Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Musíme zapracovat na produktivitě, říká útočník Přikryl

Útočník Filip Přikryl dal jeden ze dvou gólů, které České Budějovice v zápase proti lídrovi tabulky z Pardubic vstřelily. Obě branky přišly ale až v samotném závěru a Motoru už zbývalo málo času na to, aby zápas dokázal ještě více zdramatizovat.

Filipe, proti Pardubicím to bohužel nevyšlo, jak hodnotíte utkání?
Je škoda, že nám tam ty góly nenapadaly trochu dřív, protože to mohl být jiný zápas. Dali jsme si ale dali dva góly sami, když takovému soupeři nabídnete takové příležitosti, dokáže je využít. Mrzí nás, že jsme nedokázali proměnit naše některé šance, protože jak jsem řekl, byl by to úplně jiný zápas.

Co tomu směrem dopředu chybělo?
Góly. To už se nám stalo v několikátém zápase, že nám chyběla produktivita. Je to furt stejná písnička, ale na to se nemůžeme vymlouvat, je třeba jít na trénink a tam to cpát do brány. V zápasech vám tam pak z toho nějaký gól spadne a celý tým to pozvedne. Potřebujeme dávat takové góly a pak věřím, že se to může zlepšit.

Vstřelil jste snižující gól na 1:4, popíšete nám ho?
Měli jsme výhodu přesilovky a řekli jsme si, že to všechno budeme cpát na bránu a já se tam budu snažit clonit. Při té střele jsem puk dobře viděl a povedlo se mi ho dobře tečovat, spadlo to tam. Ale jak říkám, je škoda, že nám to tam nepadlo už v první nebo druhé třetině.

Pardubice mají velké ambice a na papíře silný tým, bolí z tohohle pohledu tahle prohra méně než s někým zespodu tabulky?
V situaci, v jaké jsme, se musíme dívat spíše na naše výkony a ne na to, kdo stojí proti nám. Víme, jaký mají Pardubice tým, ale tahle soutěž je tak vyrovnaná, že můžete vyhrát, ale tak stejně i prohrát s kýmkoliv. Nám nezbývá nic jiného než jít zítra pracovat a poučit se z těch věcí, které jsme udělali špatně.

V základní hrací době Motor doma prohrál poprvé od února, co říkáte na tuhle bilanci?
Je to náš chrám a táhne nás neskutečně dopředu, dnes byla opět skvělá atmosféra, i proto nás mrzí, že to dnes nevyšlo. Musíme se soustředit ovšem i na venkovní zápasy, protože tam máme strašnou bilanci. Tady jsme silnější díky našim výborným fanouškům.

Zápas jste hráli po jedenácti dnech, přišla vám ta pauza vhod nebo byste radši hrál?
Z mého osobního hlediska bych radši určitě hrál. Ale měli jsme pár zraněných hráčů, tak se aspoň trochu mohli dát do kupy. Teď nás čeká další pauza, ve které budeme pracovat a zlepšovat se.

Jak přesně tedy využijete tu týdenní pauzu?
Budeme se zaobírat věcmi, které nám nejdou. Jedna z těch věcí je právě ta produktivita, takže na tréninku budeme kotouče chtít cpát do kasy, tlačit se tam, dát tam klidně i nějaký ošklivý gól, ale na tohle se musíme zaměřit.

Venku vás pak čekají Vítkovice, další soupeř z předních příček tabulky, s čím do zápasu půjdete?
Půjdeme vyhrát. Jak jsem již zmiňoval, každý soupeř je silný, všichni můžou porazit kohokoliv. My tam pojedeme s tím vědomím té nelichotivé bilance a uděláme maximum pro dobrý výsledek. Potřebujeme každý bod.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice, přikryl, Madeta Motor České Budějovice, FK Pardubice, MFK Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musíme zapracovat na produktivitě, říká útočník Přikryl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.