Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor na ledě Vítkovic padl i podruhé, z Ostravy veze bod

Českobudějovický celek v Ostravě nevyzrál na vítkovickou Rideru ani na druhý pokus. Skóre zápasu otevřely Vítkovice, po trefě Vráblíka ze závěru prvního dějství bylo ale vyrovnáno. Motor si vzal vedení na svou strany, do konce druhé dvacetiminutovky však opět vedli Slezané. Ve třetí části se trefil pouze Milan Gulaš a poslal duel do prodloužení. V tom nakonec rozhodl Lukáš Krenželok o tom, že druhý bod putoval na konto ostravského mužstva.

Na první příležitost se nemuselo v Ostravar aréně čekat dlouho. Již ve druhé minutě vypálil z hranice kruhu Jakub Valský, příklepem trefil ale pouze brankovou konstrukci. Hrachovina si první zákroky připsal o dvě minuty později, když ho nadvakrát nedokázal v dobré příležitosti překonat domácí Stehlík. První branku nevstřelil ani Jiří Ondráček, který se na chvíli objevil za vítkovickou obranou, dobře ho ale dobruslil jeden z beků a znemožnil mu klidné zakončení. První úder zasadily v jedenácté minutě Vítkovice a postaral se o to Petr Fridrich.

Zprava dostal přihrávku od Marosze přesně mezi kruhy, odkud prostřelil Hrachovinu a otevřel skóre. Následující okamžiky šance nepřinášely ani na jedné straně, to se změnilo v sedmnácté minutě. Jan Štencel se objevil po Ondráčkově přihrávce ve výborné střelecké pozici, bohužel pro Motor ale nedokázal puk trefit ideálně, a Dolejš tak zasáhl. Dobrý průnik Bindulise přímým ohrožením vítkovické klece neskončil, Budějovice se ale dočkaly v poslední minutě první třetiny. Štencel posunul na modré puk na Romana Vráblíka, který propálil Dolejše a těsně před koncem úvodní periody vyrovnal.

Hned na začátku druhé části udělal při rozehrávce obrovskou chybu Solovyev. Lukáš Pech po zisku kotouče střílel bekhendem z bezprostřední blízkosti, avšak pouze do připraveného Dolejše. Aktivita Českých Budějovic byla odměněna druhou trefou ve třiadvacáté minutě. Bezprostředně po vyhraném buly v útočném pásmu vymetl levou šibenici Jakub Valský a poslal Motor do vedení.

Jihočeši po skvělém vstupu do druhé třetiny pokračovali v tlaku a v následujících desítkách vteřin si vytvořili hned několik zajímavých příležitostí. Vítkovice se ale oklepaly a ze strany Budějovic přišel první faul zápasu. Holcův nedovolený zákrok ale domácí nepotrestali, čemuž pomohl fantastickým zásahem hokejkou Dominik Hrachovina. Po ubráněném oslabení převzali iniciativu opět českobudějovičtí hokejisté, solidní šance ale v branku nepřetavili Koláček ani Beránek. I přes dobrý herní projev Motoru přišlo v pětatřicáté minutě vyrovnání, když nahození Plášila tečoval přesně Dominik Lakatoš.

Vítkovice po trefě na 2:2 ožily a zasypaly Hrachovinu nebezpečnými střelami, se kterými si budějovický brankář, několikrát i se štěstím, dokázal poradit. To ale neplatilo o šanci Rostislava Marosze, který doklepl necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny puk do sítě a vrátil domácím vedení. Flick po útočném faulu nabídl Motoru první početní převahu, ta byla zhruba ve své polovině přerušena koncem druhé dvacetiminutovky.

Českobudějovičtí zbytek přesilovky nezužitkovali a Vítkovice se vrátili do plného počtu bez větších problémů. Rob Flick po vyhození kotouče mimo hrací plochu usedl znovu na trestnou lavici a poskytl soupeři další možnost na srovnání skóre. Ani tentokrát ale Budějovice branku nevsítily. Po střele Martina Hanzla v šestačtyřicáté minutě cinkla levá tyč Dolejšovy svatyně. Voženílkova individuální akce byla zastavena Solovyevem za cenu faulu, před polovinou třetí části tak přišla další početní výhoda Motoru.

S touto příležitostí už Budějovice nepohrdly a Milan Gulaš, který naskočil po devítizápasové absenci, prostřelil necelých dvanáct minut před koncem základní hrací doby z první Dolejše. Jihočeši působili v pokračování poslední třetiny aktivněji, k nějakým gólovým příležitostem ale jejich snažení nevedlo. Ojedinělé šance Vítkovic pak bezpečně pokryl Hrachovina. V posledních pěti minutách se obraz hry změnil a byla to domácí Ridera, která tahala za delší konec provazu. Žádné ze zakončení ale do branky nezapadlo, a tak se po šedesáti minutách šlo do prodloužení.

Po opatrnějším úvodu měl první možnost duel ukončit Lukáš Krenželok, který situaci dokázal proměnit ve vítěznou branku. Osmatřicetiletý útočník přisoudil po přihrávce Marosze bonusový bod domácím Vítkovicím.

HC Vítkovice Ridera - HC Motor České Budějovice 4:3p (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Fridrich (Marosz, Illéš), 35. Lakatoš (Plášil, Illéš), 39. Marosz (Flick, Solovjov), 62. Krenželok (Marosz) – 20. Vráblík (Štencel, Beránek), 23. Valský (Novotný), 49. Gulaš (Hanzl, Valský). Rozhodčí: Hejduk, Kika – Lederer, Klouček. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4109. Střely na branku: 32 - 30. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, budějovice, HC Vítkovice Ridera, Madeta Motor České Budějovice, Milan Gulaš, Roman Vráblík, Lukáš Krenželok, Rostislav Marosz, Jakub Valský, Rob Flick, Jan Štencel, Petr Fridrich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor na ledě Vítkovic padl i podruhé, z Ostravy veze bod  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.