Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj má okruh potenciálních soupeřů pro Pohár CEV

Losování evropských pohárů soupeře volejbalistů Českých Budějovic neurčilo, odhalilo však tři možné varianty – chorvatský Osjek, makedonská Strumica nebo nizozemský Apeldoorn. Jméno soupeře bude definitivně známé na konci října.

Jihostroj byl letos díky vítězství v Českém poháru nasazený rovnou do šestnáctifinále. Stejnou fázi Poháru CEV hrál i v uplynulé sezoně, kde byl však původně nasazený do úvodní skupiny, ze které postoupil volným losem rovnou do druhé fáze poháru – šestnáctifinále. V něm byli Jihočeši důstojným soupeřem ruskému velkoklubu Kuzbass Kemerovo.

Úterní losování evropských pohárů Jihostroji soupeře nepřisoudilo, určilo však, že se jím stane postupující z první fáze Poháru CEV – konkrétně vítěz souboje mezi chorvatským Osjekem a poraženým týmem z dvojice Strumica (Makedonie) – Dynamo Apeldoorn (Nizozemsko), kteří na sebe narazí v úvodní fázi Ligy mistrů.

Ze známých důvodů se tentokrát nemohlo stát, že by potřetí za sebou měl být soupeřem Jihostroje klub z Ruska. Co se týče cestování – geograficky nejvzdálenějším potenciálním soupeřem Jihostroje je Strumica, jejíž přibližná vzdálenost je 16 hodin jízdy autobusem. Cesta do Apeldoornu by zabrala 11 hodin a Osjek je ve vzdálenosti 9 hodin od Českých Budějovic.

Definitivně bude o soupeři Jihostroje jasno až v termínech 18. – 20. října, kdy jsou na programu odvetné zápasy prvního kola evropského poháru. Jisté je, že České Budějovice zahájí Pohár CEV na palubovce soupeře 8. – 10. listopadu a na jihu Čech se poté bude hrát odveta v termínu mezi 15. – 17. listopadem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, Pohár CEV, soupeři, volejbal, mistrovství Evropy, České Budějovice, Strumica, Apeldoorn, Liga mistrů UEFA, Nizozemsko, Severní Makedonie, Rusko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj má okruh potenciálních soupeřů pro Pohár CEV  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.