Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Volejbalisté Jihostroje doma porazili Příbram a získali důležité body

České Budějovice si v derby poradily s Příbramí překvapivě lehce. Svěřenci Reného Dvořáka ovládli první dva sety a nakonec vybojovali i koncovku třetí sady. Jihočeši tak porazili třetí Příbram jednoznačně 3:0 a připsali si důležité body v honbě o první místo v extralize. Příbramští se po vítězství Kladna propadli na čtvrté místo tabulky.

Souboj druhého se třetím týmem tabulky odstartovali lépe domácí, které jako vždy poháněli skvělí fanoušci. Jihostroj nasadil do zápasu mladou dvojici reprezentačních blokařů Polák–Sedláček, kterým se dařilo. Českobudějovičtí si i díky několika povedeným blokům vybudovali v prvním setu pěkný náskok 16:9. Příbrami se nedařil servis, čímž pozici Jihostroji usnadňovala. Trenér Dvořák mohl být v prvním setu spokojen s přihrávkou svého týmu, v níž vynikali Kryštof, Stoilovič a Michálek. Českobudějovičtí však mysleli, že už mají vyhráno a Příbram v koncovce stahovala skóre. Domácí si však nakonec pohlídali vítězství – 25:21.

Začátek druhé části byl vyrovnaný. Příbram se zvedla a dařilo se univerzálovi Johansenovi. Za stavu 5:5 začal Jihostroj odskakovat, když byl na podání Stoilovič. Domácí se dostali do náskoku 12:8 díky několika šikovným úderům Licka, který byl ve formě. Českobudějovickým se dařilo a vypracovali si opět více než slibný náskok 17:11. Domácí kouč dostal v závěru setu žlutou kartu, ale na koncovku setu to nemělo vliv. České Budějovice tentokrát drama nedopustily a vyhrály druhý set 25:17.

Také třetí set byl zprvu vyrovnaný. Hosté byli za stavu 8:7 ve vedení, následně se pokračovalo vyrovnaném skóre. Několikrát dobře kombinoval de Amo s Polákem a domácí rázem vedli 18:15. Jenže to stále nebyl dostatečný náskok pro Jihostroj. Příbram srovnala krok a bojovala o prodloužení zápasu. Koncovka byla tentokrát o něco dramatičtější, důležitý bod však zaznamenal Licek, který zblokoval soupeřovu smeč a poslal Jihostroj do vedení 24:22. Následně Kocoury už nic nezachránilo a Českobudějovičtí si připsali před svými fanoušky jednoznačné vítězství 3:0.

Ohlasy

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Zápas pro nás byl jednodušší, než jsem čekal. My jsme v prvních dvou setech zatlačili servisem, hráli jsme dobře v obraně a celkově jsme plnili, co jsme měli. Ve třetím setu jsme si lehce zalaškovali, ale zvládli jsme to.

Martin Demar (trenér VK Euro Sitex Příbram): Škoda, že jsme nevyhráli ve třetím setu. Ale celý zápas jsme tahali za kratší konec. Nedokázali jsme se dostat do správného tempa. První dva sety to byl z naší strany matný výkon. Pozitivní bylo, že jsme bojovali až do konce. Blahopřeji soupeři, hrál takticky dobře.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky volejbal, Jihostroj, budějovice, Příbram, České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, Kladno, Martin Demar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Jihostroje doma porazili Příbram a získali důležité body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.