Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Volejbalisté Českých Budějovic hladce prošli do osmifinále Poháru CEV

Volejbalisté Českých Budějovic postoupili do osmifinále Poháru CEV. V domácí odvetě porazili Mursu Osijek 3:0 stejně jako v prvním utkání v Chorvatsku. Třinácti body přispěl k hladké výhře 25:19, 25:17, 25:14 nizozemský univerzál Stijn van Schie, 11 bodů si připsal smečař Martin Licek.

Příštím soupeřem Jihostroje bude vítěz dvojzápasu mezi švýcarským Schönenwerdem a maďarským Kaposvárem. První zápas vyhrál Schönenwerd 3:0, odveta v Maďarsku se hraje dnes.

Desetinásobní čeští šampioni vyhráli šestý soutěžní zápas v řadě pod vedením trenéra Vojtěcha Zacha, který před měsícem nahradil na lavičce Reného Dvořáka, jenž skončil u týmu po šesti letech. Nový kouč neuspěl jen při své premiéře, v níž Jihočeši podlehli v pěti setech obhájců titulu a lídrovi extraligy Karlovarsku.

Kouč Zach dnešní výkon svých svěřenců ocenil. „Jsem spokojený s předvedenou hrou i s tím, že jsme vydrželi koncentrovaní celý zápas. Osijek u nás hrál o třicet čtyřicet procent lépe než doma, takže zápas byl těžší. Jsem rád, že jsme před našimi fanoušky konečně předvedli slušný výkon. Postup do osmifinále je velký úspěch a už se těším na další zápasy, protože to je pro všechny obrovská zkušenost,“ uvedl.

Trenér Osijeku Mario Teppert uznal kvality Jihočechů. „Jihostroj byl lepším týmem. Je vidět, že je zvyklý hrát zápasy na vysoké úrovni,“ poznamenal. „My jsme rádi za příležitost zahrál si s takto kvalitním mančaftem, bereme to jako skvělou zkušenost pro náš tým. Gratuluju Českým Budějovicím a přeju klubu hodně štěstí v dalších fázích Poháru CEV,“ dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Sport, volejbal, muži, Pohár CEV, 1. kolo, České Budějovice, osmifinále, Chorvatsko, volejbalista, Jihostroj, Maďarsko, Osijek, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Českých Budějovic hladce prošli do osmifinále Poháru CEV  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.