Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motor inkasoval od lídra tabulky sedm branek

Hokejisté českobudějovického Motoru se nevrátili po reprezentační přestávce do extraligového kolotoče úspěšně. Na domácím ledě sice trápili lídra nejvyšší soutěže z Pardubic. V závěrečné fázi zápasu však hosté překlopili výhru na svoji stranu a udělali ze zápasu výsledkově jasnou záležitost. Za domácí se prosadili Jakub Valský, Martin Hanzl a kapitán Milan Gulaš.

Utkání začalo z obou stran aktivně. Po dvou a půl minutách měli domácí první příležitost ke skórování při vyloučení Poulíčka. Přesilová hra Motoru však trvala necelou minutu, jelikož se podrážením provinil Pech. Hra čtyřech proti čtyřem seděla více Jihočechům. Jakub Valský se dokázal protlačit před Willa a povedeným zakončením rozjásal Budvar Arénu. Přesně po šesti minutách hry obral Kachyňa o kotouč protihráče, vyslal kupředu Gulaše, který pohotově pálil, brankář hostů ale proti ráně domácího kapitána vytáhl pohotový zákrok ramenem. V desáté minutě se poté hnali hosté do přečíslení dva na jednoho, Radil po převzetí kotouče se pokusil o podobné zakončení jako na druhé straně Valský, avšak ke smůle hostů neuspěl. O několik sekund později naopak mohli domácí navýšit vedení po zakončení Vondrky, kterého ale vychytal opět Will. Skóre se měnilo o minutu později a poprvé uspěli hosté. Tomáš Vondráček se prodral před Hovorku a dokázal tečovat přihrávku Musila za záda Hrachoviny. Na další branku se čekalo pouhých čtyřiačtyřicet sekund. Na konci rychlé souhry Východočechů stál mladík Pavol Štetka, jenž přesnou ranou poslal lídra tabulky poprvé v zápase do vedení. Pardubičtí díky rychlému obratu ještě více ožili a byli v dalším průběhu první části aktivnějším celkem, branku jsme už však v první dvacetiminutovce neviděli.

Druhá třetina odstartovala vyloučením Jana Štencela, který se provinil faulem po pětatřiceti sekundách. Hostům se však početní hra nevydařila a naopak po opětovném naskočení Štencela na led se hnal českobudějovický zadák sám na Willa. Hostujícího brankáře si naznačením dokázal položit, avšak následné zakončení prostor mezi třemi tyčemi nezasáhlo. Přesně po třech minutách usedl po důrazném zákroku na trestnou lavici pardubický Cienciala. Po ztrátě Doležala v útočné třetině se Východočeši dostali do přečíslení, které zužitkoval brankou v početní nevýhodě Lukáš Radil a Dynamo vedlo o dvě branky. O čtyřiačtyřicet sekund později měli Českobudějovičtí k dispozici krátkou dvojnásobnou početn výhodu. Tu se sice využít nevydařilo, při následné klasické přesilovce se však dostal ke kotouči Martin Hanzl a s přispěním tyčky se nemýlil. Po pěti a půl minutách od startu druhé periody opět zahrozili hosté, opět u toho nebyla aktivní dvojice Sedlák, Hyka. Nejprve první jmenovaný nedokázal nadvakrát překonat z úhlu Hrachovinu, následně Hyka právě po přihrávce českobudějovického odchovance nedokázal správně tečovat kotouč. Velkou příležitost na srovnání stavu měli Jihočeši při přečíslení dva na jednoho, při kterém zvolil střelu Zdeněk Doležal. Jeho prudkou ránu zapěstím dokázal Will zlikvidovat pravým betonem. Domácí ke konci druhé dvacetiminutovky podnikali nebezpečné výpady do pardubického pásma. Po jednom z rychlých protiútoků se hnal sám na Will Lukáš Pech, na dobře chytajícího brankáře hostí ale vyzrát nedokázal, a tak si svěřenci Davida Čermáka odnášeli do třetí periody jednogólové manko.

Třetí perioda odstartovala opatrněji z obou stran. Na branku jsme si počkali necelých šest minut. Lukáš Pech se prodral po pravém mantinelu a zpoza branky následně našel volného Milana Gulaše. Domácí kapitán se po rychlém zakončení nemýlil a srovnal stav. Domácí pokračovali ve aktivitě, zajímavé rány Čachotského a Vráblíka však brankami neskončily, a tak přišel trest. V 51. minutě tečoval nahození Čerešňáka od modré čáry mimo dosah Hrachoviny Lukáš Sedlák. Ten samý hráč mohl o tři minuty později dokonce poslat Východočechy do vedení o dvě branky. Při samostatném úniku však ztratil v klíčovou chvíli balanc a nedokázal přesně zakončit. Nadruhé straně naopak mohl o několik minut později Vondrka, který se dostal za obranu hostů, avšak v osudný moment mu kotouč přeskočil hůl. O pár sekund později měl ještě větší šanci Štencel. Jihočeši se usadili na delší čas v útočném pásmu, Valský našel domácího zadáka přihrávkou zpoza branky. Štencel však nezamířil přesně, jeho rána se pouze otřela o břevno pardubické branky. Neproměněné příležitosti zkušený tým Pardubic trestal. Další nabídku od modré čáry tečoval za záda Hrachoviny Lukáš Radil. Ještě veseleji bylo na pardubické straně v 59. minutě, kdy si právě Lukáš Radil dojel vyhození spoluhráče a přidal definitivní pojistku na výhru Východočechů. Pro třiadvacetiletého útočníka šlo navíc o třetí branku v zápase a zkompletoval tak hattrick. To však nebylo ze strany Dynama vše,o šestnáct sekund později totiž mířil přesně ještě Adam Musil. Více už se v Budvar Aréně nestalo, a tak si lídra extraligové tabulky odvezl z jihu Čech tři body za výhru 7:3.

HC Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice 3:7 (1:2, 1:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 4. Valský, 26. Hanzl (Pech, Percy), 46. Gulaš (Pech) – 11. Vondráček (A. Musil), 12. Štetka (Košťálek, Hyka), 25. Radil (Zohorna), 51. L. Sedlák (Čerešňák, Hyka), 57. Radil (Vála, R. Kousal), 59. Radil (Zohorna, T. Dvořák), 59. A. Musil (Vála, Poulíček). Rozhodčí: Hribik, Šindel – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:4 . Využití: 1:0. V oslabení: 0:1 . Diváci: 5 571. Střely na branku: 17:26.

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Percy, Hovorka, Kachyňa – Čachotský, Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, Hanzl, Valský – Dzierkals, M. Toman, Doležal – Strnad, Přikryl, V. Tomeček.

Pardubice: Will (Matěcha) – Vála, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, J. Kolář (A), Bučko, Tvrdík – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – Štetka, Zohorna (A), Radil – R. Kousal, Poulíček (C), T. Zeman – Herčík, A. Musil, Vondráček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Pardubice, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor inkasoval od lídra tabulky sedm branek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.