Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motor nedokázal přidat třetí venkovní výhru v řadě a v Boleslavi padl těsně

Českobudějovický Motor po více než týdenní pauze zajížděl k extraligovému utkání 29. kola do města automobilů. Na poslední dvě venkovní výhry ovšem navázat nedokázal a na ledě Mladé Boleslavi prohrál nejtěsnějším rozdílem 2:1. Za Jihočechy se prosadil Lukáš Vopelka.

Do zápasu vstoupili aktivněji budějovičtí hokejisté, kteří si hned z kraje zápasu vynutili výhodu přesilové hry po faulu na Karabáčka. V ní se do slibné příležitosti dostal Hanzl, který se zjevil mezi kruhy, z dobré pozice ovšem trefil pouze dobře postaveného Krošelja. Další dobrou příležitost měl kapitán Motoru Gulaš, jeho dělovka ale prosvištěla vedle boleslavské branky. Do početní výhody se dostala také domácí Boleslav, která v ní byla velmi nebezpečná. Střely Pýchy a Lantošiho ale góly neskončily. V 10. minutě utkání domácí hráči měli obrovskou šanci, když se před prázdnou brankou zjevil Kotala, ten ale minul. Zanedlouho od této situace šli Boleslavští dva na jednoho, budějovický obránce ale skvělým obranným zákrokem šanci zneškodnil. Po třinácti minutách si slovo vzaly Budějovice, ve velké šanci se nejprve ocitl Přikryl, Krošelj ovšem pravým betonem dokázal kotouč vyrazit. Pět minut před koncem první třetiny ujal puku aktivní Kotala, předložil Bernadovi a ten v další velké příležitosti na Hrachovinu nevyzrál, budějovický gólman fantasticky zasáhl a vytáhl puk nad branku. A znovu Kotala. V 58. minutě si sjel do levého kruhu, kam dostal přihrávku a z první vypálil, Hrachovina ale kotouč v klidu lapil. O minutu později se do nebezpečného zakončení dostal na druhé straně Gulaš, jeho střela však byla sražena do ochranné sítě. První třetina branku nepřinesla a do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

Na začátku druhého dějství se ve velké příležitosti ocitl po Pechově přihrávce Štencel, tomu však střela sjela po čepeli a slovinský brankář v boleslavské brance i nadále držel čisté konto. V dalších minutách Jihočeši svírali Boleslav v jejím útočném pásmu a dostávali se do zajímavých zakončení, vytěžit branku z toho ale nedokázali. Z vedení se tak mohli radovat domácí. Hokejisté z města automobilů ve 24. minutě využili přesilovou hru, hned po vhazování se ke kotouči dostal Fin Alex Lintuniemi, jenž bekhendem poslal puk za záda Dominika Hrachoviny. Až do 30. minuty se nic zásadního nedělo a hra se přelévala na z jedné straně na druhou. Pak se ale před obránce Motoru natlačil Lantoši a vytvořil si velkou šanci, kterou následně zlikvidoval budějovický gólman. Ten musel být pozorný i o čtyři minuty později, protože se do zakončení dostal Fořt a mířil mezi betony. Hrachovina je však měl rychle u sebe a nedovolil Boleslavi navýšit vedení. Na začátku 37. minuty nejdříve Kotala předvedl dobrou akci a následně předložil Stránskému, kterého opět výtečným zákrokem budějovický brankář vychytal. Druhá perioda skončila za stavu 1:0 pro Mladoboleslavské.

V úvodních vteřinách třetí třetiny Percy nahodil puk na boleslavskou branku, před kterou dobře clonil Dzierkals, puk ale nakonec končil v ochranné síti. Ve 42. minutě se Motor ale už mohl radovat.Před Krošelja se výborně natlačil Lukáš Vopelka a puk dostal do branky. Celou situaci si ještě rozhodčí šli prohlédnout na video a gól potvrdili. Vzápětí si ale domácí tým mohl vzít vedení na svou stranu, v hlavní roli opět Kotala a s ním ještě Eberle. Ani jeden ovšem ve slibných šancích neskóroval. Zanedlouho byl Vráblík podražen a Motor dostal výhodu přesilové hry. Po vhazovaní ve středním pásmu šel ale domácí tým do brejku a ten Tomáš Fořt krásnou bekhendovou střelou do pravého horního rohu dokázal využít, Boleslav vedla 2:1. Ve zbývající části přesilovky se Jihočeši usadili v útočném pásmu a na Novotného, který vystřídal v brance Krošelja, šla jedna rána za druhou. Boleslavský gólman ale všechny střely vyrazil. Ve 48. minutě jel sám na Hrachovinu Šmerha, který byl posléze faulovaný a následovalo trestné střílení, které provedl sám faulovaný hráč. Hrachovina ale Šmerhovi skórovat nedovolil a držel i nadále budějovické naděje na bodový zisk. O chvíli déle mohlo být srovnáno. V útočném pásmu dobře podržel kotouč Gulaš a nabil na střelu Gazdovi, který tvrdým projektilem nepropálil Novotného. 56. minuta Motoru přinesla velkou šanci na srovnání utkání. Gulaš zpoza branky vybídl Šenkeříka, ten ale ve ložené příležitosti před Novotným minul. České Budějovice to v závěru zkoušely se šesti bruslaři na ledě, ale ani to nepřineslo vyrovnání. Boleslav naopak měla pár příležitostí na vstřelení třetí branky v zápase. Žádná už ale nepadla a Budějovice tak druhou venkovní výhru v řadě nepřidaly a z Boleslavi po porážce 2:1 odjíždějí bez bodu.

BK Mladá Boleslav – HC Motor České Budějovice 2:1 (0:0,1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Lintuniemi (Fořt), 44. Fořt – 42. Vopelka (Šenkeřík, Percy). Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Hynek, Klouček . Vyloučení: 4:3 . Využití: 1:0 . V oslabení: 1:0 . Diváci: 2157 . Střely na branku: 18:30 .

Mladá Boleslav: Krošelj (43. Novotný) – Jánošík (A), R. Jeřábek, Štich, Bernad, Lintuniemi, Křepelka, Pýcha, Pláněk (A) – Šmerha, Lantoši, J. Stránský (C) – Kotala, Fořt, Eberle – Závora, Bičevskis, M. Beránek – J. Půček, Hradec.

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Hovorka, Percy, Gazda, Bindulis – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Dzierkals, Pech (A), Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Tomeček, Vopelka, Karabáček.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Čihák (trenér Boleslavi): "Chtěli jsme do zápasu vstoupit dobře, hlavně do obrany, abychom nikde nepropadali, abychom se snažili pohlídat silnou dvojici Gulaš - Pech. Myslím si, že se nám to dařilo, a důležité bylo, že se nám dařilo udržet stav 0:0. Pár šancí jsme v první třetině měli, bohužel jsme gól nedali. Ve druhé třetině jsme si konečně pomohli přesilovkou a hodně nám to pomohlo. Soupeř potom šťastně vyrovnal, ale myslím si, že druhý gól strašně nakopl náš tým, kdy jsme konečně dali gól i v oslabení. Dnes obrovská gratulace do kabiny, protože kluci to odmakali v pár lidech, odbojovali a mladí ukázali, že mají to srdíčko a že do týmu zapadli velmi dobře. Dnes si tým sáhnul na dno a byl odměněn třemi body. Jsme moc rádi, že jsme to dnes zvládli."

Jaroslav Modrý (trenér Motoru): "Přijeli jsme do Boleslavi, která se potýkala s nějakými zraněními či nemocemi. To nic nemění na faktu, že potřebujeme do zápasu vstoupit s větším nasazením a s větší energií. Dali nám šťastný gól v přesilovce, bojovali. My jsme nenašli recept a až potom jsme dali kontaktní gól. Začali jsme si trochu víc věřit a v naší přesilovce si pak necháme dát takový hloupý gól, který nás stojí utkání. Stejně se budu opakovat, ale chybí nám tam nasazení, větší bojovnost a srdíčko. To ukázal soupeř a za to byl odměněn."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky motor, boleslav, hokej, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor nedokázal přidat třetí venkovní výhru v řadě a v Boleslavi padl těsně  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.