Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisty Českých Budějovic a Liberce čeká v předehrávce boj o velmi cenné body

Na jediný bod ke kýženému umístění v první čtyřce se mohou ve středu přiblížit v hokejové extralize hráči Liberce. Bílí Tygři se v předehrávce 49. kola představí na ledě Českých Budějovic. Velkou motivaci ale budou mít i Jihočeši - Motor dělí čtyři kola před koncem základní části pouhý bod od posledního Kladna. Vedle hrozby baráže mohou domácí stále směle pomýšlet i na účast v předkole. Rovněž jediný bod ztrácí na dvanáctý Litvínov.

Pro Motor bude mít zápas slavnostní podtext. Českobudějovický klub si právě ve středu připomene výročí 35 let od sezony 1987/88, v níž ovládl základní část tehdejší československé ligy. Domácí proto nastoupí v retro dresech. O poznání důležitější pro ně ale bude utnout sérii tří porážek před vlastním publikem, během níž si svěřenci kouče Davida Čermáka připsali jediný bod a inkasovali celkem 14 branek.

„Pro nás je teď důležité bodovat v každém zápase. Když prohrát, tak aspoň s bodem," zdůraznil brankář Jan Strmeň, jehož tým povzbudila nedělní výhra v Ostravě nad domácími Vítkovicemi 4:1. Znamenala totiž přerušení šňůry pěti proher.

„Akorát nás to semklo. Hrajeme více jako tým, doufám, že v tom budeme pokračovat dále. Hrajeme už takové play off, hrajeme o hodně. Teď máme Liberec, doma je musíme porazit za tři body. Chtěli bychom mít do zápasu s Kladnem už jistotu," řekl Strmeň v připomínce toho, že mezi zbývajícími čtyřmi zápasy je ještě poslední vzájemný duel s Rytíři - odehraje se v 51. kole, jež je na programu v pátek 3. března.

Teď musíme doma porazit Liberec, burcuje Jan Strmeň

Jan Strmeň naskočil ve Vítkovicích do svého dvacátého zápasu v sezóně. Propustil jedinou z devětadvaceti střel a úspěšností zákroků nad 92 procent se řadí mezi extraligovými gólmany na osmou pozici.

Severočeši se s blížícím se koncem nadechli k výbornému finiši a po povedených výkonech vyhráli pět posledních utkání. Naposledy zdolali v neděli i ve skvělé formě hrající Spartu. „Víme, že elitní čtyřka je opravdu blízko. Pro nás je už teď téměř každý zápas jako play off. Je dobré, že se nám daří tyto těsné zápasy uhrát a dovést do vítězného konce. Musíme v tom pokračovat," prohlásil útočník Jan Ordoš.

Ve vzájemných zápasech probíhající sezony mají zatím navrch hokejisté Motoru. Ačkoliv si zkraje října odvezli z Liberce debakl 1:6, následně vyhráli doma 4:1 a při druhém vystoupení pod Ještědem dosáhli na dvoubodový zisk díky vítězství 3:2 v prodloužení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl / hcmotor.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, 49. kolo, České Budějovice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Českých Budějovic a Liberce čeká v předehrávce boj o velmi cenné body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.