Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Krize na venkovních stadionech trvá. Motor těsně prohrál s Vítkovicemi

Motor vážil dalekou cestu. Čekalo ho utkání ve Vítkovicích. Budějovičtí hokejisté si byli vědomi, že jejich pozice v tabulce není dobrá, a tak na svého soupeře vlétli. Sice ani jednou nevedli, ale aktivita odměněna třemi brankami se jim upřít nedala. Bohužel rozdílový gól vstřelili Vítkovičtí. Jihočeši tak stále mají na kontě pouze jednu venkovní výhru v sezoně, a to z prvního kola z Třince.

Po osmi dnech šli Jihočeši opět na led, a to ve Vítkovicích, kde vystřelili po minutě, kdy od modré střílel Bindulis, leč Stezka jeho pokus vyrazil do ochranné sítě. Na druhé straně za pár desítek sekund střílel na Hrachovinu, který se po více než měsíci vrátil do brány, Kalus. Českobudějovický navrátilec mezi tři tyče kotouč v poklidu lapil. V páté minutě se už Vítkovičtí radovali. Hovorka musel vyjet proti jednomu z domácích hráčů a vzniklo přečíslení dva na jednoho. Peter Mueller úspěšně přes hůl Štencela přihrál Robertsu Bukartsovi a Vítkovice šly do vedení. O dvě minuty později už Motor prohrával o dvě branky. Petr Fridrich projel středním pásmem, zvládl v souboji o puk přetlačit Hovorku a střelou nad pravý beton Hrachoviny zvýšil na 2:0. V polovině třetiny se neujaly dva pokusy Gulaše, proti kterým Stezka vyzrál. Za tohoto nepříznivého stavu si Budějovičtí vytvořili tlak a po šancích kapitána nebezpečně zakončoval i Tomeček, který stále čeká na svůj premiérový bod v tomto ročníku. Motor byl po zásluze za svoji aktivitu odměněn v podobě snižovací branky, kterou zaznamenal Jakub Strnad, pro kterého to byl první úspěch v sezoně a dresu Českých Budějovic. U této branky asistoval Gulaš a také Gazda, pro kterého to byl při jeho debutu první bod v barvách Motoru. A tlak pokračoval. Hovorka napříč útočným pásmem obdržel pas od Hanzla, vylepšil si pozici a mířil do protipohybu Stezky. Vítkovický brankář však skvěle zapracoval svojí lapačkou. Všechny snahy ale zhatil gól Petra Chlána, když z pravé strany překonal Dominika Hrachovinu zakončením na vzdálenější tyč. Po prvních dvaceti minutách Motor prohrával s Riderou 1:3.

Na samém začátku druhé periody mohli budějovičtí hokejisté snížit při pokusech Dzierkalse a Valského. Vítkovický gólman předvedl skvělé zákroky. Motor měl ideální možnost na korekci stavu, když Kovář fauloval Štencela a musel za katr. Budějovičtí přesilovou hru využili po úspěšné ráně obránce Petra Šenkeříka. Muellerovo zakončení přímo před Hrachovinou naštěstí pro Jihočechy gólem neskončilo, budějovický brankář puk raději přikryl. Při dvou šancích Vítkovic byly zmatky před bránou Budějovických. Motor na kýžené vyrovnání dosáhl těsně před druhou sirénou. V pásmu soupeře byli Milan Gulaš, Jakub Strnad a Lukáš Pech. Právě Lukáš Pech byl tím, který poslal kotouč za Stezku, když na něj i s trochou štěstí prošla nahrávka Jakuba Strnada. Motoru se povedlo smazat dvougólové manko a po druhé části svítilo na časomíře nerozhodné skóre 3:3.

Třetí dějství začalo přečíslením Vítkovic čtyři na dva. Na konci celé akce měl kotouč na holi Mueller, ale pouze promáchl. Ten samý útočník zahrozil před Hrachovinou i o pár minut později. Českobudějovický brankář mu příležitost překazil zákrokem betony. Ve čtyřicáté osmé minutě si Ridera vzala vedení zpět. Od modré čáry vypálil Petr Gewiese a Hrachovina přes clonu Štencela nejspíše střelu neviděl. Zhruba pět minut před koncem základní hrací doby se přes vítkovickou obranu probil Dzierkals a z levé strany zakončoval, když chtěl najít malinkou mezírku u tyče Stezkovy brány. Jihočeši to zkoušeli v posledních minutách se šesti hráči v poli, ale účel to nesplnilo. Motor ve Vítkovicích bojoval, ale nakonec padl po těsném výsledku 3:4.

HC Vítkovice Ridera – HC Motor České Budějovice 4:3 (3:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Bukarts (Mueller, Krieger), 7. Fridrich (Mikuš, Stezka), 18. Chlán, 48. Gewiese (L. Kovář, Kalus) – 15. Strnad (Gulaš, Gazda), 25. Šenkeřík, 37. Pech (Strnad, Gulaš). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 1:3. Bez využitíV oslabení: 0:0. Diváci: 5 045. Střely na branku: 27:25.

Vítkovice: Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, L. Kovář, Gewiese, J. Stehlík – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Dej, Lindberg, Kalus – L. Krenželok (C), Marosz, Lednický

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Gazda, Šenkeřík, Hovorka – Strnad, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Tomeček, Vopelka, Karabáček – Koláček

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, motor, vítkovice, zápas, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krize na venkovních stadionech trvá. Motor těsně prohrál s Vítkovicemi  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.