Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pět nejlepších středních škol se utká ve volejbale o pohár hejtmana

Druhé krajské finále středoškolských her definitivně rozhodne o tom, která jihočeská střední škola získá putovní pohár hejtmana Jihočeského kraje. Vyvrcholení turnaje studentů ve volejbale bude probíhat 29. března na ZŠ Oskara Nedbala.

Okresní kola středoškolských her probíhala už od začátku školního roku. Zapojilo se do nich celkem 41 družstev ze 37 škol, která sehrála dohromady 86 zápasů. V rámci smíšených dvanáctičlenných družstev, každý tým se skládal ze šesti chlapců a šesti dívek, se do středoškolských her zapojilo 420 studentů a studentek, plus šestnáct rozhodčích.

Školáci se utkají o pohár hejtmana. Volejbalový turnaj vyvrcholí příští rok na jaře

Necelých deset turnajů, na jejichž konci bude jasné, kdo se stane vítězem volejbalové soutěže O pohár hejtmana Jihočeského kraje. První ročník soutěže odstartoval dnes v nové hale Základní školy Oskara Nedbala v Českých Budějovicích. Tady proti...

Středoškolské hry se uskutečnily v sedmi městech Jihočeského kraje – Volyně, Vimperk, Tábor, Písek, Jindřichův Hradec, Český Krumlov a České Budějovice. Z každého okresu postoupilo nejlepší družstvo na první finálový turnaj, který se konal v prosinci. Vítězem prvního finále se stalo Gymnázium Česká, které má i pro druhý finálový turnaj ty nejvyšší ambice. Jeho soupeřem však budou další čtyři silné týmy, které skončily na druhém až pátém místě.

Účastníci druhého krajského finále O pohár hejtmana Jihočeského kraje:
1. Gymnázium Česká
2. Gymnázium J. V. Jirsíka
3. Gymnázium Strakonice
4. Gymnázium Český Krumlov
5. Gymnázium Soběslav

„Je skvělé, že se do středoškolských her zapojily všechny okresy. Tak hojnou účast jsme ani nečekali. Těším se na krásný sport a jsem zvědavý, kdo jako první získá pohár hejtmana Jihočeského kraje,“ říká hejtman Martin Kuba (ODS).

Závěrečné krajské finále středoškolských her ve volejbale se koná už tuto středu 29. března od 9 do 13 hodin na Základní škole Oskara Nedbala. Studenty navštíví hráči Jihostroje, kteří budou losovat týmy, které proti sobě nastoupí.

Na vyvrcholení celého projektu středoškolských her už se těší také jeho organizátor Tomáš Skolka. „Favoritem jsou českobudějovické školy, kde je líheň talentů obrovská. I když už jde o pohár, tak jsme především rádi, že se při středoškolských hrách sejdou studenti z různých škol a prostředí a užijí si příjemně strávený čas. Všichni finalisté se také mohou těšit na zajímavé ceny,“ usmívá se učitel ZŠ Oskara Nedbala a volejbalový trenér mládeže.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky volejbal, Jihočeský kraj, finále, pohár hejtmana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět nejlepších středních škol se utká ve volejbale o pohár hejtmana  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.