Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Disciplinární komise pardubického Camaru nepotrestá. Ondráček dostal zákaz na jeden zápas

Disciplinární komise dnes informovala o dvou rozhodnutích, které se týkají zápasu mezi českobudějovickým Motorem a Pardubicemi. Zatímco Jiří Ondráček za Motor jeden zápas vynechá kvůli zákroku na protihráče u hrazení, pardubický Anthony Camara nebude potrestán za střet s Lukášem Pechem ze závěru utkání.

Souboj Motoru a Pardubic nabídl řadu emocí i střetů. Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu od HC Dynamo Pardubice řešil zákrok českobudějovického Jiřího Ondráčka na protihráče Jana Koláře.

„Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který o pohybu soupeře věděl a snažil se střetu čelit prudkým zabržděním a zapřením na levé brusli. Za rozhodující označil předseda komise skutečnost, že zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, hráč při něm se značnou intenzitou zatlačil do protihráčových zad a že k ataku došlo ve velmi nebezpečné vzdálenosti od hrazení,“ stojí v dnešním tiskovém vyjádření disciplinární komise. 

V Pardubicích to bude těžké, ale chceme dvě výhry, velí Stuart Percy

Českobudějovičtí fanoušci byli při úterním druhém čtvrtfinále proti Pardubicím napjatí až do samotného konce. Ten ale stál za to. Stuart Percy se ujal kotouče a od modré čáry ho poslal před branku. Tam už ho jeho spoluhráči dostali za hostujícího...

Předseda komise střet vyhodnotil jako vražení na mantinel a Ondráčka potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání.

HC Motor České Budějovice pak podal podnět k prošetření zákroku pardubického Anthonyho Camary na Lukáše Pecha, ke kterému došlo v závěru utkání. Pech po něm byl výrazně otřesen. 

„Předseda disciplinární komise ELH dospěl k závěru, že hráč se nejdříve soustředil na nadzvednutí hole protihráče a následně na jeho dohrání tělem. Zákrok byl veden bez významného zpoždění po zahrání kotouče, více méně ze statického postavení, hráč se před ním neodrazil a ruce držel u těla. Při střetu zasáhl ramenem současně hrudník a obličej soupeře, k čemuž došlo mimo jiné proto, že se protihráč nacházel ve snížené pozici,“ píše se ve vyjádření. 

Viktor Ujčík proto rozhodl, že případné potrestání zákroku bylo v kompetenci rozhodčích na ledě a řízení s Camarou zastavil. Motor vede sérii 2:0, další zápas se hraje v pátek v Pardubicích.

Souhlasíte s rozhodnutím disciplinární komise v případě zákroku Anthonyho Camary?

Celkem hlasovalo183 čtenářů

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, motor, budějovice, camara, ondráček, zákrok, disciplinární komise, Anthony Camara, Jiří Ondráček, Madeta Motor České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, Lukáš Pech, Extraliga ledního hokeje, Viktor Ujčík, Jan Kolář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Disciplinární komise pardubického Camaru nepotrestá. Ondráček dostal zákaz na jeden zápas  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.