Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Série pokračuje. Motor proti Dynamu poprvé padl

Čtvrtfinálová série mezi Motorem a Pardubicemi poprvé přinesla prohru českobudějovického týmu. Stalo se tak po aktivním nástupu do utkání hostujícího klubu. Ten po sedmi minutách vedl již o dvě branky. Svěřenci Jaroslava Modrého se aktivně snažili soupeřův náskok dohnat, nicméně z branky se radovali až ve třetí třetině a ke srovnání stavu nedošlo. Série tedy míří znovu na jih Čech.

Dynamu se povedlo to, co mu předchozí zápasy nešlo. Dvanáct sekund po úvodní buly tečoval střelu od modré Matěj Paulovič a poslal domácí do vedení. Potřebná voda na pardubický mlýn přinesla ještě aktivnější začátek tohoto celku. Do nájezdu mohl jít Hecl, ale Šenkeřík na obranné modré čáře předvedl pohotový zásah a vybojoval puk do českobudějovického držení.

Frodl si na opačné čáře s úvodními pokusy Motoru poradil bez výraznějších problémů. Pardubice se dostaly do tlaku v přesilové hře, která přišla se začátkem šesté minuty.

A početní převahu přetavily v branku. Dobrou přihávku dostal Matěj Paulovič a tentokrát využil prostoru ke střele do pravého horního růžku. Hrachovina se nestačil proti dobře směrovanému pokusu přemístit. V druhé polovině třetiny převzal otěže Motor a byl aktivnějším celkem. Největší možnost měl na holi Karabáček. Frodl si nicméně s jeho pokusem zblízka poradil. Na hostující svatyni pak směřovalo několik dobrých pokusů, cestu do branky ale žádný z nich nenašel.

Po příchodu z kabin jsme málem byli svědky dalšího rychlého gólu. Českobudějovičtí hráči mohli snížit. Dobrý pokus si připsal Ondráček a následně samostatný únik neproměnil Voženílek. Ve stejné herní situaci na opačné straně záhy nestačil na Hrachovinu Hecl. Dále se hrál velmi aktivní a pohledný hokej, šance byly k vidění na obou stranách. Více jich měl jihočeský klub, nemohl ale stále najít recept na Dominika Frodla, po jehož zákrocích se často kotouč povaloval na brankovišti. A snížení nepřišlo ani v přesilové hře chvíli před koncem prostředního dějství. V ní si svěřenci Jaroslava Modrého nevytvořili výraznější šanci.

Smazat dvougólové manko, to byl jasný cíl hostujících hráčů do posledních dvaceti minut. Aktivní začátek na sebe vzal Milan Gulaš a Lukáš Pech. Pálil první jmenovaný, jeho střela se těsně otřela jen o tyč Frodlovy dobře postavené svatyně. Ve 46. minutě fauloval tvrdě mladík Koffer budějovického Bučka, který byl ale po chvíli v pořádku, oklepal se a nakonec tedy vybojoval pro svůj tým přesilovku. V ní Pardubičtí faulovali znovu a Motor dostal k dispozici hru v pěti proti třem. Chvíli po vhazování nastala před brankou trma vrma.

V ní se nejlépe zorinetoval Daniel Voženílek a rozradostnil početný kotel českobudějovických příznivců - 2:1. Domácí se ovšem postarali o velkou odpověď. Kaut se po návratu z trestné lavice zapojil do hry a v přečíslení poslal dobrou přihrávku na Lukáš Anděla, který zamíchal s kotoučem a v rychlosti zasunul puk do branky. Opět to tedy bylo o dvě přesné trefy.

S koncem zkoušeli hosté hru s odkrytými zády. Nápor přispěl ještě ke zmírnění stavu, když se z úhlu prosadil Michal Vondrka. Víc už toho České Budějovice nestihly, prohrály tak první zápas v sérii.


 

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Hokej, motor, budějovice, HC Dynamo Pardubice, Madeta Motor České Budějovice, Jaroslav Modrý, Česko, Dominik Frodl, Daniel Voženílek, Michal Vondrka, Milan Gulaš, Lukáš Pech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série pokračuje. Motor proti Dynamu poprvé padl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.