duelech mohli trenéři opět počítat s brankářem Dominikem Hrachovinou, který se hned postavil mezi tři tyče. V úvodní třetině měli více ze hry Českobudějovičtí. Po chybě Říčky se po dvou a půl minutách od úvodního buly dostal do velké šance Karabáček, jeho rána však o kousek minula hostující branku. V aktivitě Jihočeši nepolevovali. Do dalších dvou příležitostí se následně dostal zaskakující kapitán Michal Vondrka.

Jeho tečovaný pokus ani následná backhandová střela však na Frodla nevyzrála. Úvodní branky se Budvar Aréna dočkala ve 12. minutě. Ke kotouči se u levého mantinelu dostal Roman Vráblík, který střelou z úhlu nachytal Frodla a připsal si svoji druhou branku v sezoně. Na konci úvodní části měl motorácký celek výhodu přesilové hry, když se na trestnou lavici poroučel Poulíček. V té se však Jihočeši podruhé v úvodní periodě prosadit nedokázali a do kabin si odnášeli jednobrankový náskok. 

Druhá branka českobudějovického celku přišla po necelých pěti minutách druhé periody. Hanzl našel krásně přeš šířku útočného pásma Stuarta Percyho, který se nemýlil střelou z první. Potřetí se Budvar Aréna rozjásala těsně před polovinou hry. Při další početní výhodě domácích dostal dostatek prostoru na levé straně Roman Vráblík, který se natlačil před svého strážce a backhandovou kličkou vyhnal z branky Dominika Frodla.. Nový muž v pardubické brance Milan Klouček však s čistým štítem na svém kontě nevydržel dlouho.

Po využité přesilové hře se Jihočeši prosadili i v oslabení. Zaváhání hostující obrany dokázal využít Martin Beránek. Mladý útočník unikl svému strážci, po šikovném naznačení dokázal zasunout kotouč za ležícího brankáře hostí. Veseleji mohlo být v minutě 38., kdy si sjel na pravý kruh Martin Hanzl, jeho rána orazítkovala pouze břevno hostující branky.

Přesně dvě minuty před koncem druhé periody zamířil na trestnou lavici Vráblík a hosté poprvé v zápase trestali. Jan Košťálek si vyměnil kotouč s Kousalem a šikovnou tečí překonal Hrachovinu. Ještě do pauzy však domácí dokázali odpovědět a podruhé v zápase to bylo v přesilové hře, ta trvala pouze deset sekund. Abdul nastřelenou přihrávkou našel před brankou volného Jiřího Ondráčka, který stačil pouze nastavit hůll a vrátil domácím čtyřgólový náskok, jenž si přenesli i do třetí části. 

Na úvodní branku třetí části se nečekalo dlouho. Jindřich Abdul se dokázal protáhnout mezi obránci Východočechů, zvýšil vedení domácích a ukončil svůj gólový půst.. Hosté však nesložili zbraně, při další přesilovce musel navrátilec do sestavy Hrachovina předvést dva těžké zákroky. Byli to však opět Českobudějovičtí, kteří rozvlnili síťku.

Při signalizované výhodě po faulu na Pecha našel Šenkeřík volného Jiřího Ondráčka, který se podruhé v zápase nemýlil. To bylo poslední gólové představení úterního podvečera. Necelé dvě minuty před koncem se sice domácí dostali ještě do přečíslení dva na jednoho, rychlá střela Hanzla však již domácí fanoušky rozjásat nedokázala. Svěřenci Jaroslava Modrého tak navázali na nedělní vítězství s karlovarskou Energií nejvyšší domácí výhrou v sezoně a přiblížili se opět k elitní čtveřici soutěže. 

OHLASY PO ZÁPASU

Jaroslav Modrý (Motor): „Měli jsme výborný vstup do utkání a celou první třetinu jsme odehráli velmi dobře. Byli jsme aktivní a silní na puku. Úvodní část udala ráz celému utkání a kluci našli cestu k vítězství. Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří přišli ve velké počtu a vytvořili skvělou atmosféru, ve které bylo strašně fajn hrát.“

Richard Král (Pardubice): „Zápas se mi hodnotí těžko. Nastoupil jsme nepochopitelně ustrašeně s obrovským respektem. Nešly nám nohy a prohrávali jsme osobní souboje. Nevím, jestli to bylo ze strachu, nebo z nervozity. Budějovice nás přehrávaly od první minuty a na ledě existovalo jenom jedno mužstvo. Byl to náš nejhorší zápas v sezoně.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Hokej, motor, budějovice, FK Pardubice, Madeta Motor České Budějovice, Roman Vráblík, Jaroslav Modrý, Petr Šenkeřík, Dominik Frodl, přesilová hra, Budvar aréna, Jiří Ondráček, Jindřich Abdul

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvyšší výhra v sezoně. Motor ovládl domácí duel s Pardubicemi  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.