Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvacetiletý hokejista Novák přerušil kariéru. Onemocněl rakovinou

Talentovaný dvacetiletý hokejista Pavel Novák přerušil kariéru. Na svém instagramovém profilu oznámil, že mu bylo diagnostikováno onkologické onemocnění, a proto nestihne přípravu na další sezonu. Bývalý útočník budějovického Motoru měl letos bojovat o kontrakt v americké NHL.

Informaci zveřejnil na svém Instagramu. „Přemýšlel jsem, jak oznámit takovou informaci. Jsou věci, o kterých se těžko mluví, ale mluvit by se o nich mělo. Bohužel mi zdravotní stav nedovoluje přípravu na další sezónu. Před pár dny mi bylo diagnostikováno onkologické onemocnění a brzy začnu podstupovat léčbu,“ napsal na svém profilu juniorský reprezentant Novák, který pochází z Tábora.

Mladého hokejistu před dvěma roky draftovala Minnesota, letos měl zabojovat o místo v A týmu na letním kempu. „Následující měsíce to nebude lehké. Pevně věřím, že vše dopadne dobře a brzy zase budu létat s radostí po ledě,“ dodal na Instagramu s tím, že se vrátí silnější. 

Novák měl v srpnu startovat s hokejovou reprezentací do dvaceti let na odloženém světovém mistrovství v Kanadě. V předminulé sezoně nastoupil v patnácti extraligových utkáních a připsal si jednu asistenci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Pavel Novák, onemocnění, NHL, České Budějovice, hokejista, National Hockey League, Madeta Motor České Budějovice, kariéra, Instagram, Minnesota Wild, Tábor, Kanada, rakovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacetiletý hokejista Novák přerušil kariéru. Onemocněl rakovinou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.