Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec minutu před koncem rozhodl o výhře za tři body

Motor potřebuje sbírat body, aby se vyhnul baráži. V minulém zápase se mu povedlo porazit Vítkovice, tentokrát je na domácím ledě čekal Liberec. V tomto utkání se na centru první formace představil Jiří Novotný, který nahradil nemocného Lukáše Pecha. Hrál se hodně tuhý a vyrovnaný souboj, který rozhodla liberecká branka minutu před koncem. Jihočeši tak nezískali ani jeden bod a budou muset nadále bojovat o to, aby alespoň nehráli baráž.

Jihočeši vstoupili do utkání hodně aktivně, ono jim na druhou stranu nic jiného nezbývalo. Po pěti minutách navíc vstřelili úvodní branku. Martin Hanzl si sjel s pukem ze strany až na střed hřiště a vyslal tvrdou ránu. Do té ještě sáhl Jakub Valský, který změnil směr puku nechytatelně k tyči – 1:0. Vedení Motoru ale trvalo jen minutu. T. J. Melancon následně pálil od modré v momentě, kdy toho Strmeň moc neviděl. Jeho rány se ještě nejspíše dotkl Michal Birner, který tak srovnal stav duelu – 1:1. Následně se hra vyrovnala a oba celky měly své možnosti, avšak oba gólmani chytali bez větších problémů. Změna přišla při přesilové hře Českých Budějovic. Druhá přesilovková lajna sehrála pohlednou akci na jeden dotyk, na jejímž konci stál Martinš Dzierkals, jenž vrátil domácím jednobrankovým vedením – 2:1.

Do začátku druhé periody si Tygři přinesli početní výhodu. Tu sice nevyužili, ale o chvilku později se trefili. Motor nechal hodně volný průchod v obraně, kterého využil Jan Šír, který se trefil na zadní tyč – 2:2. Asi není překvapením, že po vstřelené brance Severočeši ožili, avšak domácímu celku se povedlo držet nerozhodný stav. Minutu před koncem prostřední části se ale hosté přece jen prosadili. Michal Frolík pálil od mantinelu na zadní tyč, když jeho pokus dokázal Jan Strmeň vyrazit betonem jen před sebe. Tam si jako první sjel T. J. Melancon, který už dorážel do prázdné – 2:3. Posléze by ovšem vyloučený Jelínek do konce utkání, načež ho na trestnou následoval ještě Nedomlel. Budějovičtí hokejisté měli na přesilovku pět na tři už jen dvacet sekund, vyrovnat ale mohli. Největší šanci měl Zdeněk Doležal, jenže ten z ideální pozice vůbec netrefil prázdnou branku. Většinu početní výhody si ale domácí přenesli do třetí třetiny.

A Budějovice dokázaly svou převahu dvou mužů využít dokonale. Martin Hanzl našel křižnou přihrávkou na středu hřiště úplně volného Milana Gulaše, jehož nechytatelná bomba se zastavila až v síti – 3:3. Motoru navíc pokračovala ještě pětiminutová početní výhoda. V té sice měl Motor celkem tlak, ale další přesný zásah nepřidal. Následoval hodně tuhý souboj, který se nakonec rozhodl minutu před koncem. Po ztrátě ve středním pásmu se ke střele z kruhu dostal Jan Šír, který vyslal tvrdou ránu na zadní tyč, která prolétla Strmeňovi po vyrážečkou a zatřepotala v síti – 3:4. Budějovice to ještě na konci zkusily bez gólmana, navíc s přesilovou hrou, ovšem srovnat se jim už nepovedlo. Liberec na jihu Čech získal tři body.

HC Motor České Budějovice – Bílí Tygři Liberec 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Valský (Hanzl), 19. Dzierkals (Vondrka, Štencel), 42. Gulaš (Hanzl, Percy) – 7. Birner (Melancon, Faško-Rudáš), 22. Šír (Rychlovský, Derner), 40. Melancon (Frolík, Derner), 59. Šír (Flynn). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Špůr, Zíka. Vyloučení: 1:5 + Jelínek (LIB) - 5+OK. Využití: 2:0. Diváci: 5557. Střely na branku: 28 - 29. Zblokované střely: 27 - 15. Hity: 6 - 1. Vhazování: 23 - 35.

Motor: Strmeň – Štencel, Vráblík, Bindulis, Percy, Hovorka, Kachyňa, Matějíček – Čachotský, Novotný, Gulaš – Vondrka, Hanzl, Valský – Dzierkals, M. Toman, Doležal – Strnad, Přikryl, V. Tomeček.

Liberec: Kváča – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner, Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, Flynn, Ordoš – Jelínek, Rychlovský, Vlach – Šír, Dlouhý.

Ohlasy po zápasu

David Čermák (Motor): Mrzí mě, že jsme nezopakovali výkon z Vítkovic, kde jsme hráli velice zodpovědně. Dva góly jsme soupeři darovali špatným střídáním. Mrzí nás, že jsme minutu před koncem nedokázali vyndat kotouč z našeho pásma a přišli i o jeden bod. Na marodce máme tři centry, proto jsme se domluvili s Jirkou Novotným, že nastoupí.

Patrik Augusta (Liberec): Jsme spokojeni s vítězstvím. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, protože domácí hrají o život a nedali ani centimetr ledu zadarmo. Začátek byl hodně nervózní, pak se hra trošku zklidnila. Na můj vkus jsme byli až moc vylučováni. Třetí třetinu jsme sehráli dobře. Vyhráli jsme šťastným gólem, ale tři body se počítají.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, motor, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec minutu před koncem rozhodl o výhře za tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.