Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mistrovství světa „18“ začíná!

Všechny mládežnické týmy už nyní dokončily svou sezónu. Pro hráče reprezentační osmnáctky však vrchol sezóny teprve přijde. Už zítra 14. dubna totiž vypukne v Německu mistrovství světa této kategorie. Nejlepší osmnáctiletí hokejisté se tak mají možnost předvést skautům z NHL a zlepšit si pozici před červnovým draftem.

Pro českobudějovické fanoušky je jistě pozitivem, že ve výběru jsou hned tři Jihočeši. Lukáš Sedlák byl dokonce jmenován kapitánem mužstva

Před touto každoroční akcí se Český tým sešel 7. dubna na soustředění v Litoměřicích. Realizační tým včele s Martinem Hostákem a Jiřím Šolcem připravil pro mladíky bohatý program. Hráčům byly nabídnuty skvělé podmínky pro přípravu na šampionát. Do programu byly zařazeny například míčové hry, rozbory u videa nebo přednáška psychologa Fouska.

11. dubna sehráli čeští hokejisté v Litoměřicích přípravné utkání se Slovenskem. První branku zápasu dala ve 14. minutě zámořská posila David Musil. Slováci však utkání dvěma brankami ve třetí třetině otočili. Ve třetím dějství se podařilo vyrovnat českobudějovickému Tomáši Rouskovi a pět minut před koncem rozhodl ve prospěch domácích Radek Faksa.

Ještě před zápasem byli z nominace vyřazeni obránci Vojtěch Zadražil a Ondřej Starý. Z útočníků musel balit kufry bývalý čskobudějovický hráč Petr Koblasa. Ve výběru tedy zůstali všichni tři českobudějovičtí odchovanci. Lukáš Sedlák, Michal Švihálek a Tomáš Rousek. Velké pocty se dostalo Lukáši Sedlákovi, který byl jmenován kapitánem mužstva a dostal tak přednost třeba před Musilem nebo Jaškinem.

Českobudějovičtí (a samozřejmě i všichni ostatní) junioři hrají o svou budoucnost. Na šampionát se totiž upíná obrovská pozornost skautů, kteří vytipovávají hráče pro červnový draft. Lukáš Sedlák je na tom z českobudějovických zatím nejlépe. Mezi Evropany mu patří v hodnocení skautů slušné 43. místo a má tedy reálnou možnost na draft. Michal Švihálek je zatím 64. a Tomáš Rousek 134. Nejlépe z českého výběru je na tom Dmitrij Jaškin, který je mezi Evropany pátý a David Musil. Ten je mezi hráči v severní Americe na 26. pozici.

zdroj: hokejcb.cz

Štítky Mistrovství světa v ledním hokeji, National Hockey League, Lukáš Sedlák, Německo, David Musil, Tomáš Rousek, HC Stadion Litoměřice, Michal Švihálek, Martin Hosták, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovství světa „18“ začíná!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.