Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihostroj díky hladké výhře s Příbramí získal třetí místo po základní části

Jihostroj využil naplno nabídnuté příležitosti. Díky hladké výhře s Příbramí získal třetí místo po základní části a jeho soupeřem pro čtvrtfinále play-off bude Odolena Voda. Jihostroj si přichystal překvapení k 50. narozeninám svého maséra Filipa Hocha, který nejprve figuroval v zahajovací sestavě zápasu a poté získal i titul nejlepšího hráče.

Na úvod zápasu si domácí tým připravil překvapení pro svého maséra Filipa Hocha alias Křápu, který nedávno oslavil 50. narozeniny a 25 let v klubu. Moderátor při představování základní sestavy Jihostroje vyvolal nic netušícího Filipa Hocha, který po počátečním šoku přebral dres s číslem 50 od trenéra Zacha a vrhl se na palubovku. Po první symbolické výměně Hoch vystřídal za Sedláčka a šlo se na ostrý zápas.

Na začátku prvního setu měli domácí lehké problémy. Příbram dokázala držet krok a dlouho byl stav vyrovnaný. Když se první sada blížila do koncovky, Jihostroj zlepšil útok a servis. Domácí nakonec koncovku zvládli hladce 25:20.

Od druhého setu bylo jasné, že favorit má navrch. Domácí univerzál Kriško hrál proti svému bývalému klubu ve velké formě a sázel na palubovku jeden tvrdý úder za druhým. Příbram nekladla moc velký odpor a domácí se navíc mohli opřít o fantastickou návštěvu. Diváci ve Sportovní hale skvěle fandili a i oni pomohli k vítězství 25:19 ve druhém setu.

Třetí dějství už se spíše dohrávalo. Bylo jasné, že domácí mají navrch. Trenér Zach si mohl dovolit vystřídat a poslal na hřiště Stoiloviče s Kovaříkem. Oba své role zvládli bravurně a Jihostroj dotáhl zápas k hladkému vítězství 3:0 na sety. Díky tříbodové výhře předstihl na třetím místě Lvy Praha a ve čtvrtfinále play-off narazí na Odolenu Vodu. Příbram si bude muset účast v play-off vybojovat v předkole.

Jihostroj si pro svého maséra v závěru zápasu připravil ještě jedno překvapení. Nejlepším hráče zápasu byl totiž zvolen právě Filip Hoch, který si užil závěrečný ceremoniál a aplaus fanoušků. Svůj video vzkaz promítaný na velkoplošné LED obrazovce zakončil bývalý hráč Jihostroje Miguel de Amo pobídkou k fanouškům: „Pojďme všichni: Křápa má narozeniny, my máme přání jediný…“ Celá Sportovní hala se přidala a blahopřála Filipu Hochovi k životnímu jubileu.

„Vůbec jsme nepřemýšleli o tom, že bychom doma mohli prohrát zápas. Motivace byla hlavně v tom, že jsme chtěli hrát pěkný volejbal, a aby si zahrálo víc hráčů. Zabržděnost z naší strany tam na začátku byla, ale od druhého setu už jsme zápas měli pod kontrolou. Musíme se teď začít koncentrovat na play-off, které bude velmi těžké," řekl po zápase trenér Jihostroje Vojtěch Zach.

VK Jihostroj Č. Budějovice – VK Euro Sitex Příbram 3:0 
(25:20, 25:19, 25:17)

Rozhodčí: Možná M., Spáčil L.
Počet diváků: 1350

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Giraudo, Licek, Ondrovič, Kriško, Michálek, Sedláček, libero Kryštof. Střídali: Polák, Michálek, libero Kovařík.
Hosté: Trojanowicz, Rosenbaum, Böhm, Šábrt, Hulpach, Duarte, libero Peterka. Střídali: F. Ureš, Pereira.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky České Budějovice, Jihostroj, volejbal, Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj díky hladké výhře s Příbramí získal třetí místo po základní části  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.