Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nováčci extraligy Sokol a Blesk se v sobotním dvojutkání rozešli smírně a získali každý po bodu

Baseballisté Sokola Hluboká se v extralize o víkendu utkali s druhým nováčkem v nejvyšší soutěži – Bleskem Jablonec. Ten zatím v dosavadních třech kolech zvítězil jen jednou, zatímco hlubocký Sokol na hřišti pouze jednou prohrál v minulém kole s Draky Brno.

Byl na tom tedy bodově lépe, ale Blesk Hlubokou hned v úvodu prvního utkání dokonale zaskočil a po třech směnách vedl 6:0. I přes vítěznou sérii s Draky Brno hlubocký trenér Zdeněk Josefus upozorňoval na to, že  tým musí zlepšit hru a zvýšit důraz na pálce. A problémy s pálkou se projevily hned v dalším utkání s Jabloncem, kterému zazářil startér Jiří Hikl, jež vydržel bezchybných sedm směn, a především jeho pálkaři.

„Jablonci se v prvním utkání výjimečně vydařila pálka. Oni jsou tradičně výborní na pálce, to jsme věděli, nám naopak nevyšel nadhoz v kombinaci s chybami v poli. Startér Petr Vojta nezaházel to, co bychom potřebovali a bohužel ani v poli jsme ho moc nepodrželi a zbytečně jsme chybovali,“ soudí trenér Sokola Zdeněk Josefus. Po třetí směně přišla změna na nadhozu, australský nadhazovač Laurence Parsons domácí zklidnil, ale pálkaři Sokola se dál nedokázali dostat do hry a Jablonci utkání v pohodě doházel Radek Burian, za Sokol zavíral tradičně Wesley Roemer. „Tohle bylo utkání typické pro baseball. Můžete takto prohrát se soupeřem, který zrovna je na konci tabulky, ale to v extralize vůbec nic neznamená. Oni měli skutečně vynikající pálku a zasloužili si dnes vyhrát, to je čestné říci, nám se zatím na pálce stále nedaří to, co bychom potřebovali,“ zhodnotil první sobotní utkání Zdeněk Josefus.

Zato hned druhé utkání se vyvíjelo úplně jinak. Za Sokol startoval Novozélanďan James A. Boyce a na kopci předvedl skvělých sedm směn, kdy dovolil Jabloneckým jediný doběh. A hlavně pálkaři do toho šli zostra a začali obsazovat mety. Utkání rozhodla pátá směna a skvělá pálka jednoho z nejzkušenějších Sokolů Martina Macháčka: Jeho dlouhý nekompromisní grand slam homerun na všechny obsazené mety dopravil domů čtyři body a přinesl divákům streamovaného přenosu nezapomenutelný zážitek. A rána „až k Vltavě“ Hlubocké výrazně zklidnila. „Konečně jsme začali být agresivní na pálce, měli jsme obsazené všechny mety a Martinovi se povedla nádherná čistá rána. On si jí moc zasloužil,“ komentoval zlomový okamžik Zdeněk Josefus. Jimmyho Boyce střídal na kopci v osmé směně za stavu 9:1 Vasil Zhupanin. Asi neodházel úplné maximum, Blesku dovolil pět doběhů, ale za Sokol už utkání v pohodě zavřel třemi strikeouty tradiční closer Wesley Roemer.      

„V neděli ráno už byli hráči na hřišti připraveni na cestu do Jablonce, když jsme obdrželi telefonát od pořadatelů, že jablonecké hřiště je nehratelné a pořadatel využívá svého práva utkání odložit, což je v tomto charakteru počasí samozřejmě pochopitelné. Je to pro nás škoda, kluci jsou nabuzení, startovat jsme měli s Janem Novákem, který vede extraligové statistiky nadhazovačů a má letos fazónu jako hrom, a představit se měla i nová posila, nadhazovač Lukáš Josefus,“ doplnil předseda Sokola a zkušený nadhazovač David Šťastný

V pátém extraligovém kole se Sokol Hluboká utká s Olympií Blansko. Trojutkání začíná v pátek 7. 5. v 19.00 v Blansku, kde se hraje i v sobotu 8. 5. od 13.00, série končí na Hluboké v neděli 9. 5. od 13.00. Všechna utkání budou opět streamována v komentovaných přenosech dostupných na webech týmů nebo České baseballové asociace.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Stanislav Janů

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, zápas, výsledky, Blesk, Jablonec, Brno, Martin Macháček, Blansko, Česká baseballová asociace, James Boyce, Laurence Parsons, David Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nováčci extraligy Sokol a Blesk se v sobotním dvojutkání rozešli smírně a získali každý po bodu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.