Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor nestačil na Vary a dvě kola před koncem základní části mu stále hrozí baráž

Hokejisté Karlových Varů porazili v 50. kole extraligy České Budějovice 5:1 a přehráli tak Motor i počtvrté v sezoně. Energie, která se třikrát prosadila ve druhé třetině, se posunula na 9. místo tabulky. Jihočeši jsou i nadále předposlední a přišli o šanci na postup do předkola play off.

Do první šance utkání se dostal hostující Valský, ale brankář Lukeš jeho střelu z bezprostřední blízkosti zlikvidoval. Do vedení se tak dostali domácí, v 9. minutě Beránek vybojoval puk v útočném pásmu a Černoch po jeho přihrávce střelou z první otevřel skóre zápasu.

Další branku si Západočeši připsali ve 12. minutě, kdy Juusola připravil první gól v sezoně pro Kofroně. Motoru se ale ještě v první třetině podařilo se štěstím snížit, Lukeše překonal Dzierkals.

Rozhodující náskok si Energie vypracovala ve druhé třetině. Jako první se 62 sekund po jejím začátku v přesilovce trefil Hladonik. Karlovarští se uklidnili, začali v klidu kombinovat a přehrávat soupeře. Po přečíslení dva na jednoho a Redlichově přihrávce přidal další gól Kohout a do branky Motoru si místo Strmeně stoupl Hrachovina.

Českobudějovická jednička udržela čisté konto jen 38 sekund, poté Hrachovinu překonal Koblasa. Blízko korigování pro hosty nepříznivého výsledku byl v přesilové hře Toman, ale spolehlivě chytající Lukeš jeho střelu vytěsnil mezi tři tyče.

Jihočeši nedokázali snížit ani v dlouhé přesilové hře pět na tři, ve které trefil Gulaš jen tyč. Karlovy Vary poté zápas bez problémů dovedly do vítězného konce.

HC Energie K. Vary - HC Motor Č. Budějovice 5:1
(2:1, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Černoch (O. Beránek), 12. Kofroň (Juusola), 22. Hladonik (Kohout, Gríger), 28. Kohout (Redlich), 28. Koblasa (Černoch) - 19. Dzierkals (Gulaš). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 3337.

Sestavy:
Karlovy Vary:
Lukeš - Huttula, Mikyska, Stříteský, Kočí, Havlín, Rohan - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Hladonik, Griger, Rachůnek - Kohout, Jiskra, Redlich - Kofroň, Koffer, Kružík - Juusola. Trenér: Bruk.

České Budějovice: Strmeň (28. Hrachovina) - Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Kachyňa, Hovorka, Šenkeřík - Gulaš, Novotný, Dzierkals - Valský, M. Hanzl, Vondrka - Doležal, Toman, Přikryl - Tomeček, Raška, Strnad. Trenér: Čermák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Karlovy Vary, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor nestačil na Vary a dvě kola před koncem základní části mu stále hrozí baráž  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.