Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Futsalový svátek na jihu Čech, Absolut přivítá slavnou Chrudim

Jihočeská futsalová jednička, Absolut Černý Dub, si k letošním 25. narozeninám svou spanilou pohárovou jízdou nadělil další náramný dárek – v semifinále totiž přivítá nejúspěšnější český futsalový klub FK Chrudim. Utkání je na programu tuto středu od 19:00 v českobudějovické sportovní hale.

Absolut Černý Dub je od této sezony jediným jihočeským zástupcem v nejvyšších patrech tuzemského futsalu. Aktuálně načíná již třetí sezonu ve 2. Futsal lize západ a za tuto poměrně krátkou dobu - sezona 2020/2021 byla kvůli pandemii covidu předčasně ukončena - se na republikové mapě stihl již velice úspěšně etablovat. V loňské premiérové kompletní druholigové sezoně totiž stále coby nováček dokázali vybojovat skvělé 3. místo, a tedy bronzové medaile a nadělili si tak báječný dárek ke čtvrtstoletí fungování klubu, které právě letos slaví.

Fantastická jízda Pohárem

Na úspěch z minulého ročníku se zatím jihočeským futsalistům daří navázat. Po sedmi kolech aktuální sezony jsou s pěti výhrami a jedinou porážkou na 3. místě tabulky, navíc se zápasem k dobru a lepší vzájemnou bilancí oproti druhé Boce Chotěboř. Vedle druholigových zápasů však v září Absolut odstartoval i báječnou pouť Pohárem SFČR. V krajském finále nejprve černodubští dokázali porazit na pokutové kopy exligové SK Dynamo PCO, čímž si zajistili jak titul krajského šampiona, tak účast v celostátní části. V ní na ně jako první soupeř čekal prvoligový Rapid Ústí nad Labem, jehož v domácím utkání z pozice outsidera dokázali dokonale zaskočit a výhrou 6:5 si zajistili postup do čtvrtfinále.

Mezi nejlepší osmičkou čekal na svěřence trenéra Staňka další exligový protivník, tentokrát Žabínští Vlci Brno. V nervy drásajícím souboji se rozhodovalo až v prodloužení a hlavně zásluhou čtyřgólového Kalouska se z výhry 6:5 a postupu mezi nejlepší čtyři týmy republiky radoval Absolut!

V semifinále proti hvězdné Chrudimi

Postup do semifinále Poháru je velká událost jak pro skromný jihočeský klub, tak celý region: „V tomto tisíciletí se takto prestižní zápas hrál na jihu Čech jen dvakrát – už kdysi se to takhle daleko podařilo jednou dotáhnout nám a před 5 lety náš úspěch zopakoval tehdejší Rudolfov,“ upřesňuje předseda klubu Jan Pirnos a dodává: „Vedle nás jsou v semifinále obě věhlasná pražská „S“ a historicky nejúspěšnější tuzemský futsalový klub, FK Chrudim. Ocitli jsme se tak ve vskutku elitní společnosti.“

Černý Dub slaví zisk bronzových druholigových medailí.   

Semifinálový los rozhodl o tom, že poslední překážkou na cestě do finále bude právě tuzemský gigant FK Chrudim. Východočeský klub je hegemonem tuzemské futsalové scény. Z posledních 18 sezon dokázal hned 15x vyhrát titul, v letošní sezoně obhajuje „double“ a úspěšně reprezentuje také ve futsalové Lize Mistrů, v níž nedávno postoupil dokonce mezi nejlepších 16 týmů.

„Kádr Chrudimi je tvořený jak českými reprezentanty, tak zahraničními hvězdami a nic lepšího aktuálně v České republice ve futsale k vidění není,“ uvádí manažer klubu Radim Staněk a všechny sportovní fanoušky na toto utkání zve: „Je to opravdu jedinečná příležitost vidět v Českých Budějovicích na vlastní oči špičkový futsal, která by se navíc několik dalších let nemusela opakovat. Nenechte si ji ujít a přijďte nás podpořit tuto středu od 19 hodin do Sportovní haly.“

Příchozí diváci se mohou těšit na předzápasovou show, poločasovou soutěž, hudební a multimediální doprovod a samozřejmostí je i bufet s (ne)alkoholickými nápoji a drobným občerstvením.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Absolut Černý Dub

Štítky futsal, sport, jižní čechy, Černý Dub, Chrudim, Česko, Absolut, semifinále, SK Dynamo České Budějovice, Liga mistrů UEFA, FC Zbrojovka Brno, FK Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Futsalový svátek na jihu Čech, Absolut přivítá slavnou Chrudim  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.