Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tým ukázal, jakou má sílu a morálku, ví kapitán Milan Gulaš

Základní část je minulostí. Motor v ní obsadil skvělé čtvrté místo, které zaručuje účast ve čtvrtfinále play off. Jihočeši v posledním kole vyráželi ke svému rivalovi - Hradci Králové. Motor potřeboval pro jistotu čtvrtfinále uhrát jediný bod, což se mu necelých pět minut před koncem základní hrací doby povedlo, když vyrovnal Michal Vondrka. Klubový web po utkání vyzpovídal kapitána Motoru Milana Gulaše, který pohovořil o základní části či nadcházejícím play off.

Milane, obrovská gratulace k postupu do čtvrtfinále play off. Skončila základní část. Pojďme ji nějak stručně popsat.
Skončila pro nás jedna část, se kterou jsme všichni spokojení. Jsem rád, že se nám podařilo ke konci sezony, kdy jsme stále měli za cíl přímý postup do play off a v zápasech nám šlo o hodně, to celé zvládnout. V posledních zápasech byl každý bod důležitý. Tým ukázal, jakou má sílu a morálku. Mám z toho obrovskou radost.

V zápase s Hradcem šlo o hodně, byť stačilo uhrát pouze bod. Pardubice, se kterými jsme soupeřili na dálku, měly lehkého soupeře (sestupující Zlín – pozn. redaktora). Jaká byla strategie do tohoto utkání?
Vyhrát. Věděli jsme, do čeho jdeme a co potřebujeme pro to, abychom postoupili. První třetina nám nevyšla podle představ. Nebylo to úplně optimální, ale od první minuty druhé třetiny do konce zápasu jsme si to zasloužili. Jsme šťastní, že nám to tam padlo, šli jsme si za tím a vůbec nic jsme nevypustili. A taky se nám to vyplatilo, za což jsem moc rád. Jak už jsem říkal, vypovídá to o našem charakteru. Je jedno, kdo ten gól dá. Hrajeme týmově, a to se přesně potvrzuje. Proto ty zápasy obracíme a vítězíme.

Po dvou třetinách Pardubice vedly ve Zlíně 2:0. Řekli jste si to v kabině? Ovlivnilo vás to?
Nevím, jestli trenéři, ale my, hráči, jsme se na to nekoukali. Možná se na to někdo podíval, já ne. Když jsme vyrovnali a zápas šel do prodloužení, věděli jsme, že tam jsme, aniž jsme věděli, jak utkání ve Zlíně dopadlo. Jsem moc rád, že si nyní můžeme dát trochu pauzu, protože plno z nás se potřebuje trošku zregenerovat, dát do kupy a připravit se na play off.

Českobudějovičtí bojovníci! Motor si zajistil postup do čtvrtfinále

Povedlo se! Motor získal v posledním kole kýžený bod, zajistil si tak čtvrtou příčku v tabulce a může se radovat z přímého postupu do čtvrtfinále play-off! Domácí Hradec Králové se dostal brzy do vedení a stav 1:0 platil až do 57. minuty. Tehdy...

Na tento zápas jste se vy jako člověk, který se narodil v Českých Budějovicích, musel těšit, že? Ještě když poslední zápas základní části je proti takovému rivalovi.
Já to takhle neberu. Samozřejmě jsme za to všichni rádi, ale je jedno, jestli hrajeme v Budějovicích, Hradci nebo Litvínově. My jsme všichni šťastní, že můžeme hrát pro fanoušky, protože pro ně se to hraje. Proti Hradci jsme měli jasný cíl, kterého se nám podařilo dosáhnout. Oslavíme to a začneme se připravovat na soupeře, se kterým se utkáme ve čtvrtfinále.

Co udělala se střídačkou vyrovnávací branka, která padla ke konci zápasu?
Přál bych to vidět každému. O tom to je. Výbuch emocí, euforie. Máme v týmu plno mladších kluků, kteří toto zažili poprvé. Jsou to pro ně skvělé zkušenosti. Jsem moc rád i za naše fanoušky, že jsme se tam dostali. Čtvrtfinále máme jisté. Oni si to obrovsky zaslouží, podporují nás. Nemůžu se dočkat domácích zápasů. Bude určitě vyprodáno a skvělá kulisa. Ti fanoušci si to zaslouží. Byl to takový můj tajný sen, abychom se dostali do play off a teď jsme tam.

Kdyby vám někdo před sezonou řekl, že po konci základní části se budete nacházet na jedné z příček zaručující čtvrtfinále play off, věřili byste tomu?
Experti nás pasovali do role týmu, který skončí na dvanácté až třinácté pozici. Dokázali jsme, že jsme úplně jiný tým, než si mysleli. Do sezony jsme šli s pokorou a se zdravým sebevědomím. I to nám pomáhá otáčet zápasy. Věříme si a ta síla v týmu je obrovská.

Laboroval jste se zraněním, vynechal jste devět zápasů. Využil jste tu pauzu k tomu, že jste pošetřil síly na play off?
Ne. Chtěl jsem hrát co nejdříve. Po pár dnech, kdy jsem šel na led, jsem zjistil, že to zranění je mnohem vážnější. Musel jsem si dát mnohem delší pauzu, na což nejsem zvyklý. Zranění se mi vyhýbají. Po týdnu mě už svrběly ruce, a proto jsem s klukama jezdil na každý výjezd, protože jsem člověk, který u toho musí být. Jsem rád, že po těch dvou týdnech, kdy jsem šel zpátky na led, to už to bylo dobré.

Teď budete mít nějakou dobu volno. Jak bude vypadat?
Budeme mít regeneraci, ta je velmi důležitá. Odpočineme si. Potom začíná další fáze sezony, na kterou se všichni těšíme. V týmu máme plno zkušených hráčů. Víme, jak se hraje play off a je velmi důležité, abychom začali pracovat a připravili se. Je úplně jedno, s kým budeme hrát. Musíme pracovat dál a vychytávat mezírky, které ve hře ještě jsou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, extraliga, playoff, Milan Gulaš, čtvrtfinále, Hradec Králové, Michal Vondrka, úraz, Zlín, České Budějovice, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tým ukázal, jakou má sílu a morálku, ví kapitán Milan Gulaš  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.