Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Úspěšný střelec Novotný: Takový gól dáte jednou za uherský rok

Gólem, který bude dost možná aspirovat na nejlepší akci letošního play off, oslavil svou premiéru v play off hokejové extraligy útočník Českých Budějovic Jiří Novotný. Právě zásah osmatřicetiletého mistra světa z roku 2010 dodal týmu Motoru klid pro závěrečné minuty a Jihočeši uhájili bez větších potíží vítězství 3:1 v úvodní čtvrtfinálové bitvě s Pardubicemi.

Zápas byl dlouho na vážkách, neboť Dynamu se v úvodu druhé třetiny podařilo záhy po zvýšení domácích kontrovat gólem na 1:2. V 54. minutě ale vystřihli skvostnou akci Jakub Valský s Novotným, který při prvním startu v tuzemském play off rovnou slavil také premiérový gól. Valského nahrávku zasáhl ze vzduchu a poslal puk za záda Dominika Frodla.

„Každý ví, že jsem snajpr. Trefil jsem to ze vzduchu, co vám k tomu mám říct víc?“ smál se Jiří Novotný v rozhovoru s novináři. „Teď vážně. Myslím, že se mi vyplatilo, že v tréninku se hodně cpu do brány. Když děláme cvičení dva na jednoho nebo tři na jednoho, tak vždycky jsem ten hráč, který z pozice centra šlape do brány. Samozřejmě to dnes bylo o štěstí, to se povede jednou za uherský rok, že to takhle trefíte,“ připustil Novotný,

První play-off zápas po devíti letech zvládl Motor na výbornou

Devět dlouhých let se čekalo v Českých Budějovicích na extraligové play-off. Když přišlo, Motor utkání zvládl a po gólech Milana Gulaše, Jindřicha Abdula a Jiřího Novotného může slavit první bod v sérii. Hned v úterý se v Budvar aréně odehraje od...

„Jsem každopádně rád, že to tam spadlo. Bylo to důležité. Odskočili jsme na 3:1, malinko jsme se uklidnili a už to bylo všechno lepší. A jsem moc rád, že jsme vyhráli,“ pochvaloval si Novotný.

V základní části odehrál 34 zápasů

Play off vnímá jako určitou odměnu. Loni v létě sice oficiálně ukončil kariéru, ale už v polovině října se dohodl na výpomoci Motoru. Zkušený centr nakonec v základní části odehrál 34 zápasů a připsal si čtyři góly a stejný počet nahrávek.

„V základní části to pro mě nebylo jednoduché, k tomu cestování do Třince, do Vítkovic... Na play off jsem se ale moc těšil, protože to je taková odměna za to, co jsme tady celou tu sezonu budovali. Já přišel ke klukům o trošku déle, ale jsem šťastný, že s touhle partou můžu být. Třeba dokážeme společně ještě velké věci, já doufám, že to tak bude,“ uvedl Novotný.

„Oficiálně už jsem skončil, potom zase začal, možná jsou to moje poslední zápasy v kariéře. Chtěl bych ještě udělat nějaký úspěch, stejně jako všichni v týmu, proto musím fárat za Motor,“ doplnil.

Stal se hráčským agentem se zaměřením na Švýcarsko

Vedle hokeje už si však musel plnit i jiné povinnosti. Stal se hráčským agentem se zaměřením na Švýcarsko. „Byla období, kdy jsem nebyl deset dní na ledě a potom šel do zápasu, kde jsem měl dvacet minut na ledě. Před play off se to změnilo, měl jsem čas na přípravu, za což jsem rád a moje veškerá koncentrace je teď jenom na play off a Budějovice,“ ujistil Novotný.

„Jsem s Jirkou Hamalem domluvený, že teď pracovně trošku vypouštím, ale nějaké telefonáty jsem ze Švýcarska měl. Když jsme udělali tu první čtyřku, měli jsme do Švýcarska druhý den jet, ale já byl úplně vyřízený, tak jsem se omluvil. Pak byly těžké tréninky. Vím, že play off je o něčem jiném. A v téhle fázi už to bez tréninku prostě nejde,“ prohlásil.

Věří, že v úterý předvedou Jihočeši ještě o něco lepší výkon. „Známe útočnou sílu Pardubic, mají vynikající rychlé hráče a protiútoky, přesto jsme si to ve druhé třetině sami zavařili. Kdybychom hráli jako první třetinu, vypadalo by to jinak. Na druhou stranu je to play off, je to náročné, nelze do soupeře bušit celých šedesát minut. Doufám, že se z toho ponaučíme. Zítra se podíváme na chyby, aby se to neopakovalo, protože ve druhém utkání už bychom tak šťastní nemuseli být,“ varoval Novotný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, České Budějovice, Pardubice, Novotný, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Novotný, HC Dynamo Pardubice, Extraliga ledního hokeje, Švýcarsko, trénink, Jakub Valský, Dominik Frodl, HC Vítkovice Ridera, HC Ocel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšný střelec Novotný: Takový gól dáte jednou za uherský rok  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.