Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor bojoval, ale první vítězství v semifinálové sérii neuzmul

Motor vstoupil do semifinále play-off se Spartou na jejím ledě. Po velmi vyrovnaném výkonu obou celků byla však šťastnější pražská Sparta. Motor bojoval, ale na vítězství to nestačilo, prohrál 1:2. Jedinou branku Jihočechů vstřelil v první třetině Lukáš Pech.

Začátek prvního semifinálového zápasu neměl Motor nejlepší. Ve třetí minutě ujel obraně Jihočechů útočník Vladimír Sobotka. Byť byl faulován Lukášem Pechem, zvládl udělat kličku Hrachovinovi a otevřel skóre. O pár minut později dostal Motor šanci na vyrovnání, když byl pro změnu Pech v roli faulovaného hráče. Faulujícím byl Polášek. Budějovičtí přesilovku nevyužili. Po jejím konci ale ostřelovali klec Hudáčka. Sparťanský gólman pokusům Jihočechů odolal. V jedenácté minutě Motor srovnal stav. Budějovice se usadily v útočném pásmu. Střelu Bučka tečoval Lukáš Pech. Více do útoku se tlačil Motor. V posledních šedesáti sekundách první části střílel Karabáček. Hudáček puk vyrazil. Úvodní dvacetiminutovka skončila nerozhodně 1:1. 

Už po devíti sekundách druhé třetiny Sparta zahrozila. Z pravé strany střílel Řepík. Hrachovina vyrazil kotouč na Němečka, proti kterému si českobudějovický gólman rovněž poradil. Ani ne o minutu později propadla sparťanská defenzíva. Do samostatného úniku se dostal Valský a byl faulován. Rozhodčí bez váhání nařídil trestné střílení. Jeho provedení se ujal sám Valský. Zakončením mezi Hudáčkovy betony neskóroval. Na druhé straně se ale pražský celek radoval. Šenkeříkovi se nepodařilo dostat kotouč z pásma, kotouč převzal Buchtele, který ho přiťukl Filipu Chlapíkovi. Ten se trefil nad beton a vrátil domácím vedení. Při vyloučení Šenkeříka se Motor poprvé v zápase musel bránit v oslabení. V něm do přečíslení dva na jednoho ujeli Pech s Ondráčkem. Druhý jmenovaný po pasu od Pecha minul. Pak se po nedovolených zákrocích na obou stranách hrálo ve čtyřech. Tam se žádná výrazná šance neudála. Když se na led vrátil Beránek, Motor měl k dispozici 50 sekund přesilovky pět na čtyři. Přes velký tlak se mu vyrovnat nepodařilo. Po dvou třetinách byla Sparta ve vedení 2:1. 

Sparta třetí část začala velice agilně. První sparťanský útok se Hrachovinovi ukázal už po pár sekundách. Motor si také vytvořil šanci, Hudáček byl pozorný. Obrovskou příležitost na vyrovnání měl ve 48. minutě Bučko, který měl před sebou volný prostor. Jeho tvrdá rána ale minula branku domácích. Sparta měla tlak a vybojovala si faul, po kterém putoval na hanbu Piskáček, a tak se Motor musel bránit ve čtyřech. Výtečnými zákroky svůj tým Hrachovina podržel. Po chvíli se nedovoleně provinil Polášek a Motor měl možnost vyrovnat. Budějovickým se ale nepodařilo vypracovat si výraznou šanci, která by vedla ke změně skóre. Závěrečná hra bez brankáře Motoru nevyšla. V sérii tak Motor prohrává 0:1.

HC Sparta Praha - HC Motor České Budějovice 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Sobotka (M. Forman), 25. Chlapík (Buchtele) – 11. Pech (Bučko, Vondrka). Rozhodčí: Pešina, Ondráček – Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:4. Bez využití.  V oslabení: 0:0. Diváci: 15 089. Střely na branku: 33:26.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor

Štítky Motor, hokej, Sparta, semifinále, play-off, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, AC Sparta Praha, Lukáš Pech, Vladimír Sobotka, Filip Chlapík, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor bojoval, ale první vítězství v semifinálové sérii neuzmul  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.