Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Druhou výhru Motoru v sezóně režíroval Gulaš hattrickem

Jihočeši odstartovali sezónu v pátek na ledě mistra. Tam se jim zadařilo parádně, když nedostali ani jednu branku a vyhráli 2:0. Taktéž Kometa v prvním kole zvítězila, když přehrála vysoko Karlovy Vary. Jako první šla do vedení Kometa, jenže Motor brzy srovnal. Následně se Jihočeši dostali do vedení, ve kterém vydrželi až do konce utkání, které nakonec vyhráli 6:2 a připisují si další tři body do tabulky.

Obě strany se v dnešním utkání musely popasovat se ztrátami po prvním kole. V sestavě Českých Budějovic chyběl Stuart Percy, zatímco v té brněnské Tomáš Kundrátek. První větší šanci si připsali Jihočeši, když se po střele Lukáše Pecha ještě po puku natahoval Milan Gulaš, ten ale nedokázal puk nakonec trefit. Tak se prosadili jako první hosté. Domácí obrana naprosto propadla v obranném pásmu, když Adam Zbořil nakonec našel křižným pasem Eduarda Šalého - 0:1, jenž dostal touš do sítě. Kometa se z vedení neradovala ale ani minutu. Martin Hanzl totiž vyslal do samostatného úniku Jakuba Valského, jenž se po bekhendové kličce trefil přesně k tyči - 1:1. Motor se navíc pár vteřin před koncem první periody dostal do vedení. Lukáš Pech poslal kotouč na kraj kruhu, kde byl připravený Filip Přikryl jehož rána na zadní tyč byla nechytatelná - 2:1. Do kabin tak šel budějovický tým s jednobrankovým vedením.

České Budějovice vstoupily velmi aktivně do prostřední části, ale žádná z několika střel nenadělala Marku Čiliakovi větší problémy. Následně si zahráli Brňané hned dvě přesilové hry, avšak vyloženou šanci si z nich vytvořit nedokázali. Tak se v následující početní výhodě trefil Motor. Petr Šenkeřík nabil na levou stranu Milanu Gulašovi, který vypálil ránu z modré a trefil se přesně do horního růžku u vzdálenější tyčky - 3:1. Kometě se záhy podařilo snížit na rozdíl jednoho přesného zásahu. Luboš Horký táhnul přečíslení dva na jednoho, když si jeho přihrávku nešťastně srazil do vlastní branky Mikuláš Hovorka - 3:2. I po druhé periodě tak vedl domácí celek o jeden gól.

Brno začalo třetí periodu v početní výhodě, ale znovu z toho nebylo nic nebezpečného. Motor si navíc o chvilku později vzal zpět dvougólové vedení. Milan Gulaš tvrdě vypálil od pravého mantinelu, když Čiliak vyrazil kotouč jen vedle sebe. Tam se Fajmon snažil touš odstranit z brankoviště, jenže si jej jen srazil za brankovou čáru – 4:2. Následně se hrál poměrně zajímavý hokej, Brno žádný velký tlak nemělo, navíc si zahrálo další oslabení. Domácí hokejisté dokázali nabídnuté přesilové hry využít, když se potřetí v utkání trefil Milan Gulaš, jenž svou nekompromisní ranou zkompletoval hattrick – 5:2. Deset vteřin před závěrečnou sirénou se navíc fanoušci v Budvar aréně dočkali ještě jednoho přesného zásahu, když se podruhé v duelu trefil Jakub Valský - 6:2.

HC Motor České Budějovice - HC Kometa Brno 6:2 (2:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 13. Valský (Hanzl), 20. Přikryl (Pech, Vráblík), 35. Gulaš (Šenkeřík, Pech), 43. Gulaš, 56. Gulaš (Hanzl, Pech), 60. Valský (Toman) – 12. Šalé (Zbořil, Strömberg), 36. Horký. Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Hnát, Brejcha. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6102. Střely na branku: 30 - 25. Zblokované střely: 12 - 12. Hity: 7 - 1. Vhazování:28 - 23.

HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Kachyňa, Bindulis, Hovorka, L. Doudera – Přikryl, Pech, Gulaš – Tomeček, Koláček, Doležal – Strnad, Toman, Valský – Dzierkals, Hanzl, Karabáček.

HC Kometa Brno: Čiliak – Ščotka, Holland, Ďaloga, Gulaši, Kučeřík, Fajmon – Zaťovič, Holík, Horký – Flek, Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Vincour, Kratochvíl, Süss – Dufek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor ČB

Štítky hokej, sport, Motor, České Budějovice, Kometa, zápas, Madeta Motor České Budějovice, Milan Gulaš, Lukáš Pech, HC Energie Karlovy Vary, Jakub Valský, Adam Zbořil, Petr Šenkeřík, Luboš Horký, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhou výhru Motoru v sezóně režíroval Gulaš hattrickem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.