Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihostroj veze dva body z Odoleny Vody a dočasně se vrací na první místo

Poslední venkovní zápas základní části Jihostroj nerozehrál dobře. Domácí Odolena Voda vedla už 2:1 na sety a České Budějovice musely zápas otáčet. To se nakonec v tie-breaku podařilo a Jihostroj se díky dvěma bodům dočasně posunul na první místo před Karlovarsko, které čeká pondělní dohrávka na Kladně. Českobudějovičtí ztratili bod proti Odoleně Vodě po téměř šesti letech.

V úvodu utkání byli lepším týmem hosté z Českých Budějovic, kteří svým tvrdým servisem znemožňovali přípravu domácího útoku. V polovině setu se hosté dostali do vedení 13:19, ale domácí hráči nesložili své zbraně. AERO zabralo, hosté mu pomohli svým nedůrazným útokem a bylo srovnáno. Na servis se pak dostal Jan Svoboda a posunul domácí hráče ke čtyřem setbolům. První hosté odvrátili, při druhém poslal Jihostroj svůj útok do zámezí a domácí tak vedli 1:0 po skvělém obratu.

I do druhého setu měli lepší vstup hosté a především Schouten zaměstnával domácí přijímající hráče natolik, že domácí těžko otáčeli své postavení. AERO bojovalo, nevypustilo jedinou rozehru, ale náskok hostů byl vysoký a nemohlo se již nic změnit na tom, že hosté srovnali stav setů na 1:1.

Třetí set to byl obrovský boj od začátku až do konce. Domácí byli prakticky po celou dobu v mírném, maximálně tříbodovém vedení, ale Budějovičtí stále tlačili na domácí hráče. O vítězi musela rozhodnout až koncovka, kde oba týmy jely na krev. Domácí si vybojovali dvě možnosti, první Schouten odmítl, při druhé těžký míč uhrál domácí Hladík a AERO vedlo již 2:1. Tím si vybojovalo přímý postup do play-off, ale předzápasový cíl stále nebyl splněn.

Do čtvrtého setu měli domácí lepší vstup a znovu vedli o dva body. V polovině setu se do vedení dostali hosté a trpělivou a přesnou hrou si drželi dvou až tříbodové vedení. V koncovce celek Českých Budějovic nechyboval a srovnal stav setů na 2:2.

Rozhodovat musel až pátý zkrácený set. V něm se hosté dostali do dvoubodového vedení, při změně stran vedl Jihostroj o jeden bod. Oba týmy ztrátovaly a k vidění byl velmi bojovný volejbal na obou stranách. AERO se jedinkrát v setu dostalo do vedení 9:8, ale hosté si vzali vedení zpět. Na servis se dostal Sedláček a zápas doservíroval. Českobudějovičtí vyhráli 3:2 a připsali si dva body do tabulky, minimálně do pondělní dohrávky jdou do čela extraligové tabulky, AERO si vybojovalo rozhodující náskok před sedmým místem a jde přímo do čtvrtfinále play-off.

Ohlasy

Martin Kop (trenér AERO Odolena Voda): Dramatický a pohledný volejbal z obou stran před super diváckou kulisou. Myslím si, že jsme si minimálně bod zasloužili. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale s pokorou uznáváme kvalitu soupeře a jsme rádi, že jsme si zajistili přímý postup do play-off.

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Už mohla být konečně plná hala, která vytvořila bouřlivé prostředí, ostatně jako vždy tady na Odolce. My jsme tomu asi v určitých fázích podlehli. V některých momentech setů jsme vedli o hodně a ještě jsme to pokazili. Tam jsme byli nedobří v mezihře, nahrávali jsme si vysoké balony a ten bod jsme ztratili.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky volejbal, Jihostroj, budějovice, Odolena Voda, České Budějovice, Kladno, Karlovarský kraj, playoff, Jan Svoboda, VK Jihostroj České Budějovice, Aero Odolena Voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj veze dva body z Odoleny Vody a dočasně se vrací na první místo  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.