Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihostroj nedal Brnu šanci. Zvítězil suverénně už ve třech setech

Jihostroj se v poslední době dostal do parádní formy, kterou potvrdil také v zápase s Brnem. První set byl sice až do koncovky vyrovnaný, od druhého ale České Budějovice razantně zlepšily servis opanovaly zbytek utkání. Díky bezpečnému náskoku mohly už ve druhém setu poslat na hřiště i kompletní lavičku. Jihostroj zvítězil suverénně už ve třech setech.

Jihočeši byly jasným favoritem zápasu, v prvním setu bylo ale skóre dlouho vyrovnané. Domácí hráči začali vlažněji a chybovali na servisu. Brno táhl bývalý hráč Jihostroje Zmrhal, který z pozice univerzála zaměstnával českobudějovickou obranu. Set byl vyrovnaný až do samotné koncovky, kterou nakonec získali domácí – 25:23.

Od druhého setu domácí znatelně vylepšili servis, díky kterému se brzy dostali do bezpečného vedení. Trenér Jihostroje si dokonce mohl dovolit pustit do hřiště celou lavičku a ze zahajovací sestavy zůstával na palubovce pouze libero Kovařík. České Budějovice ovládly druhý set – 25:18.

Ve třetím dějství bylo jasné, že Brno se o obrat už nepokusí. Jihostroj se dostal do tempa a dál pokračoval v razantním servisu. Ve formě byl také střídající univerzál Kriško, se kterým si obrana Brna nevěděla rady. Zmrhal se snažil ještě průběh zápasu zdramatizovat, ale sám na to nestačil. Domácí ovládli i třetí sadu a celý zápas vyhráli 3:0.

„Škoda našeho servisu v prvním setu, ve kterém jsme hodně kazili. Od druhého setu jsme zápas plně kontrolovali a jsme rádi za tři body,“ shrnul budějcký kapitán Martin Kryštof

„Jsem rád, že se zápas od druhého setu vyvíjel příznivě, a mohli hrát kluci, kteří nejsou tolik vytížení. S Matiasem se tak mohli sehrát i hráči, kteří se s ním jinak při zápase na hřišti moc nepotkají. První set byl od nás trochu lehkovážný, je zkrátka znát, že play-off už klepe na dveře. Ještě se ale musíme soustředit na poslední dva zápasy základní části,“ dodal trenér Jihostroje Vojtěch Zach.

VK Jihostroj České Budějovice – Volejbal Brno 3:0 
(25:23, 25:18, 25:19)

Rozhodčí: Nedbálek A., Rychlík D.
Počet diváků: 845

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Giraudo, Licek, Ondrovič, van Schie, Stoilovič, Polák, libero Kovařík. Střídali: Michálek, Sedláček, Kriško, Šulista, Piskáček.
Hosté: Kovalčuk, Drahoňovský, Bukáček, Zmrhal, Jirásek, Crins, libero Kop. Střídali: Janečka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihostroj České Budějovice

Štítky Brno, České Budějovice, Volejbal Brno, Martin Kryštof, Martin Zach, Jihostroj, volejbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj nedal Brnu šanci. Zvítězil suverénně už ve třech setech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.