Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do Jihostroje přichází Filip Stoilovič. Budějce považuji za ideální místo pro pokračování kariéry, řekl

Poslední nevyřešenou otázkou, co se týče skladby kádru volejbalového klubu Jihostroj České Budějovice před novou sezonou, byl post smečaře. Na příchody Filipa Rejlka a Caseyho Adama Schoutena naváže Filip Stoilovič ze Srbska, který se stává nejnovější posilou Jihostroje. Stoilovič naposledy působil v Řecku, kde byl kapitánem týmu Foinikas Syrou.

Sedmadvacetiletý smečař byl v Řecku nejlepším přihrávačem a jedním z nejlépe bodujících hráčů, což dokazuje i jeho nominace do základní sestavy All-Star týmu řecké nejvyšší soutěže. „Jedním z našich cílů bylo přivést na smečařskou pozici kvalitního přihrávače, který bude mít zároveň dobrou útočnou kvalitu. Filip to splňuje po všech stránkách, a navíc přidává i dostatek zkušeností. Je to bojovník a přirozená osobnost na hřišti. Svědčí o tom také to, že ve svém posledním angažmá v řeckém klubu byl jakožto cizinec kapitánem týmu,“ říká generální manažer Jihostroje Robert Mifka.

Českobudějovický klub měl srbského volejbalistu vytipovaného už delší dobu. „Filip byl v našem hledáčku už po skončení předchozí sezony, a proto jsme rádi, že jsme nyní mohli jeho přestup uskutečnit,“ dodává Mifka. Radost z přivedení kvalitního smečaře má také hlavní trenér René Dvořák, který má po příchodu Stoiloviče kádr pro novou sezonu uzavřený. „Společně s Petrem Michálkem a Markem Zmrhalem se doufám budeme moct opřít o velmi kvalitní trojici smečařů, což nám umožní využít různé herní varianty,“ připomíná kouč.

V Řecku působila nová akvizice Jihostroje poslední dvě sezony, předtím vyzkoušel Stoilovič soutěže v Srbsku, Polsku, Turecku, Francii a Rumunsku. Nyní mezi své štace přidá i Českou republiku. „Podepsat smlouvu s Jihostrojem pro mě byla snadná volba. Je to klub s bohatou tradicí, vynikajícími výsledky, každý rok bojuje o trofeje. Také v evropských soutěžích má klub dobré výsledky. Kromě toho jsem slyšel samou chválu na město a České Budějovice považuji za ideální místo pro pokračování mé kariéry,“ uvedl Filip Stoilovič, který bude v Jihostroji oblékat dres s číslem 14.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihostroj

Štítky Jihostroj, posila, Filip Stoilovič, Řecko, Srbsko, České Budějovice, Filip Rejlek, Casey Adam Schouten, soutěž, Robert Mifka, kariéra, Petr Michálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jihostroje přichází Filip Stoilovič. Budějce považuji za ideální místo pro pokračování kariéry, řekl  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.