Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Těsné utkání proti Nitře Motor prohrál v nájezdech

Motor odstartoval turnaj ve Štýrském Hradci pátečním odpoledním zápasem proti Nitře. Zároveň šlo také o předposlední přípravný zápas na novou extraligovou sezonu. Druhé utkání turnaje Jihočeši odehrají zítra odpoledne v 16:00. Hrát budou o třetí místo. Soupeřem bude buď domácí tým, nebo Mannheim.

Českobudějovičtí hokejisté neodcestovali na turnaj kvůli zdravotním komplikacím, se kterými se stále někteří hráči potýkají, v plné sestavě. Do Alp nedcestovali Jakub Valský a mladíci Tomáš Chlubna a Josef Koláček. Naopak znovu se do sestavy probojoval teprve šestnáctiletý Samuel Drančák. Rodák ze Strakonic zaujal místo rovnou v první pětce s Milanem Gulašem a Lukášem Pechem.

Diváci si museli na první branku počkat. Motor se stihl trefit až těsně před koncem první dvacetiminutovky, kdy přesně zakončil Martins Dzierkals. Skóre však slovenský celek opět vyrovnal po startu třetiny, kdy se mezi přesné střelce zapsal Jakub Lacka, a tak se hrálo znovu "od začátku". Nitra se ve 33. minutě dostala poprvé do vedení, tentokrát Hrachovinu překonal Oleksij Myklucha. Motor nebyl k brance daleko, ale hned dvakrát nastřelil horní tyčku.

Do konce prostřední třetiny již branka nepadla. Jihočeši tak šli do závěrečných dvaceti minut s jednogólovým mankem. To se mu dlouho nedařilo stáhnout, až v 56. minutě rozvlnil síťku za brankářovými zády Petr Šenkeřík. Motor byl v závěrečných minutách aktivnějším celkem, dokonce znovu nastřelil tyčku. Z dobré pozice pak mohl skórovat Martin Hanzl, mezi přesné gólové autory se ale nezapsal.

Šlo se tak do prodloužení, ve kterém Jihočeši museli ubránit přesilovku Nitry, což se podařilo, a tak se šlo do nájezdů. Bohužel nikdo ze čtyř českobudějovických hráčů neproměnil. Naproti tomu slovenský celek zaznamenal dvě přesné trefy. Nejprve se trefil Holešinský a v páté sérii rozhodl Krvošík.

Motor tak bude hrát zítřejší souboj o třetí místo v 16:00.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, zápas, Nitra, Štýrský Hradec, Mannheim, Josef Koláček, Jakub Valský, Tomáš Chlubna, Milan Gulaš, Lukáš Pech, Mārtiņš Dzierkals, Alpy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těsné utkání proti Nitře Motor prohrál v nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.