Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motor bojoval, ale na lídra tabulky nestačil

Motor po reprezentační přestávce přivítal na ledě Budvar arény pardubické Dynamo. Východočeši v prvním dějství dvakrát skórovali. Dva zásahy přidali ještě ve třetí třetině. Už to vypadalo, že Motor poprvé v této sezoně na svém ledě neskóruje. Dvě minuty před koncem ale snižoval Filip Přikryl a v poslední minutě zkorigoval skóre gólem na konečných 2:4 Jakub Valský.

Motor souboj s Pardubicemi po reprezentační přestávce rozehrál v poklidu. Ale soupeř také. Zpočátku utkání nebylo k vidění mnoho šancí. Ta první se udála až v páté minutě z hole hostujícího Pauloviče, který v samostatném úniku na Strmeně nevyzrál. První zakončení českobudějovických hráčů v zápase Budvar aréna zaznamenala o pár sekund, kdy nahazoval kotouč Holec a Frodl ho skryl pod svou lapačku.

Zanedlouho byl vyloučen za sekání Marcel a Dynamo početní výhodu dokázalo využít. Jan Košťálek vyslal od modré čáry střílenou přihrávku, do které hokejku vložil Tomáš Zohorna a otevřel skóre. O chvíli později to mohlo být už 2:0, když českobudějovický brankář chybně rozehrál za brankou a situaci museli zachraňovat jeho kolegové z obrany. Krátce před zazněním první sirény Pardubice své vedení navýšily.

Hosté výborně přešli střední pásmo. Po levé straně najížděl na bránu Jan Kolář, jenž zadovkou nabil Lukáši Radilovi, který střelou z první trefil prostor nad Strmeňovou lapačkou. Motor tedy prohrával s Východočechy po prvních dvaceti minutách 0:2.

Hned v úvodních sekundách druhé části znovu Dynamo hrozilo dalším úspěšným zásahem. Samotného Zohornu před bránou vychytal Strmeň. Příležitost na zkorigování stavu měl Lotyš Dzierkals, který se snažil dorážet Marcelův pokus, ale Frodl byl o něco rychlejší. Vážnější byla ale akce z dvacáté sedmé minuty, kdy se Motor dostal do přečíslení dva na jednoho. Hanzl, který v této situaci zastával svoji roli středního útočníka, adresoval kotouč na pravou stranu uzdravenému Hovorkovi, který ve vyložené příležitosti ke smůle Jihočechů minul.

Velikou šanci si Budějovičtí vypracovali díky Tomanovi, který nebyl daleko od druhé branky v sezoně. Lapačka Frodla byla překážkou, jež mu k dosažení úspěchu chyběla. První polovina druhé dvacetiminutovky tedy byla spíše ve znamení domácích hokejistů. Nic významného se už do konce prostřední periody nestalo, a tak skóre po čtyřiceti minutách bylo pořád stejné – 0:2.

Hned z kraje třetí třetiny mohli Jihočeši snížit, když pardubické obraně pláchl Gulaš. Blafákem do forhendu ale pouze zasáhl Frodlův beton, který pardubický brankář ukázkově přitiskl k tyči. Kapitán Motoru se nechal zanedlouho vyloučit za nesportovní chování a Budějovičtí si v následném oslabení vypracovali dvě příležitosti. Ani jedna z nich gólem neskončila. V polovině dějství se na ledě přiostřilo, a to, když Radil kolenem sestřelil Bindulise.

Svého spoluhráče jeli hráči Motoru pomstít. Nakonec s trestem vyvázl pouze pardubický útočník a daroval tak Budějovickým přesilovku. Po více než minutě fauloval Zohorna a Jihočeši hráli necelou půl minutu v pěti proti třem. Ani jeden trest soupeře nepotrestali, byť pár střeleckých příležitostí si vypracovali. Místo toho přišlo opět inkasování. Domácí nezvládli rozehrát a Pardubičtí svůj náskok navýšili. Odpovědnost při přečíslení dva na jednoho na sebe vzal Patrik Poulíček a svižnou střelou překonal Strmeně.

Domácí ale přeci jen pocítili gólovou radost. Při přesilovce Motoru od modré napřáhl Roman Vráblík a jeho úspěšně za Frodla tečoval Filip Přikryl. Do konce utkání zbývalo 39 sekund, a Budějovičtí ještě předvedli korekci stavu. Roman Vráblík předložil nabídku na modrou čáru Jakubu Valskému, který propálil dělovkou pardubického brankáře. To bylo vše podstatné, co se v utkání událo. Motor na lídra tabulky z Pardubic nestačil a prohrál 2:4.

HC Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 2:4 (0:2, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 58. Přikryl (Vráblík, Štencel), 60. Valský (Vráblík, Štencel) – 9. Zohorna (Košťálek, Říčka), 19. Radil (Zohorna, R. Kousal), 47. Zohorna (Radil, Košťálek), 56. Poulíček (Koffer). Rozhodčí: Pražák, Šindel – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 358. Střely na branku: 28:29.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice, HC Dynamo Pardubice, Tomáš Zohorna, Budvar aréna, Jakub Valský, Madeta Motor České Budějovice, Roman Vráblík, Jan Košťálek, SK Dynamo České Budějovice, Patrik Poulíček, Jan Kolář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor bojoval, ale na lídra tabulky nestačil  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.