Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj veze tři body z Ostravy a má desátou výhru v řadě

Jihočeši si jeli na hřiště posledního týmu tabulky pro tři body a první sada tomu odpovídala. Ve druhém a třetím setu ale Ostrava zdramatizovala koncovku a jednou dokonce uspěla. Jihostroj tak musel o tři body bojovat ve čtvrtém setu, který už zvládl suverénně. České Budějovice tak vyhrály už desátý zápas v řadě! Ve čtvrtek přijede na jih Čech Kladno.

Zpočátku obě strany bodují útokem. Po dvou přímých bodech z podání (Ondrovič, Kriško) vedou Budějovice 3:5. Oba týmy ztrátují, až dlouhou výměnu zakončí Jarosinski a Ostrava srovnává na 8:8. Dvě Lickova esa však znovu posouvají hosty do vedení 8:11. Po nevynucených chybách Polynskeho a Mazocha se Budějovice odpoutávají na 9:14. Náskok pěti, šesti bodů si drží až do koncovky, 15:20. K tomu dva úspěšné bloky a je to už 16:22. Jarosinskeho útok do autu ukončuje první set, 17:25.

V druhém setu jako první odskakují domácí po dvou úspěšných blocích, 7:5. Muroňova „deska“ posouvá domácí dokonce na 10:7, po esu Kriška Budějovice snižují na 10:11. Stejnou mincí oplácí Vašíček a při podání vymete růžek kurtu. Mazoch použije blok soupeře a Ostrava vede 14:10. Kriškovo eso a útok Stoiloviče znamená vyrovnání 15:15. Dva ostravské nepodařené útoky připíší hostům další dva body, 15:17. Do koncovky ostravští hráči drží krok, 18:20. Útok hostů do autu a Dvořákem vytlučené bloky posouvají Ostravu do vedení 21:20. Hosté dvakrát zablokují Dvořáka a následně získají dva setboly, 22:24. Ostrava setboly odvrátí a naopak sama se posune k setbolu, 25:24. Za stavu 25:25 jde na podání Kriško, který po rozehře úspěšně zaútočí a následný úspěšný blok hostů znamená vítězství Budějovic 25:27.

Po dalekonosné smeči Kriška do autu odskakuje jako první Ostrava 4:2. Při podání tohoto hráče pak nejenže Budějovice srovnají, ale jdou i do vedení, 4:7. Jarosinski dá dva přímé body z podání a srovnává na 7:7. Hosté také několikrát bodují přímo za servisu a vedou 10:14. Zkušení hosté si získaný náskok úspěšně hlídají až do stavu 18:22. Ostrava sníží na 20:22, ale zdá se, že favorit z Budějovic si vítězství v setu pohlídá. Opak je pravdou, ostravští hráči se nabudí po míči, který podle nich rozhodčí špatně vyhodnotil. Budějovice mají tři mečboly v řadě, ale to jim nestačí. Po neskutečné bitvě nakonec v setu vítězí Ostrava 31:29.

Na začátku čtvrtého setu sice Budějovice odskočí na 1:4, ale Ostrava srovná 4:4. Srovnaný stav se změní až po dvou nevynucených chybách domácích a úspěšném bloku hostů, 10:14. Zbytek setu Budějovice náskok drží a nakonec Ostrava svými nevynucenými chybami ho navyšuje, set končí 19:25.

VK Ostrava - VK Jihostroj ČB 1:3 (17:25, 25:27, 31:29, 19:25)

VK Ostrava:  Vašíček, Fořt, Polynski, Mazoch, Jarosinski, Muroň, libero Vancl. Střídali: Blažej, Dvořák, Tříska, libero Ptáček

VK Jihostroj České Budějovice:  Giraudo, Licek, Ondrovič, Kriško, Stoilovič, Polák, libero Kryštof. Střídali: Piskáček, Michálek

Nejvíce bodů: Jarosinski 15, Mazoch 11, Fořt 9 – Licek 21, Kriško 15, Ondrovič 11, Útoky: 42:43, Esa: 7:13, Bloky: 6:12, Chyby soupeře: 37:38, Rozhodčí: Dmejchal a Nedbálek, Diváci: 150

Ohlasy

Richard Vlkolinský (trenér VK Ostrava): Děláme spoustu chyb, a tím soupeři moc pomáháme. Nadřeme se, abychom skóre srovnali, a pak zase přijde série chyb a znovu nám soupeři ujedou. Nebýt našich chyb, tak by to byl pěkný volejbal.

Dominik Fořt (kapitán VK Ostrava): Od nás pomalý rozjezd, zase jsme na něco čekali. Zlepšili jsme hru až od momentu, kdy se nám stala nějaká křivda. Vyhrát jeden set je málo. Je to pořád nahoru dolů, taková houpačka. To se pak těžko nějaký zápas vyhrává.

Vojtěch Zach (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Dva sety jsme se drželi. První set jsme měli pod kontrolou, druhý už moc ne, ale vyhráli ho. Pak jsme v hlavách hodně polevili, toho domácí využili a zahráli skvělou koncovku. Ve čtvrtém setu jsme zjistili, že musíme hrát s plnou koncentrací. Nakonec jsme ho měli pod kontrolou.

Martin Kryštof (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Hráli jsme volejbal jen v prvním setu, zbylé tři sety byly něco strašného. Každý si musí v hlavě vyhodnotit, jestli nás tohle baví. K dalšímu zápasu musíme přistoupit úplně jinak.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj

Štítky Jihostroj, volejbal, zápas, extraliga, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj veze tři body z Ostravy a má desátou výhru v řadě  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.