Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihostroj vyhrál v Brně bez ztráty setu a stoupá na třetí místo

Předehrávku 11. extraligového kola zvládly České Budějovice na výbornou. V Brně domácí tým v prvních dvou setech jasně přehrály a zvládly i koncovku třetího setu. Díky tříbodové výhře se tak Jihostroj posunul rovnou na třetí místo tabulky! Už v sobotu čeká Jihočechy ve Sportovní hale souboj s Ústím nad Labem od 18 hodin.

Zápas začal dlouhou výměnou, na jejímž konci se radovali domácí. Do stavu 7:6 to byl vyrovnaný sport, potom ale Budějovice při servise Stoiloviče odskakují. Po této krátké sérií domácí hráči znejistili a Jihostroj se dostává na koně. Ondřej Marek bere druhý oddechový čas za stavu 8:15 z pohledu domácích. Brno nepodává špatně, hosté se ale útočně prosazují. Naopak u domácího celku se to při dobrém podání Jihočechů říct nedá. Marek míchá sestavou, rozjetý Jihostroj to ale nezastavuje a v prvním setu vítězí 25:15.

Druhý set začal podáním hostující nahrávač Giraudo a zopakoval si jej celkem 4x. Hosté navyšují náskok při servise Ondroviče, za stavu 7:2 Brno timuje poprvé. Budějovice dokonce odskakují na 11:3. Brno ale zbraně nepoložilo, bojuje dále a postupně ubírá z náskoku hostů. Na dramatickou koncovku to ale nestačilo, Budějovice vyhrávají 25:20. Brňané se ale rozehráli a třetí set sliboval možná vyrovnanější průběh.

Třetí set je od začátku vyrovnaný, na obou stranách se střídají hezké útočné akce ze všech zón. Budějovice si udělaly malý náskok (10:12), zanedlouho ale při servise Drahoňovského Brno otáčí na 15:14 a trenér Zach přerušuje hru oddechovým časem. Při servise Janečky Brno zvyšuje náskok na 18:15. Do koncovky hosté nenápadně pomalu tento náskok mažou a závěr setu je dramatický. Vítězí nakonec zkušenější hostující tým Českých Budějovice 26:24.

Ohlasy

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): Budějovice začaly dobře na servisu, my jsme se trápili na přihrávce, nedokázali jsme následně založit útok. V půlce druhého setu jsme sáhli ke změnám v sestavě, ty se, myslím, povedly. Trochu jsme naši hru oživili, ale bohužel to na Budějovice nestačilo.

David Janků (kapitán Volejbal Brno): První dva sety jsme, myslím si, neustáli budějovický servis, ve třetím to již bylo lepší, ale zase jsme neuhráli koncovku.

Vojtěch Zach (trenér VK Jihostroj České Budějovice): První dva sety to byl od nás koncentrovaný výkon, kdy jsme téměř každou obranu zužitkovali úspěšným protiútokem, proto byl rozdíl ve skóre relativně velký. Stabilně jsme podávali. Třetí set jsme malinko polevili v hlavách, některé míče jsme si precizně nedohráli. Brno tlačilo na servisu a málem se mu to vyplatilo.

Martin Kryštof (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Od nás výborné první dva sety, ve kterých jsme byli velice silní na servisu, a tím se nám lépe bránilo. Od třetího setu jsme od toho upustili, dávali jsme průměrný servis, který jsme i kazili, proto takové drama. Domácí se dokázali skvěle zvednout a v závěru to byl boj.

Volejbal Brno – VK Jihostroj České Budějovice 0:3 (15:25, 20:25, 24:26)

Volejbal Brno:  Janků, Bukáček, da Silva, Drahoňovský, Crins, Kovalčuk, libero Kop. Střídali: Hrazdira, Janečka, Jirásek, Toman, libero Waclaw

VK Jihostroj České Budějovice:  Polák, Giraudo, Licek, Ondrovič, van Schie, Stoilovič, libero Kryštof. Střídali: Šulista, Velát, libero Kovařík

Nejvíce bodů: Drahoňovský 11, da Silva 8, Crins 6 – Stoilovič a van Schie oba 11, Ondrovič a Licek oba 9, Útoky: 31:44, Esa: 3:7, Bloky: 4:5, Chyby soupeře: 21:20, Rozhodčí: Spáčil a Grabovský, Diváci: 512

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát | Zdroj Volejbal CB

Štítky Jihostroj, Brno, volejbal, zápas, České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, Volejbal Brno, Ústí nad Labem, trenér, Martin Kryštof

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj vyhrál v Brně bez ztráty setu a stoupá na třetí místo  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.