Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hokejisté Vítkovic porazili i potřetí v sezoně České Budějovice

Hokejisté Vítkovic vyhráli v zápase 35. kola extraligy v Českých Budějovicích 2:0 a porazila Motor i potřetí v sezoně. Čtvrté čisté konto udržel brankář Aleš Stezka, gól a asistenci si připsal Dominik Lakatoš. Jihočeši prohráli potřetí za sebou a i nadále jsou předposlední, Vítkovice jsou druhé.

David Čermák: "Ukázalo se rozdílné postavení týmů v tabulce. Celý zápas jsme byli za soupeřem pozadu, Vítkovice nás k ničemu nepustily. Nepomohli jsme si ani v přesilovkách, musíme se hodně zlepšit."

Stezku rozchytal hned v úvodní minutě Hanzl bombou od modré čáry, na kotouč si brzy sáhl také domácí gólman Strmeň po střele Půčka. Jihočeši si vynutili faul Lakatoše, jenže v přesilovce nevymysleli vůbec nic.

Již při stejném počtu hráčů na ledě zahrozil zblízka Tomeček, ale skóre otevřel Lakatoš, jenž pálil zcela osamocený z prostoru mezi kruhy, kde jej ideálně našel Kotala. V závěru první části se prezentoval nebezpečným nápřahem od modré čáry Štencel, hokejisté Motoru se však trápili při zakládání útoků.

Také ve druhé přesilovce na začátku druhé části zůstali domácí bezradní. Ostravané neměli výraznou převahu, ale stačila jim jednoduchá akce a před polovinou základní hrací doby pohodlně zvýšili náskok. Zblízka se trefil Krenželok, kterého nepokryl přihlížející obránce Hovorka.

Následně byl vyloučen za zbytečný faul Hanzl a hosté v početní převaze dotlačili puk ze skrumáže do budějovické branky. Rozhodčí nejprve rozpažili, potom uznali gól na základě posouzení videa a nakonec ho odvolali po trenérské výzvě Jihočechů, kteří upozornili na bránění ve hře brankáři. Strmeň poté zachránil svůj tým při pokusu Krenželoka u pravé tyčky, na protější straně nevyužil šanci na snížení Hanzl.

Do třetí třetiny vstoupil Motor aktivně, z tlaku si vynutil faul vítkovického Kocha, ale znovu si nepomohl přesilovkou. Naději stále držel Strmeň, jenž zastavil nebezpečný pokus Půčka. Při další početní výhodě Budějovic už začali diváci nespokojeně pískat. Hráči se snažili, marně však hledali recept na prolomení pozorné defenzivy Vítkovic. Neujaly se pokusy Štencela od modré čáry ani Čachotského před brankovištěm. Dvě a půl minuty před sirénou zkusili Jihočeši power play, dlouhé obléhání však skončilo bez úspěchu.

HC Motor České Budějovice - HC Vítkovice Ridera
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Lakatoš (Kotala), 28. L. Krenželok (Lakatoš, Mikuš). Rozhodčí: Květoň, Hribik - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 5497.

Sestavy: České Budějovoce: Strmeň - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis - Gulaš, Pech, Čachotský - Valský, M. Hanzl, Dzierkals - Karabáček, Vopelka, Strnad - Tomeček, Toman, Koláček. Trenér: Čermák.

Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, J. Stehlík, Gewiese - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, L. Krenželok, Kotala - Bernovský, Chlán, Fridrich - Lednický, Dej, R. Půček. Trenér: Holaň.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Sport, hokej, extraliga, 35. kolo, České Budějovice, Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Vítkovic porazili i potřetí v sezoně České Budějovice  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.