Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hráli jsme dobře v obraně, chválí Stoilovič v prvním rozhovoru v češtině

Zápas druhého Jihostroje se třetí Příbramí sliboval drama. Jenže Českobudějovičtí měli utkání od začátku pevně ve svých rukou a napravili tak pošramocenou reputaci po poslední domácí porážce s Karlovarskem. „Zápas byl jednodušší, než jsem čekal,“ přiznává trenér Dvořák.

Příbrami se v této sezoně daří. Předposlední tým minulého ročníku se nyní pohybuje v popředí extraligové tabulky. Kocouři tak měli ideální příležitost prolomit smůlu na palubovce Českých Budějovic, kde v základní části už deset let nevyhráli. Jihostroj si však od prvního setu vytvořil bezpečný náskok. „Hráli jsme dobře v obraně, pochytali jsme spoustu balonů,“ hledá důvod úspěchu Filip Stoilovič.

V dobré náladě byl po zápase kouč René Dvořák, který v minulosti v Příbrami působil. „Zápas pro nás byl jednodušší, než jsem čekal. Myslel jsem si, že Příbram předvede lepší výkon. My jsme v prvních dvou setech zatlačili servisem, hráli jsme dobře v obraně a celkově jsme plnili, co jsme měli,“ usmívá se trenér Jihostroje, kterého znepokojil pouze třetí set. „Mírně jsme si v něm zalaškovali, ale zvládli jsme to. Jsem rád, že máme tři body,“ dodává Dvořák.

Hráči Jihostroje plnili taktické pokyny trenéra. „Měli jsme určené, na koho směřovat podání. Ale nebyl to jen jeden hráč,“ odhaluje srbský smečař Filip Stoilovič při svém prvním rozhovoru v češtině. „Trefovali jsme určené hráče, zkracovali servis a měnili jeho rytmus. Přesně tohle jsem po hráčích požadoval. Třeba brazilského útočníka Madaloze jsme tímto způsobem dostali ze hřiště dvakrát,“ pochvaluje si René Dvořák.

Právě spolehlivě hrající Stoilovič musel být ve třetím setu vystřídán za Petra Michálka. „Filip Stoiloviče jsme museli vystřídat, protože měl problém se svalem nad kolenem, tak aby se mu to nezhoršilo,“ vysvětluje kouč Dvořák důvod střídání. Jihočeši zvládli zápas s Příbramí překvapivě hladce. Výsledkem 0:3 prohrála Příbram na jihu Čech v základní části už poosmé v řadě.

Jihostroj se tak před pondělní dohrávkou Karlovarska dostal zpět na první místo extraligové tabulky. České Budějovice se nyní budou soustředit na Český pohár, jehož čtvrtfinále rozehrají ve středu 26. ledna od 19 hodin v Praze. Dalším domácím zápasem Jihostroje bude následná odveta proti Lvům Praha, která se odehraje v úterý 1. února od 18 hodin ve Sportovní hale. Lepší tým z dvojzápasu postupuje do Final Four Českého poháru, které se odehraje 20. – 21. února v Teplicích.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky volejbal, Jihostroj, Filip Stoilovič, rozhovor, Příbram, trenér, Karlovarský kraj, České Budějovice, Praha, Petr Michálek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráli jsme dobře v obraně, chválí Stoilovič v prvním rozhovoru v češtině  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.