Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kluci jsou připravení, do Třince pojede silný Motor, říká trenér Modrý

Je to tu, jde se znovu do boje. Extraligová sezóna 2022/23 je na spadnutí, Motor do ní vstoupí na ledě Třince a hned v neděli doma přivítá Kometu Brno. Trenér Jaroslav Modrý sdělil své pocity před startem nového ročníku.

Příprava je minulostí, teď už začnou boje naostro. Každý bod se bude v nabité konkurenci počítat. „Přípravné období je v Čechách delší, než jsem byl zvyklý, ale s tím nic nenadělám, pro každého je to stejné. Teď už je tu ale čas začátku sezóny. Moc se těšíme a vím, že kluci jsou připraveni,“ věří svým svěřencům Jaroslav Modrý.

„Každým rokem se kvalita soutěže zvyšuje, každý se chce zlepšit, každý přivede posily, každý má větší ambice. A to je v pořádku, my nejsme rozdíl,“ říká kouč a pokračuje: „V týmu máme pořád zdravé jádro z loňska, udělalo se pár výměn. Ročník je třeba nastartovat, budeme si od prvního střídání budovat tým. Je třeba si věřit. Věřit ve vlastní schopnosti, ve spoluhráče. Dělat si svou práci a mít z toho radost.“

Na úvod sezóny přichází déjà vu v podobě otevíracího utkání na ledě Třince. Motor bude bojovat o to, aby setkání s mistrem dopadlo lépe, než první utkání loňského ročníku. Oceláři vstupují do sezóny pod vedením nového kouče Zdeňka Motáka, který nahradil Václava Varaďu. Budějovičtí trenéři samozřejmě zkoumali hru slezského soupeře na videu, posloužit jim k tomu mohly záznamy zápasů z Ligy mistrů. Co zjistil Jaroslav Modrý?

„Pořád je zdobí zodpovědnost a odhodlanost a ty malé věci, které jim ve výsledku dělaly úspěch. To v tom týmu pořád je. Samozřejmě, přišel nový trenérský štáb, který vyžaduje trochu jinou tvář týmu, připadá mi, že jsou trochu agresivnější, více bruslí, více napadají, než tomu bylo v minulosti. Pořád to je velice kvalitní mužstvo s velkými ambicemi, pro nás je to velký test,“ vyhlíží trenér, který vstoupí do své druhé extraligové sezóny.

Jihočeši nechtějí ponechat nic náhodě, vzhledem k očekávané páteční dopravní špičce vyrazí Motor do Třince o den dříve. „Cesta je dlouhá, pojedeme tak na utkání už ve čtvrtek, přespíme v Třinci a připravíme se na utkání,“ vysvětluje Modrý.

V neděli se pak Motor představí v sezónní premiéře doma proti Kometě Brno. Ta stejně jako Třinec vstupuje do sezóny pod novým hlavním trenérem. Martin Pešout už se bude muset obejít bez hvězdy posledních brněnských sezon Petera Muellera, naopak mezi největší posily se řadí reprezentant Jakub Flek, hvězdný obránce Tomáš Kundrátek nebo brankář Dominik Furch. Budějovičtí příznivci se mohou těšit na atraktivní utkání. „Jedná se také o velice ambiciózního protivníka. Uvidíme s jakým systémem přijedou, jak se budou chtít prezentovat,“ očekává další náročné střetnutí trenér Motoru. Domácí utkání bude Motor hrát nově v bílých dresech.

„Změna je život. Bílé dresy jsme měli loni v přípravě, také se mi líbily. Stejně jako všechny dresy, které náš klub připravil, ať už bílé, žluté nebo modré,“ hodnotí Modrý. Jeho oblíbené slovní spojení pak dalo vzniknout kampani sezóny s heslem #najdicestu. „Takové věci k tomu také patří. Já jsem rád, že kluci v něco věřili, a to je důležité. A jestli to reprezentuje tento slogan, nebo zase vymyslíme něco nového, už není tak podstatné.“

Kapitánem týmu bude opět Milan Gulaš, osvědčeným asistentem je Lukáš Pech a po Janu Piskáčkovi převzal druhé "áčko" na dres Jan Štencel. „Honza udělal kus práce, posunul se. Loni si procházel těžší úvodní částí sezóny, pak ukázal své kvality. Je to kluk, který dokáže své spoluhráče udělat lepšími. Nečekám, že bude tak vokální jako Piskáček, ale má zase jiné vůdcovské schopnosti, které může týmu nabídnout a které již prokázal. Věříme, že nám pomůže vést tým tím správným směrem. Písmeno na dresu ale neznamená, že zodpovědnost bude pouze na těchto hráčích, pomoci jim musí další,“ vysvětluje volbu Jaroslav Modrý.

Motor v závěru přípravné fáze postihla marodka v útočných řadách. „S tím se nedá nic dělat, jak vždycky říkám, zase je to šance pro někoho jiného, ukázat, co umí. Musíme být připravení na všechno,“ říká Modrý. Specifikovat trenéři zraněné před prvním utkáním nechtěli. „Budeme prostě hrát jako Motor. A přijede tam silný Motor,“ uzavírá hlavní trenér.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky české budějovice, hokej, motor, Jaroslav Modrý, HC Oceláři Třinec, trenér, Madeta Motor České Budějovice, HC Kometa Brno, Česko, Liga mistrů UEFA, Tomáš Kundrátek, Dominik Furch, Peter Mueller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kluci jsou připravení, do Třince pojede silný Motor, říká trenér Modrý  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.