Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Před pauzou za tři body. Motor obrátil zápas s Kometou

Třetí adventní neděle, tři branky Motoru a především tři body! Českobudějovičtí hokejisté ve druhé třetině obrátili zápas proti brněnské Kometě ve svůj prospěch a náskok už si nenechali utéct. Trefili se tři různí střelci, vítěznou branku na své konto zapsal Martin Hanzl. Do branky se znovu postavil Dominik Hrachovina, který pochytal pětadvacet střeleckých pokusů soupeře.

Motor nevstoupil do utkání vůbec špatně, chvíli po začátku mohl z dobré šance blízko branky skórovat Milan Gulaš, pálil ale jen těsně vedle. O chvíli později se ale radovali hostující hráči. Kometa se dostala do pásma a po nahození, které zůstalo na brankovišti, se prosadil Luboš Horký. Domácí se tak zničehonic dostali do jednobrankového skluzu, což jejich výkon v první třetině ovlivnilo. Brnňané byli o něco aktivnější, přesto i Jihočeši občasně zahrozili. Jednu z největších šancí měl po Vráblíkově střele od modré Lukáš Vopelka, jenže z dobré pozice netrefil brankovou konstrukci. V dalším průběhu úvodního dějství neuspěl v zakončení ani najíždějící Strnad. Furch byl zatím neomylný.

Českobudějovickým hokejistům se ale brankově povedl vstup do druhé periody, která nabídla branku hned ve svých prvních minutách. Již klasická souhra Pecha s Gulašem skončila vyrovnávací trefou. Milan Gulaš dostal nabito a možná trochu se štěstím proměnil. První branka domácí nakopla a záhy mohli jít do vedení, Furch byl ale tentokrát nezdolný. Brněnský strážce svatyně ale nestačil na pokus Martina Hanzla. Ten si najel před branku a přesnou přihrávku poslal za gólmanova záda. Ve druhé třetině tak svěřenci Jaroslava Modrého otočili skóre ve svůj prospěch a s jednobrankovým vedením šli do posledních dvaceti minut.

V nich se bylo rozhodně na co dívat. Šancí nebylo málo ani na jedné straně. Jistotu na hokejky Českobudějovických mohl přidat opět Milan Gulaš, tentokrát si však na brankáře nepřišel. Na opačné straně potom nebyl daleko od srovnání Holík, ten si ale naopak nepřišel na Dominika Hrachovinu, který předvedl perfektní zákrok vyrážečkou. A vysoké tempo třetiny pokračovalo na opačné straně hřiště, kdy Vopelka trefil pouze tyč hostující svatyně. Přesněji už ale pálil z velké vzdálenosti Daniel Gazda, který poslal přesnou trefou svůj tým do dvoubrankového náskoku. Následně Jihočeši neměli výrazný problém s udržením vedení. Do tabulky si tak připsali cenné tři body.

HC Motor České Budějovice – HC Kometa Brno 3:1 (0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Gulaš (Pech), 36. Hanzl (Strnad), 51. Gazda (Hanzl, Pech) – 6. Horký (Ďaloga, Holík). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5485. Střely na branku: 19:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Motor: Hrachovina – Štencel (A), Šenkeřík, Hovorka, Vráblík, Hail, Gazda – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Dzierkals, Pech, Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Drančák, Vopelka, Tomeček – Karabáček.

Brno: Furch – Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Hrbas, Gulaši (A), Holland, Němec – Holík (A), Flek, Horký – Zaťovič (C), Zbořil, Koblížek – Šalé, Strömberg, Kollár – Süss, Dufek, Kratochvíl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky motor, hokej, brno, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před pauzou za tři body. Motor obrátil zápas s Kometou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.