Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

První play-off zápas po devíti letech zvládl Motor na výbornou

Devět dlouhých let se čekalo v Českých Budějovicích na extraligové play-off. Když přišlo, Motor utkání zvládl a po gólech Milana Gulaše, Jindřicha Abdula a Jiřího Novotného může slavit první bod v sérii. Hned v úterý se v Budvar aréně odehraje od 17 hodin druhé utkání čtvrtfinále.

Po vyrovnaném startu třetiny, kdy se týmy navzájem oťukávaly, se Budějovice osmělily a začaly Frodla okupovat. Velkou šanci měl v polovině 5. minuty Jan Piskáček, který zachytil na středu hřiště kotouč, tváří v tvář gólmanovi Dynama ale s malou razancí střely neuspěl.

Pardubice zahrozily o tři minuty později, Dominik Hrachovina ale v oslabení Motoru lapil šanci Kousala vyrážečkou. Početní výhodu dostali i domácí a na rozdíl od hostí ji dokázali využít. Nedovolené bránění Davida Ciencialy potrestal parádní střelou k tyči kapitán Milan Gulaš, kterou Frodl přes Voženílka neviděl. Další početní rozdíly už ale využity nebyly.

Na branku ve druhé třetině se ale dlouho nečekalo, konkrétně 49 sekund. Jan Piskáček poslal kotouč podél mantinelu na Jindřicha Abdula. Ten si poradil se soupeřem a rázem se díky dobré rychlosti ocitl před gólmanem, kterého překonal střelou na bližší tyč. Na to ale už Dynamo odpovědělo. Matej Paulovič vybojoval při buly kotouč pro Juraje Mikuše a slovenský střelec rozvlnil síť u bližší tyče. Hosty branka nakopla a po celý zbytek třetiny byli aktivnějším celkem.

V polovině zápasu dokonce byli kousek od srovnání, Anthony Camara ale místo střely z voleje zvolil přihrávku, kterou obrana Budějovic vystihla. Všechny další pokusy pak už skončily u Hrachoviny, nebo mimo brankoviště.

Na rychlý úspěch Jindřicha Abdula chtěl ve třetím dějství navázat Roman Vráblík, jeho dělovka minutu a půl po úvodním buly ale jen rozezvučela tyč a domácí ochozy zahučely smutkem. To ovšem Jihočechy nezastavilo. Na konci 50. minuty Dominik Frodl neudržel kotouč pod lapačkou, a tak se Milan Gulaš pokusil rychle objet branku a zasunout k tyčce. Brankář hostí se ale stihl přesunout a podržel svůj tým.

O minutu později byl ještě v lepší šanci Jakub Valský, který se dostal do úniku, stíhající obránce mu ale na poslední chvíli ťuknul do puku a vyrazil mu ho. Do třetice se ale už Valský, a s ním i celá Budvar aréna, radovala. Přihrávku při přečíslení 2 na 1 mu sice soupeř přizvedl, Jiří Novotný ovšem dokázal puk sklepnout někde na úrovni kolene baseballovým pokusem a zasadil ho za bezmocného Frodla. Ten byl dvě a půl minuty před koncem třetiny odvolán. Abdulovi se ale puk při vyhození na prázdnou klec postavil a skončil vedle branky.

HC Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Gulaš (Šenkeřík, Pech), 21. Abdul, 54. J. Novotný (Valský, D. Voženílek) – 23. J. Mikuš (Paulovič). Rozhodčí: Pešina, Mrkva – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 6 421. Střely na branku: 17:27

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Jindřich Abdul, SK Dynamo České Budějovice, Milan Gulaš, Jiří Novotný, Budvar aréna, Dominik Frodl, playoff, HC Dynamo Pardubice, Jakub Valský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První play-off zápas po devíti letech zvládl Motor na výbornou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.